Στοίχημα Under Over

Το στοίχημα στις μέρες μας κάνει άλματα προόδου κάθε χρόνο, με την ευγενή άμιλλα των στοιχηματικών να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες. Οι online πλατφόρμες “παλεύουν” για να προσεκλύσουν τους παίκτες προσφέροντας ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς. Αυτό που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια είναι η ραδγαία αύξηση των προσφερόμενων αγορών. Τα χρόνια που επιλογές περιορίζονταν στα σημεία (1Χ2) και Over/under έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον ένας από τους δημοφιλείς τρόπους στοιχήματος είναι το ποντάρισμα στα ημίχρονα. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες του στοιχήματος που ασχολούνται με τη διαδικασία πρόβλεψης του αποτελέσματος στα πρώτα 45 λεπτά μίας αναμέτρησης.

Το θέμα είναι όμως αυτοί που επιλέγουν το ποντάρισμα στα ημίχρονα θα πρέπει να ψάχνουν ευκαιρίες και να το βλέπουν ως μία γρήγορη επιλογή να τζογάρουν. Το στοίχημα των ημιχρόνων μπορεί να βγάλει αξία αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον μόνο τα αποτελέσματα των ημιχρόνων, αλλά και τα γκολ που θα σημειωθούν. Η αγορά των Over/Under στο πρώτο μέρος των αγώνων υπάρχει εδώ και καιρό, ωστόσο είναι αλήθεια ότι δεν τα προτιμούν πολλοί. Κακώς, θα επισημάνουμε εμείς απ’ την πλευρά μας, διότι προκύπτουν αρκετές ευκαιρίες.

Κυριαρχεί η άποψη ότι τα περισσότερα παιχνίδια είναι «κλειστά» και ότι συνήθως κλείνουν το ημίχρονο χωρίς γκολ (0-0). Με βάση τα νούμερα και τα στατιστικά από σχεδόν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού σχεδόν το 1/3 των πρώτων ημιχρόνων τελειώνει με εκατέρωθεν γκολ, άρα Over 1,5 ημίχρονο, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό και στα Over 2,5.

Γίνεται αντιληπτό, ότι τα πρώτα 45 λεπτά δεν προσφέρονται μόνο για παιχνίδια που εκτιμούμε ότι θα πάνε με κλειστό σκορ, αλλά οφείλουμε να αναζητήσουμε τις αναμετρήσεις που μπορούν να «ανοίξουν». Συμπερασματικά, το Over 1,5 είναι ένα σημείο που πρέπει να κοιτάμε συχνά για τα πρώτα ημίχρονα, ειδικά σε πρωταθλήματα με αυξημένο ρυθμό απ’ την αρχή.

Φυσικά το ποντάρισμα στα γκολ ημιχρόνου δεν θα πρέπει να γίνεται δίχως την κατάλληλη ενημέρωση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε καλά τις ομάδες που πρόκειται να ποντάρουμε και την τάση τους στα πρώτα ημίχρονα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις ιδιαιτερότητες του αγώνα και αν όντως οι ομάδες θα μπουν δυνατά στον αγώνα ή θα ξεκινήσουν διστακτικά ώστε να προσαρμοστούν στη συνέχεια.

Όταν μιλάμε για πρωταθλήματα όπως το γερμανικό, το ολλανδικό και οι χαμηλές αγγλίας, εκεί οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο είναι αυξημένες, αλλά όχι ως κανόνας, αφού και εκεί υπάρχουν ομάδες “σφιχτές” ή αγώνες που είναι αρκετά κρίσιμοι για να παρθούν ρίσκα από νωρίς. Επίσης, οφείλουμε να γνωρίζουμε και τις συνθήκες του αγώνα, αν για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες και η κατάτασταση του αγωνιστικού χώρου ευνοούν ένα γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις. Φυσικά αυτό εμπίπτει για το στοίχημα συνολικά, αλλά στο κομμάτι των ημιχρόνων παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, αφού κυνηγάμε τα γκολ σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αντιστρόφως, αν ψάχνουμε να ποντάρουμε στα Under ημιχρόνου, ψάχνουμε για ομάδες που είναι διστακτικές και για αγώνες που η ισοπαλία δεν “χαλάει” καμία από τις ομάδες.