Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το στοίχημα, είτε για να περάσουν την ώρα τους, είτε και επαγγελματικά. Αυτοί που κερδίζουν είναι πολύ λίγοι και αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι παίκτες κάνουν διαρκώς και επαναλαμβανόμενα ορισμένα λάθη.

Παρακάτω θα δούμε 10 λόγους που η πλειοψηφία των παικτών του Πάμε Στοίχημα χάνει:

1.

Παίζουμε χρήματα τα οποία τα έχουμε άμεση ανάγκη. Πολλοί από τους παίκτες παρασύρονται από το πάθος τους για το στοίχημα και ποντάρουν χρήματα τα οποία προορίζονταν για το ενοίκιο του σπιτιού, τους λογαριασμούς ή οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση ψυχολογικής πίεσης και αυτομάτως οι επιλογές τους δεν γίνονται με «καθαρό» μυαλό. Είναι προτιμότερο λοιπόν να θέτουν εξ αρχής ένα ποσό το οποίο διαθέτουν για τα πονταρίσματά τους, παρά να κινούνται ανεξέλεγκτα.

2.

Στοιχηματίζουμε χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Πολλές φορές οι παίκτες ανοίγουν τον υπολογιστή για να περάσουν το βράδυ τους στοιχηματίζοντας. Εκείνες τις ώρες είναι πολύ πιθανόν αν μην υπάρχει μεγάλη γκάμα αγώνων και προφανώς οι επιλογές τους είναι πολύ περιορισμένες. Αντί λοιπόν να κάτσουν και να ποντάρουν τα χρήματά τους για τη χαρά του παιχνιδιού, θα ήταν προτιμότερο να αφήσουν το συγκεκριμένο «σπορ» για κάποια άλλη στιγμή που θα έχει περισσότερες ευκαιρίες.

3.

Ακολουθούμε τυφλά τα προγνωστικά των tipsters. Φυσικά το ψάξιμο και η μελέτη πριν τοποθετήσουμε τα στοιχήματά μας επικροτείται, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες επιλέγουν να εμπιστεύονται τις επιλογές και τα χρήματά τους στα προγνωστικά συγκεκριμένων tipsters ή blog. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς άπαντες έχουν κρίση ώστε να πειστούν αν τα «λέει» σωστά κάποιος ειδικός ή αν τους έπεισε με τα επιχειρήματά του. Το πραγματικό μέγεθος του λάθους τους, διαπιστώνεται όταν μάθουν πως ούτε οι ίδιοι οι tipsters δεν ποντάρουν τα σημεία τα οποία προτείνουν σε πολλές περιπτώσεις.

4.

Επηρεαζόμαστε έντονα από τη «φόρμα» μας. Το στοίχημα είναι ένα «άθλημα» ψυχολογίας και πολλοί παίκτες υποκύπτουν στο ίδιο ακριβώς λάθος. Όταν κάνουν ένα σερί χαμένων στοιχημάτων, πέφτει η αυτοπεποίθησή τους, επιλέγοντας με φόβο τα επόμενα σημεία τους. Ενώ αντιθέτως όταν «τρέξουν» ένα νικηφόρο σερί, αλλάζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, ανεβάζουν τα πονταρίσματά τους, πιστεύοντας πως η εύνοιά τους θα τους κάνει πλούσιους. Καλό θα ήταν ο κάθε παίκτης να αποκτήσει το δικό του στιλ παιχνιδιού, το οποίο θα παραμένει αναλλοίωτο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

5.

Αυξομειώνουμε τα πονταρίσματα χωρίς λόγο και χωρίς σύστημα. Καλό θα ήταν όσοι ασχολούνται με το στοίχημα, να θέσουν ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα ποντάρουν, μέχρι να αυξηθεί αρκετά το κέρδος τους και να είναι σε θέση να επανεξετάσουν ξανά τα όριά τους. Σχεδόν όλοι όμως κάνουν το λάθος της αυξομείωσης θέλοντας να ρεφάρουν τα χαμένα ή να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους ανάλογα μ την περίσταση. Αυτό οδηγεί σε γρήγορη «σύγχυση» και τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις όχι απλά δεν είναι τα αναμενόμενα, αλλά γίνονται και καταστροφικά για το πορτοφόλι του καθενός.

6.

Μη καταγραφή των στοιχημάτων και των επιδόσεών μας. Η παρακολούθηση και η καταγραφή των στοιχημάτων, βοηθάει στο να κατανοήσει ο κάθε παίκτης σε βάθος χρόνου τι του ταιριάζει και τι όχι, που τα πηγαίνει καλύτερα και που χειρότερα, όπως επίσης δίνει σημαντικές πληροφορίες για τα κέρδη ή τη χασούρα. Επίσης βοηθάει στο να κατανοήσει ο καθένας σε πόσο ακριβό «σπορ» μπορεί να μετατραπεί το στοίχημα.

7.

Στοιχηματίζουμε εκνευρισμένοι. Πολλοί είναι αυτοί με που μετά από έναν οικογενειακό καβγά ή τσακωμό με φίλους, ανοίγουν τον υπολογιστή για να στοιχηματίσουν και να ηρεμήσουν. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται ρητά, καθώς ένα θολωμένο μυαλό μπορεί να στοιχήσει πολύ ακριβά, μέσα από λανθασμένες επιλογές.

8.

Στοιχηματίζουμε σε αθλήματα που δεν γνωρίζουμε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μπροστά στη χαρά του παιχνιδιού, επιλέγουν να στοιχηματίσουν σε αθλήματα και διοργανώσεις που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Κάτι τέτοιο προφανώς και είναι μεγάλο σφάλμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο παίκτης θα βρεθεί προ εκπλήξεως, έχοντας χάσει παράλληλα ένα ποσοστό από την «κάβα» του.

9.

Στοιχηματίζουμε χωρίς αυτοσυγκέντρωση. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι παίκτες, είναι το να παίζουν στοίχημα χωρίς να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι. Θα τύχει στον καθένα να κάνει κάποιο λάθος στην επιλογή του σημείου του, ωστόσο όταν αυτό αρχίζει και γίνεται με συχνότητα, τότε κάτι πάει λάθος. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που παρατηρούνται, είναι η επιλογή νικητή στο ημίχρονο, ενώ ο παίκτης ήθελε να ποντάρει στο νικητή όλης της διάρκειας του ματς.

10.

Στοιχηματίζουμε χωρίς να συγκρίνουμε τις αποδόσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να παίζουν «τυφλά» σε μια ιστοσελίδα απλά γιατί τους αρέσει το λογισμικό, χωρίς να συγκρίνουν τις αποδόσεις της υπόλοιπης αγοράς. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ένα σημείο στο 2.10 μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 1.80 να είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.