Το στοίχημα δεν είναι μία απλή υπόθεση, καθώς απαιτεί μελέτη, αφοσίωση και πάνω από όλα υπομονή. Πολλοί είναι οι μαθηματικοί κανόνες που βρίσκουν εφαρμογή σε αυτό κι ακόμα περισσότεροι αυτοί που τους ακολουθούν. Εκτός απ’ τα μαθηματικά, υπάρχουν και οι στρατηγικές, που προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και διαχείρισης των αθλητικών αναμετρήσεων. Μια στρατηγική είναι το middling betting.

Πρόκειται για στρατηγική πονταρίσματος η οποία προσφέρει πλεονέκτημα όταν αλλάζουν οι αποδόσεις. Αποτελείται από τουλάχιστον δύο στοιχήματα σε αντίθετα αποτελέσματα στο ίδιο γεγονός. Στην περίπτωση αυτή σίγουρα θα υπάρχει κέρδος, αφού τα δύο στοιχήματα έχουν τοποθετηθεί σε αντίθετες γραμμές και τουλάχιστον ένα θα κερδίσει και θα αποφέρει κέρδος, κάτι που μειώνει το ρίσκο.

Υπάρχουν μεγάλοι παίκτες που επέλεγαν να ποντάρουν ανάποδα σε γεγονότα, όπως ο θρυλικός Μπίλι Γουόλτερς, έτσι ώστε να υποχρεώσουν τους μπουκ να ανεβάσουν τις αποδόσεις στο αντίθετο line, το οποίο στη συνέχεια πόνταραν μεγαλύτερο ποσό. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια win-win κατάσταση, αρκεί φυσικά να έχεις το «πακέτο» για να την προκαλέσεις. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι σ’ αυτόν τον κόσμο που μπορούν να το καταφέρουν.

Παράδειγμα:

Ο μπουκ Α προσφέρει το Over 2,5 στο 1,90 και ο μπουκ Β το Under 5,5 στην ίδια τιμή. Με ποσό πονταρίσματος τα 10 ευρώ στον καθένα έχουμε:

Για 0, 1, 2 ο παίκτης έχει παίξει 20 ευρώ και παίρνει 19, άρα χάνει 1 ευρώ.

Για 6, 7, ή μεγαλύτερο ο παίκτης έχει παίξει 20 ευρώ και παίρνει 19, άρα χάνει 1 ευρώ.

Για 3, 4, 5 ο παίκτης έχει παίξει 20 ευρώ και παίρνει 38. Άρα έχει κέρδος 18 ευρώ, σχεδόν δηλαδή διπλασιάζει το αρχικό του ποντάρισμα.

Αξίζει το ρίσκο;

Εδώ ο καθένας εκτιμά το πώς θέλει να τοποθετήσει τα χρήματά του. Με τις εταιρίες να δίνουν πολλές επιλογές σε αγορές Under / Over που είναι οι καταλληλότερες για Middling, ο παίκτης έχει την ευκαιρία να παίξει με τις αποδόσεις. Αν τις διατηρήσει στο υψηλό 1,90, τότε μπορεί να αντέξει 18 φορές μέχρι να εμφανιστούν η ενδιάμεση ή οι ενδιάμεσες τιμές. Μπορεί να ρίξει τις αποδόσεις και να αυξήσει το εύρος των τιμών, οπότε η επιτυχία να είναι πιο εύκολη, αλλά το χρηματικό ρίσκο να είναι μεγαλύτερο κάθε φορά.

Αυτό είναι εμφανές, καθώς αν οι αποδόσεις κατέβουν στο 1,40, τότε, με ισόποσο ποντάρισμα 10 ευρώ και στα δύο ενδεχόμενα, σε κάθε αποτυχία ο παίκτης χάνει 6 και σε περίπτωση Middling κερδίζει 8. Συνεπώς, με ένα λάθος στα σχεδόν δύο πονταρίσματα θα έχει κέρδος.

Ο παρακάτω πίνακας είναι βοηθητικός όσον αφορά τις αποδόσεις από 1,50-2,00 στις οποίες προτιμάται το Middling, καθώς είναι πιο αποδοτικό:

  • Για τιμές στο 2,00, ΔΕΝ υπάρχει ήττα, οπότε στην πιθανότητα Middling υπάρχει μόνο όφελος.
  • Για τιμές στο 1,95 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 2,6%.
  • Για τιμές στο 1,90 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 5,3%.
  • Για τιμές στο 1,85 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 8,1%.
  • Για τιμές στο 1,80 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 11,1%.
  • Για τιμές στο 1,75 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 14,28%.
  • Για τιμές στο 1,70 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 17,6%.
  • Για τιμές στο 1,65 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 21,21%.
  • Για τιμές στο 1,60 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 25%.
  • Για τιμές στο 1,55 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 29%.
  • Για τιμές στο 1,50 το ποσοστό επιτυχίας για την ύπαρξη κέρδους πρέπει να είναι στο 33%.