Το στοίχημα στα σπορ αλλάζει διαρκώς όσο εξελίσσεται η τεχνολογία. Κάποτε όταν ένας άνθρωπος ενδιαφερόταν να ποντάρει σε κάτι, έπρεπε να πάει μέχρι το πρακτορείο. Αυτός ήταν ένας τόπος κοινωνικοποίησης και δημιουργίας σχέσεων. Οι παίκτες μοιράζονταν συμβουλές, κοινές επιθυμίες, τη χαρά και τη λύπη! Στη συνέχεια ήρθε το διαδικτυακό στοίχημα. Ο καθένας μπορούσε να ποντάρει ό,τι ήθελε από το σπίτι του. Χωρίς να μετακινηθεί καθόλου, χωρίς να ξοδέψει επιπλέον χρόνο και χρήμα. Το επόμενο βήμα είναι τα virtual sports.

Virtual Sports

Τα Virtual Sports είναι παιχνίδια στα οποία γίνονται σε έναν υπολογιστή, χωρίς να υπάρχουν πραγματικοί παίκτες. Αυτά δεν έχουν αφήσει πίσω τους τα σπορ, παίρνουν, όμως, τη δική τους θέση στη στοιχηματική αγορά.

Τα πρώτα virtual sports χρονολογούνται στο 1961. Ήταν μία εντελώς πρωτόγονη μορφή του Fantasy Baseball, που επέτρεπε σε δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους. Μία γεννήτρια τυχαίων αριθμών καθόριζε το αποτέλεσμα, συνυπολογίζοντας τα στατιστικά των παικτών που έπαιζαν στον αγώνα.

Έκτοτε, η εξέλιξη ήταν ραγδαία. Η εμφάνιση παιχνιδιών, όπως το Football Manager, στο οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει πολλές πτυχές της ομάδας του, έδωσε τη δυνατότητα βελτίωσης της εικόνας και της τεχνολογίας. Έτσι περάσαμε στην εποχή των virtual sports, στην οποία μπορείτε να δείτε φανταστικούς αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, αλόγων και άλλα.

Πόσο διαφορετικό είναι να ποντάρεις σε Virtual Sport από τα πραγματικά αθλήματα;

Οι διαφορές είναι πολλές. Αρχικά τα virtual sport διαρκούν πολύ λιγότερο, με τον παίκτη να μπορεί να μάθει ακόμα και σε ένα λεπτό αν έχει νικήσει. Η ένταση, έστω κι αν τα γραφικά απέχουν από την πραγματικότητα, είναι μεγάλη, καθώς προβάλλονται οι κυριότερες φάσεις. Συνεπώς, τα πονταρίσματα είναι πιο γρήγορα και δίνουν τη δυνατότητα στον νέο παίκτη να εξοικειωθεί με τη διαδικασία. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Επίσης, δεν απαιτείται μεγάλη γνώση και μελέτη. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του παίκτη, μια και οι απαραίτητες πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης. Τέλος, είναι πάντα διαθέσιμα. Κάθε ώρα της ημέρας, κάθε ημέρα της εβδομάδας, σε κάθε μέρος, μέσω του κινητού ή του tablet.

Σε ποια virtual sport μπορείς να ποντάρεις;

Τα πάντα εξαρτώνται από την εταιρία που είσαι εγγεγραμμένος. Γενικότερα υπάρχουν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, ποδηλασίας, αυτοκινήτων, μηχανών, ιπποδρομίες και σκυλοδρομίες.

Στρατηγικές για τα Virtual Sports

Είπαμε ότι η ταχύτητα εξέλιξης των αγώνων δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να μάθουν άμεσα αν έχουν νικήσει ή όχι. Έτσι μπορούν να βάλουν σε εφαρμογή τακτικές που μπορεί να είναι και χρήσιμες και στα πραγματικά σπορ. Παρακάτω είναι μερικές καλές συμβουλές για το πώς θα παίξετε τα χρήματά σας στα virtual sports:

  • Σκεφτείτε ποιο σπορ σας ταιριάζει και θέλετε να ποντάρετε. Υπάρχουν διαφορές και μέχρι να κατανοήσετε πλήρως τον τρόπο που δουλεύουν όλα θα χάσετε χρόνο και χρήμα.
  • Σκεφτείτε τον αριθμό των παραγόντων που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Παραδείγματος χάρη στο ποδόσφαιρο ο νικητής χωρίς ισοπαλία προσφέρει δύο ενδεχόμενα, ενώ στους αγώνες των αλόγων πολλά περισσότερα. Στην αρχή καλό θα είναι να προτιμήσετε αγορές με δύο ενδεχόμενα.
  • Το να διαλέξετε το νικητή σε έναν αγώνα virtual sports είναι πιο περίπλοκο από την πραγματικότητα.  Στην τελευταία υπάρχουν πολλοί παράγοντες τους οποίους πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως την παράδοση, τη φόρμα, τους τραυματισμούς. Αντιθέτως στα virtual sports κοιτάτε μόνο τις αποδόσεις.
  • Προσεγγίστε τα virtual sports σαν ένα παιχνίδι τύχης. Σαν κουλοχέρη ή λοταρία. Οι αποδόσεις δείχνουν ένα δρόμο, δεν είναι, όμως, πάντα ο κατάλληλος για να ακολουθήσετε.
  • Μερικοί μπουκ ενισχύουν τα πρώτα σας στοιχήματα στα virtual sports. Χρησιμοποιείστε ότι λάβετε για να μάθετε καλύτερα το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε.