roi yield

Οι όροι ROI και Yield είναι ευρέως διαδεδομένοι στον κόσμο του στοιχήματος. Τι είναι λοιπόν ROI και Yield στο στοίχημα; Δεν είναι λίγοι αυτοί που δε γνωρίζουν επακριβώς τη σημασία και τη λειτουργία τους. Πάμε να δούμε τι σημαίνουν αμφότεροι και γιατί άπαντες θα πρέπει να γίνουν γνώστες.

Κάθε παίκτης πρέπει να γνωρίζει αν έχει κέρδος ή έλλειμμα από τα στοιχήματά του. Οι περισσότεροι υπολογίζουν τα κέρδη ή τις απώλειές τους ελέγχοντας το υπόλοιπο του λογαριασμού τους. Είναι μία κάπως “ερασιτεχνική” προσέγγιση θα λέγαμε, καθώς συχνά επιλέγουν τα επόμενα ποσά πονταρίσματος σύμφωνα με το τρέχον υπόλοιπο. Αυτή δεν είναι πάντα η πιο συμφέρουσα απόφαση που μπορούν να πάρουν για το παιχνίδι τους.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κέρδος είναι ο πιο κρίσιμος δείκτης στο στοίχημα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, το ROI και το Yield είναι αυτά που χρειάζεται κανείς να έχει υπόψιν για επιτυχία στο ποντάρισμά του.

Τι σημαίνει ROI και Yield

Πρόκειται για όρους που είναι μεν παρόμοιοι, ωστόσο δεν θα πρέπει να συγχέονται. Το ROI σημαίνει «επιστροφή της επένδυσης», ενώ το Yield είναι ο καθαρός δείκτης κέρδους του παίκτη. Η διαφορά τους είναι ότι το RΟΙ συμπεριλαμβάνει και τα πονταρίσματα, ενώ το Υield απεικονίζει μόνο το καθαρό κέρδος ή τις απώλειες.

To ROI (Return On Investment) είναι ο δείκτης που μας δείχνει την αναλογία των μεικτών κερδών ενός παίκτη, ως προς το αρχικό του ταμείο. Πρόκειται δηλαδή, για έναν δείκτη που μας βοηθά να αντιληφθούμε το ποσοστό αύξησης ή μείωσης του κεφαλαίου μας. Ένας δείκτης, δηλαδή, που μας δίνει μία ιδέα για το αν τα πήγαμε καλά σε σύγκριση με το αρχικό bankroll που επενδύσαμε στο στοίχημα. Για να βρείτε το ROI, θα πρέπει να προχωρήσετε στην εξής πράξη: να διαιρέσετε το κεφάλαιο που απέμεινε στο φινάλε μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου προς τα συνολικά πονταρίσματα που τοποθετήσατε. Αν έχετε κέρδος, το ποσοστό σας θα είναι πάνω από 100%. Αντιθέτως, αν έχετε χασούρα, το ποσοστό σας θα είναι κάτω απ’ το 100%. Αν, για παράδειγμα, ένας παίκτης έχει ξεκινήσει με 500 και έχει φτάσει στα 1000, τότε το ROI του είναι 1000/500= 2 x 100 = 200%.

Yield είναι ο καθαρός δείκτης κέρδους του παίκτη. Ο υπολογισμός του θα δώσει μία λεπτομερή εικόνα της απόδοσής σας. Χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει την επιστροφή χρημάτων που λαμβάνει ο παίκτης, ως προς τα πονταρίσματα του. Για παράδειγμα, αν μέσα σ’ ένα μήνα έχω ποντάρει 250 ευρώ και κέρδισα 300, το κέρδος μου είναι 50 ευρώ. Στη συνέχεια διαιρούμε το καθαρό κέρδος με το συνολικό ποντάρισμα (50/250) και πολλαπλασιάζουμε επί 100. Το αποτέλεσμα είναι 20%, νούμερο που αποτελεί το yield μας. Αν έχετε απώλειες ο δείκτης Yield θα είναι αρνητικός.

ROI και Yield στην πράξη

Ο όρος χρησιμοποιείται από πολλούς tipsters. Θεωρείστε επιτυχή έναν tipster με Yield της τάξης τουλάχιστον 8% σε δείγμα όμως αρκετών στοιχημάτων, το οποίο θα θεωρήσετε αντιπροσωπευτικό. Είναι προφανές βέβαια, αλλά ας το αναφέρουμε, ότι για να προκύψει το ROI και το Yield σας, θα πρέπει να κρατάτε σημειώσεις με τα πονταρίσματά σας. Και οι δύο δείκτες είναι πολύ σημαντικοί στο στοίχημα, καθώς αντιπροσωπεύουν τα κέρδη σε μακροπρόθεσμη κλίμακα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι στο στοίχημα, όσο περισσότερα στοιχήματα έχετε είναι λογικό ότι η απόδοση σας θα μειωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα πάτε χειρότερα. Αντίθετα, είναι πολύ πιο επικερδές να έχετε 10% Yield με 300 στοιχήματα, παρά 15% με 30 στοιχήματα.