Η διάδοση των Virtual Sports στο στοιχηματικό τοπίο είναι συνεχής. Οι παίκτες προσπαθούν να εξοικειωθούν με αυτά και να βρουν αυτό που τους ικανοποιεί. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, ιπποδρομίες, κυνοδρομίες, αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα και μηχανές και ποδηλασία δίνουν την απαιτούμενη ποικιλία, αν και μερικές φορές θα θέλαμε λίγα περισσότερα. Το μπέιζμπόλ, το χόκεϊ και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο θα ήταν καλές προσθήκες.

Η επιλογή του κατάλληλου σπορ είναι δύσκολη, αφού ο παίκτης πρέπει να κοιτάξει τις αγορές και δει τι τον συμφέρει. Διότι μπορεί η τύχη να παίζει τον κύριο ρόλο, μέσω της RNG, αλλά και ο παίκτης οφείλει να είναι απολύτως συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Συνεπώς εφόσον παρακολουθεί ένα γεγονός που του τραβάει το ενδιαφέρον είναι πιο πιθανό να μείνει ανεπηρέαστος από τους εξωτερικούς, διασπαστικούς παράγοντες. Όπως και από τον πολύ κακό σύμβουλο που λέγεται εκνευρισμός.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα Virtual Sports είναι προσομοιωμένοι αγώνες, που παίζονται σε έναν υπολογιστή, το αποτέλεσμά τους βγαίνει με τυχαίο τρόπο και παρουσιάζονται στις οθόνες σας. Κομβικό ρόλο στην έκβασή τους παίζει η Γεννήτρια Παραγωγής Τυχαίων Αριθμών (Random Number Generator, την αναφέραμε και πιο πάνω με τα αρχικά της RNG).

Το ποδόσφαιρο: Ο βασιλιάς των σπορ

Ό,τι ισχύει και στην πραγματικότητα, ισχύει και στα Virtual Sports. Το ποδόσφαιρο έχει τη μερίδα του λέοντος στα πονταρίσματα και δίνει έντονες συγκινήσεις στους παίκτες. Στην Ελλάδα προσφέρεται από τη Sportingbet, την Betshop, τη Vistabet, την Interwetten, τη Stoiximan, τη Novibet, τη Winmasters και την Betrebels.

Οι αγορές είναι αρκετές και σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις το αποτέλεσμα του αγώνα, τα γκολ που θα σημειωθούν, το αν θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες, ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι τα ασιατικά χάντικαπ. Η παρουσίασή του είναι εξαιρετική –έχει βοηθήσει πολύ η βελτίωση των γραφικών, μέσω των video games. Η εικόνα είναι σημαντική όσο και η περιγραφή και οι αντιδράσεις των θεατών, που σε κάνουν να νομίζεις ότι βλέπεις έναν αγώνα κορυφαίου πρωταθλήματος. Πολλές φορές και τα ονόματα των ομάδων και των παικτών παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο.

Η ταχύτητα κερδίζει έδαφος

Το νούμερο «2» στα Virtual Sports είναι οι Ιπποδρομίες. Δεν είναι τυχαίο ότι προσφέρονται από τους ίδιους μπουκ που έχουν διαθέσιμο το ποδόσφαιρο, τις Sportingbet, Betshop, Vistabet, Interwetten, Novibet, Winmasters και Betrebels.

Τα στοιχήματά του μοιάζουν πολύ με τα πραγματικά, αφού εκτός από το αρκετά δημοφιλές Νικητής Αγώνα, υπάρχουν συνδυαστικά για Tricast, Forecast και Each Way.

Λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι κυνοδρομίες, που διατίθενται από τις Sportingbet, Betshop, Vistabet, Interwetten, Winmasters και Betrebels. Ακολουθούν τα ράλι, που υπάρχουν στις Sportingbet, Betshop, Vistabet, Interwetten και Stoiximan. Και τελευταία η Ποδηλασία, που βρίσκεται στις Sportingbet, Betshop, Vistabet και Stoiximan . Οι αγορές των παραπάνω είναι όμοιες με των ιπποδρομιών.

Το τένις και το μπάσκετ

Μεγάλο είναι το κοινό του τένις, με τους αγώνες να διεξάγονται σε διάφορες επιφάνειες. Ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στην έκβαση του αγώνα, του σετ και του γκέιμ. Για να το κάνει αυτό πρέπει να είναι μέλος των Sportingbet, Betshop, Vistabet, Interwetten, Stoiximan, Novibet και Betrebels.

Μικρότερη η ζήτηση για το μπάσκετ και αυτό αποτυπώνεται στην αγορά. Παρά τα θεαματικά καρφώματα και τα γεμάτα γήπεδα, μόνο οι Novibet, Winmasters και Betrebels το προσφέρουν. Όσον αφορά τα στοιχήματα υπάρχουν: Νικητής Αγώνα, Σύνολο Πόντων είτε για κάθε ομάδα, είτε για την αναμέτρηση και αρκετές άλλες, πιο ειδικές επιλογές.