Οδηγός στοιχήματος baseball

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, τα αμερικάνικα αθλήματα πλην του NBA δεν ήταν διαδεδομένα στη χώρα μας, ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων Baseball, NFL και NHL έχουν φέρει το ελληνικό κοινό κοντά στην αμερικάνικη πραγματικότητα. 

Στοίχημα προτάσεις σήμερα – Βρες στο Bethome.gr τα κορυφαία προγνωστικά

Όσον αφορά το μπέιζμπολ συγκεκριμένα, οι Έλληνες μπορούν να το παρακολουθούν μέσω κάποιων στοιχηματικών ιστοσελίδων που έχουν τα δικαιώματα να μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση τους αγώνες, ενώ μπορούν επίσης να παρακολουθούν αγώνες μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης. 

Έτσι, όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν έρθει σε επαφή με το μπέιζμπολ, αρχίζουν να γνωρίζουν τους κανόνες του και να κατανοούν το παιχνίδι, όπως επίσης έχουν αρχίσει να ποντάρουν στις διαθέσιμες αγορές, ψάχνοντας στοιχηματικές ευκαιρίες. 

Κανόνες Μπέιζμπολ | Πως παίζεται

Πριν ασχοληθούμε στοιχηματικά με το μπέιζμπολ, πάμε πρώτα να γνωρίσουμε μερικούς κανόνες του, τουλάχιστον τους βασικούς, ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθήσετε έναν αγώνα. 

Αρχικώς, θα πρέπει να τονίσουμε πως το μπέιζμπολ διαφέρει από τα περισσότερα αθλήματα, καθώς η μπάλα δεν πρέπει να “μπει” κάπου, ενώ δεν αποτελεί όπλο επίθεσης αλλά όπλο άμυνας. 

Η κάθε ομάδα αποτελείται από εννέα παίκτες, στόχος των οποίων είναι να γεμίσουν όλες τις βάσεις του γηπέδου, ώστε να μπορούν να σημειώσουν πόντο (run) με ευκολία. 

Οι βάσεις του γηπέδου είναι τέσσερις κι έχουν το σχήμα “βεντάλιας”. Η κάθε βάση γεμίζει όταν ο επιτιθέμενος παίκτης (batter), αυτός με το ρόπαλο δηλαδή, χτυπήσει την μπάλα και τη στείλει μακριά, ώστε να προλάβει να τρέξει μέχρι την πρώτη βάση. Αν προλάβει να φτάσει στην πρώτη βάση μέχρι οι αμυνόμενοι να επαναφέρουν την μπάλα στην αρχή, τότε θα καταλάβει την πρώτη βάση, θα παραμείνει εκεί και τη θέση του θα πάρει ο επόμενος batter της ομάδας.  Φυσικά, αν το χτύπημα που θα επιτύχει είναι πολύ δυνατό και καθυστερήσει τους αμυνόμενους, μπορεί να τρέξει σε όλες τις βάσεις και να επιστρέψει στην αρχή (ουσιαστικά να κάνει τον κύκλο του γηπέδου), αυτό είναι το λεγόμενο homerun

Στόχος της άμυνας από την άλλη (ο παίκτης που ρίχνει την μπάλα), είναι να δυσκολέψει τον batter όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να αποτρέψει την αντίπαλη ομάδα να γεμίσει τις βάσεις του γηπέδου. Η επίθεση μιας ομάδας τελειώνει όταν φτάσει στα τρία out. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγώνας έχει διάρκεια 9 innings, ενώ ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει νικητής, καθώς δεν υπάρχει ισοπαλία στο μπέιζμπολ.

Οι αγορές στο στοίχημα μπέιζμπολ

Οι βασικές αγορές που θα συναντήσετε στο μπέιζμπολ έχουν να κάνουν με το νικητή του αγώνα, το Under/Over των πόντων που θα σημειωθούν, ενώ δημοφιλείς είναι και οι αγορές με χάντικαπ, όπου εξισορροπούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν είναι ισοδύναμες. 

Από εκεί και πέρα θα συναντήσετε και πιο… ιδιαίτερες αγορές που έχουν να κάνουν με το νικητή του εκάστοτε inning, όπως επίσης το αν θα υπάρξει home run στο παιχνίδι κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για να είναι ένα στοίχημα μπέιζμπολ έγκυρο, θα πρέπει οι αναγραφόμενοι pitchers πριν από την έναρξη του παιχνιδιού να μην αλλάξουν. Αν για οποιοδήποτε λόγο αλλάξουν οι δηλωμένοι pitchers πριν από την έναρξη ενός παιχνιδιού, τότε τα στοιχήματά σας θα θεωρηθούν άκυρα και θα σας επιστραφεί το ποντάρισμά σας. 

Live Betting στο μπέιζμπολ

Το μπέιζμπολ έχει ενδιαφέρον και στο Live Betting, καθώς όλες τις pre game διαθέσιμες αγορές θα τις βρείτε και το ζωντανό στοιχηματισμό. 

Ακόμη και μετά την έναρξη ενός παιχνιδιού, μπορείτε να ποντάρετε στο νικητή του αγώνα, στο Under/Over, στις αγορές με χάντικαπ ή στο ποια θα είναι η επόμενη ομάδα που θα σημειώσει πόντο. 

Μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε ποια ομάδα θα κερδίσει το τρέχον inning, πως θα σημειωθεί ο επόμενος πόντος κ.α.

Αποδόσεις στο στοίχημα μπέιζμπολ

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο μπέιζμπολ, οι αποδόσεις εξαρτώνται από τις ομάδες που κοντράρονται. Αν πρόκειται για κάποιο ντέρμπι οι αποδόσεις που θα βρείτε θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα, αν όμως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, τότε θα συναντήσετε μικρές τιμές που λογικά δεν θα σας ικανοποιήσουν. 

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, μπορείτε να στραφείτε στις αγορές με χάντικαπ ώστε να πάρετε την απόδοση που θέλετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεγαλύτερα όρια χάντικαπ ώστε να κυνηγήσετε μια πραγματικά μεγάλη απόδοση. 

Ικανοποιητικές είναι οι τιμές που θα συναντήσετε και στα Under/Over, ενώ όπως στις αγορές χάντικαπ, έτσι κι εδώ μπορείτε να στραφείτε σε μεγαλύτερα όρια ώστε να ποντάρετε σε μια μεγαλύτερη απόδοση που θα σας ικανοποιεί. 

Τέλος, θα συναντήσετε μεγάλες αποδόσεις στα ειδικά στοιχήματα που προσφέρονται, όπως το να σημειωθεί κάποιο home run στο παιχνίδι, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στα παιχνίδια. 

Που θα παίξετε στοίχημα μπέιζμπολ

Το μπέιζμπολ έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και ιδίως για τους… ξενύχτηδες παίκτες που αρέσκονται να στοιχηματίζουν στα μεταμεσονύκτια παιχνίδια, επομένως όλες οι στοιχηματικές πλατφόρμες που δραστηριoποιούνται στην Ελλάδα, έχουν φροντίσει να προσφέρουν μια σειρά από στοιχηματικές αγορές ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις των Ελλήνων παικτών.

Έτσι, σε όποια νόμιμη στοιχηματική εταιρία κι αν παίζετε, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε αγορές για μπέιζμπολ, με τις αποδόσεις να μην διαφέρουν πολύ από bookmaker σε bookmaker. Η μόνη διαφορά που πιθανόν να συναντήσετε είναι το πλήθος των προσφερόμενων αγορών.