προγνωστικα nba

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (02:00)

Σε πολύ καλό φεγγάρι οι Sixers, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στους Pistons και τους διέλυσαν στη Philadelphia με 147-116. 5 νίκες στα 6 τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Doc Rivers, που με συνολικό ρεκόρ 25-15 προσπέρασε τους Cavaliers και βρίσκεται πλέον στην 4η θέση της Ανατολής. 17 νίκες σε 23 φετινά παιχνίδια στη Philadelphia μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Thunder, την Πρωτοχρονιά, πέρασαν άνετα από την Oklahoma City, επικρατώντας με 115-96. Χωρίς προβλήματα στο αποψινό ματς οι Sixers, θα είναι εκτός απροόπτου πλήρεις.

Έδωσαν μεγάλη μάχη στο Miami οι Thunder, δεν κατάφεραν όμως τελικά να αποφύγουν την ήττα στις λεπτομέρειες από τους Heat, με 112-111. Σε καλή κατάσταση η ομάδα του Mark Daigneault, μετρά 3 νίκες στα 5 τελευταία της παιχνίδια, και με συνολικό ρεκόρ 18-23 παραμένει στη 13η θέση της Δύσης, ακόμα όμως σε επαφή με τη δεκάδα της Περιφέρειας. Δεν είναι πάντως το ίδιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, που μετρούν μόλις 5 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια μακριά από την Oklahoma City, και θα έχουν προφανώς δύσκολο έργο απόψε στη Philadelphia. Σταθερά εκτός μάχης οι Aleksej Pokusevski, Jeremiah Robinson-Earl και Ousmane Dieng.

Είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, που όταν είναι πλήρεις είναι αξιόπιστοι στην έδρα τους και έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, έχοντας πια πατήσει τετράδα στην Ανατολή. Αναμενόμενα χαμηλά ο άσος, σε αποδόσεις κάτω του 1.20, χωρίς ιδιαίτερη αξία. Προχωράμε.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (02:30)

Μεγάλο ματς στο Brooklyn, ανάμεσα στις δύο καλύτερες αυτή τη στιγμή ομάδες της Ανατολής. Σε τρομερή φόρμα οι Nets, πέρασαν έστω και δύσκολα και από το Miami, επικρατώντας των Heat με 102-101, χάρη σε ένα μεγάλο καλάθι του Royce O’Neale λίγο πριν τη λήξη. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Jacque Vaughn, που μετρά 18 νίκες στα 20 τελευταία της παιχνίδια, και με συνολικό ρεκόρ 27-13 παραμένει στη 2η θέση της Ανατολής, πίσω μόνο από τους αποψινούς της αντιπάλους. 13 νίκες σε 18 φετινά ματς στο Brooklyn μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που ωστόσο στο Miami έχασαν με τραυματισμό τον Kevin Durant. Τεράστιο προφανώς το πλήγμα για τους Nets, με τον Durant να τραυματίζεται στο γόνατο και να αναμένεται να μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ξεπέρασαν και το εμπόδιο των Pelicans οι Celtics, νικώντας τους στη Βοστώνη με 125-114 χτες βράδυ, και μετρούν πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Παραμένει στην κορυφή της Ανατολής η ομάδα του Joe Mazzulla, με συνολικό ρεκόρ 30-12, το καλύτερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα, και με διπλό απόψε στο Brooklyn θα κάνει σημαντικό βήμα για την 1η θέση στην Περιφέρεια. Αποτελεσματικοί και εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, έχουν κερδίσει 13 από τα 20 φετινά ματς που έχουν δώσει μακριά από τη Βοστώνη. Σημαντικά ερωτηματικά για ακόμα ένα ματς οι Marcus Smart και Rob Williams, που είναι αυτή τη στιγμή αμφίβολοι, με τον δεύτερο πάντως να έχει αρκετές πιθανότητες να παίξει απόψε, αφού έμεινε εκτός από το χτεσινό ματς κυρίως για λόγους διαχείρισης.

Ντέρμπι στο Brooklyn, η απουσία ωστόσο του Durant δίνει τον πρώτο λόγο στους Celtics. Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πάντως οι φιλοξενούμενοι, και ακόμα και χωρίς τον Durant, οι Nets θα παλέψουν, έχοντας αποδείξει πως είναι μια σκληρή ομάδα, αναγεννημένη από τη στιγμή που ανέλαβε ο coach Vaughn. Δεν θα μπλέξουμε.

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30)

Έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, οι Heat λύγισαν στο Miami τους Thunder, νικώντας τους με 112-111. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Erik Spoelstra, που συνεχίζει να μην θέλγει με την απόδοσή της, παραμένει ωστόσο αποτελεσματική το τελευταίο διάστημα, και με συνολικό ρεκόρ 22-20 καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την 8η θέση στην Ανατολή. 12 νίκες σε 21 φετινά ματς στο Miami μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που θα έχουν λογικά απόψε τον Bam Adebayo, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στους Thunder λόγω ενός προβλήματος στον καρπό. Αντίθετα, παραμένουν εκτός μάχης οι Tyler Herro, Kyle Lowry, Caleb Martin, Duncan Robinson, Nikola Jovic και Omer Yurtseven, ενώ δεν θα αγωνιστεί απόψε και ο τιμωρημένος Dewayne Dedmon.

Aν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε πάρα πολύ χαμηλά για τα δεδομένα του στο σκοράρισμα, με μόλις 7 πόντους, έστω κι αν πρόσθεσε 18 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οι Bucks πανηγύρισαν χτες βράδυ σημαντικό διπλό στην Atlanta, όπου επικράτησαν με 114-105 των Hawks. Τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Mike Budenholzer, που παραμένει στην 3η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 27-14, και θα κυνηγήσει απόψε ακόμα ένα διπλό, αυτή τη φορά στο Miami, ώστε να κρατηθεί κοντά στην κορυφή της Περιφέρειας. 11 νίκες σε 20 φετινά παιχνίδια μακριά από το Milwaukee μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που θα έχουν απόψε να διαχειριστούν και την κόπωση. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Khris Middleton, αλλά και ο Serge Ibaka, λόγω ενός προσωπικού ζητήματος, αμφίβολος ο Grayson Allen, που αποχώρησε από το χτεσινό ματς με διάστρεμμα.

Συνεχίζουν να μην πείθουν οι Heat, που εξακολουθούν να έχουν να διαχειριστούν και πάρα πολλά προβλήματα. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο Γιάννης επιθετικά, και αυτό είναι ξεκάθαρος λόγος προβληματισμού για τους Bucks, που δίνουν άλλωστε δεύτερο συνεχόμενο ματς σε ισάριθμα βράδια και δεν είναι απίθανο να αποφασίσουν να ξεκουράσουν κάποιον ή κάποιους παίκτες τους. Καλύτερα να μείνουμε μακριά.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (02:30)

Συναντιούνται ξανά οι δύο ομάδες, με τους Raptors να κρατούν την έδρα τους και να επικρατούν προχτές στο Toronto με 132-120. Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Nick Nurse, που έχει βαθμολογικό κίνητρο και θέλει οπωσδήποτε να πάρει απόψε ακόμα μια νίκη απέναντι στους Hornets. Στο 18-23 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην 11η θέση της Ανατολής και παλεύουν να μπουν και πάλι στη δεκάδα της Περιφέρειας. 13 νίκες σε 23 φετινά παιχνίδια στο Toronto μετρούν μέχρι στιγμής οι Raptors, που συνεχίζουν χωρίς τον Otto Porter, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Δεν τα κατάφεραν προχτές στο Toronto οι Hornets και ηττήθηκαν από τους Raptors με 132-120, θα έχουν απόψε άλλη μια ευκαιρία, αν και το έργο τους προμηνύεται ξανά πολύ δύσκολο. Μία μόλις νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Steve Clifford, που βρίσκεται πια στην τελευταία θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 11-31. Χαμένη ουσιαστικά η σεζόν για τους Hornets, μοιάζει απίθανο να καταφέρουν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να προλάβουν τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 6 νίκες σε 23 φετινά ματς μακριά από τη Charlotte μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που δεν θα έχουν για ακόμα ένα ματς τον Kelly Oubre, ενώ μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να προλάβει το ματς και ο Gordon Hayward, που λογικά θα μείνει ξανά εκτός μάχης.

Δείχνουν βελτιωμένοι το τελευταίο διάστημα οι Raptors, έχουν πολύ μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες, ειδικά στην έδρα τους, και είναι ασφαλώς σε θέση να λυγίσουν ξανά τους Hornets στο Toronto. Θέλει προσοχή το ματς από τους γηπεδούχους, που είναι πάντως το φαβορί. Επιλογή μας ο άσος των Raptors με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 217,5, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan. 

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (05:00)

Δεν τα κατάφεραν στο Denver οι Lakers, και ηττήθηκαν από τους ισχυρούς Nuggets με 122-109, σε ένα ματς πάντως που το έργο τους ήταν εξαρχής πάρα πολύ δύσκολο, ενώ δεν είχαν και τον LeBron James. Ήττα μετά από 5 συνεχόμενες νίκες για την ομάδα του Darvin Ham, που κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μπει στη δεκάδα της Δύσης. Στη 12η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχοι με συνολικό ρεκόρ 19-22, μετρώντας παράλληλα 10 νίκες σε 18 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Mavericks, οι Lakers ηττήθηκαν τα Χριστούγεννα στο Dallas με 124-115. Επιστρέφει λογικά απόψε ο James, καθώς και ο Troy Brown, αμφίβολος ο Pat Beverley, που ταλαιπωρείται από μια ίωση. Σταθερά εκτός μάχης ο Anthony Davis, αλλά και οι Lonnie Walker, Austin Reaves.

Από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες έρχονται οι Mavericks, που μετά την Oklahoma City ηττήθηκαν και στο Los Angeles, με 113-101 από τους Clippers. Κόντρα στην έτερη ομάδα της πόλης απόψε οι φιλοξενούμενοι, που μετρούν 7 νίκες σε 20 φετινά παιχνίδια μακριά από το Dallas, ενώ υποχώρησαν στην 5η θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 23-19. Συνεχίζει να βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στον Luka Doncic η ομάδα του Jason Kidd, με τον Σλοβένο να είναι εξαιρετικός και κόντρα στους Clippers, τελειώνοντας το ματς με 43 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όμως τελικά η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή για τους Mavericks. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Dorian Finney-Smith, Maxi Kleber και Josh Green, αμφίβολος και ο Dwight Powell.

Δύσκολο ματς για προβλέψεις, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν σημαντικές απουσίες, την ώρα που οι Mavericks παραμένουν αναποτελεσματικοί μακριά από το Dallas. Ελαφρύ ίσως προβάδισμα στο διπλό, το οποίο πάντως θα θέλαμε σε λίγο καλύτερες αποδόσεις από το 1.70 περίπου που προσφέρεται. Θα μείνουμε μακριά.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (05:00)

Από κακή εμφάνιση και γκέλα έρχονται οι Balzers, που γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τους Magic με 106-109. Σε κακό φεγγάρι η ομάδα του Chauncey Billups, μετρά πλέον τέσσερις συνεχόμενες ήττες, και με συνολικό ρεκόρ 19-21 έχει πια βρεθεί στην 11η θέση της Δύσης. 9 νίκες σε 16 φετινά παιχνίδια τους στο Portland έχουν μέχρι στιγμής οι Blazers, που δεν θα έχουν ούτε απόψε εύκολο έργο απέναντι στους Cavaliers. Τεράστιο ερωτηματικό για τους γηπεδούχους ο Damian Lillard, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και δίνεται αμφίβολος, σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Justise Winslow και Nassir Little.

Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια στη Utah οι Cavaliers, δεν μπόρεσαν όμως τελικά να αποφύγουν την ήττα από τους Jazz με 116-114. Πήγε έτσι στράφι η νέα μεγάλη εμφάνιση του Donovan Mitchell, που τελείωσε το ματς με 46 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Έχασαν από νωρίς στο ματς τον Jarrett Allen οι Cavaliers, αφού ο center της ομάδας αποχώρησε ταλαιπωρημένος από μια ίωση. Απόψε, πάντως, αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά, την ώρα που παραμένει εκτός ο Dean Wade. Αντίθετα, έχει ορισμένες πιθανότητες να κάνει απόψε την πρώτη του εμφάνιση μετά από απουσία περίπου ενός έτους ο Ricky Rubio, που δίνεται πάντως αμφίβολος. Στο 26-16 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στην 5η θέση της Ανατολής, μετρώντας μέχρι τώρα 8 νίκες σε 20 φετινά ματς μακριά από το Cleveland.

Απογοητεύουν οι Blazers, που οφείλουν πάντως να βγάλουν κάποια στιγμή αντίδραση και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας χάσει έδαφος στη βαθμολογία. Καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής οι Cavaliers, δεν είναι πάντως το ίδιο ισχυροί εκτός έδρας. Ξεκινά από το διπλό το παιχνίδι, δεν είναι όμως εύκολο για τους φιλοξενούμενους, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απέχουμε.