προγνωστικα nba

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (02:00)

Ξεπέρασαν και το εμπόδιο των Pistons οι Hornets, νικώντας τους στη Charlotte με 117-106. Ωστόσο, σε αυτό το ματς στάθηκαν και πάλι άτυχοι, χάνοντας τον LaMelo Ball με νέο σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο. Πέντε συνεχόμενες νίκες μετρούν οι γηπεδούχοι, που κάνουν αξιέπαινη προσπάθεια, όμως έχουν απλά χάσει υπερβολικά πολύ έδαφος στη βαθμολογία και παραμένουν στην προτελευταία θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 20-43. Δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος ο Ball, δύσκολα θα καταφέρει να παίξει και απόψε ο PJ Washington, παραμένει εκτός μάχης ο Cody Martin. Σε 29 φετινά παιχνίδια στη Charlotte, η ομάδα του Steve Clifford μετρά μέχρι τώρα 11 νίκες.

Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Suns, και ηττήθηκαν στο Milwaukee με 104-101 από τους Bucks. Δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία ματς για την ομάδα του Monty Williams, που συνεχίζει πάντως να κρατά την 4η θέση στη Δύση, με συνολικό ρεκόρ 33-29, μετρώντας παράλληλα 12 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια μακριά από το Phoenix. Πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για τους φιλοξενούμενους, αφού αναμένεται στο αποψινό ματς να έχουν για πρώτη φορά στην πεντάδα τους τον νεοαποκτηθέντα Kevin Durant. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Landry Shamet.

Ανεβασμένοι οι Hornets, έχασαν όμως τον Ball, ενώ ενδέχεται να μην έχουν ούτε απόψε και τον Washington. Ντεμπούτο για τους Durant με τη φανέλα των Suns, οι οποίοι προφανώς και ισχυροποιούνται τρομακτικά με την παρουσία ενός τόσο μεγάλου παίκτη στην πεντάδα τους. Λογικό διπλό, σε μάλλον αδιάφορες βέβαια αποδόσεις.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (02:00)

Ακόμα μια ήττα για τους Pistons, αυτή τη φορά στη Charlotte, όπου έχασαν με 117-106 από τους Hornets. Πέμπτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Dwane Casey, που παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 15-47, μετρώντας μέχρι τώρα 8 νίκες σε 30 φετινά παιχνίδια στο Detroit. Παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά προφανώς οι γηπεδούχοι, έχουν χάσει και τα δύο φετινά ματς που έχουν δώσει κόντρα στους Bulls, τόσο εκτός όσο και εντός έδρας. Αρκετά τα προβλήματα των Pistons, παραμένουν εκτός μάχης οι Cade Cunningham, Isaiah Stewart, Isaiah Livers, Jalen Duren, αναμένεται αντίθετα να επιστρέψει απόψε ο Bojan Bogdanovic.

Πάλεψαν στο Toronto οι Bulls, δεν τα κατάφεραν όμως τελικά και ηττήθηκαν χτες βράδυ από τους Raptors με 104-98. Έχει χάσει τα 5 τελευταία ματς που έχει δώσει εκτός έδρας η ομάδα του Billy Donovan, που αν θέλει να προλάβει τη δεκάδα της Ανατολής και την postseason, θα πρέπει να αρχίσει να βρίσκει αποτελέσματα και σε αυτά τα παιχνίδια. Στο 28-34 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στην 11η θέση της Περιφέρειας, μετρώντας ως τώρα 10 νίκες σε 31 φετινά ματς μακριά από το Chicago. Σταθερά εκτός μάχης ο Javonte Green, παρελθόν από την ομάδα ο Goran Dragic, που έμεινε ελεύθερος.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι Bulls, που σε αντίθεση με τους γηπεδούχους έχουν ακόμα ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Αρκετά τα προβλήματα των Pistons, που δεν μοιάζουν σε αυτή τη φάση ικανοί για πολλά. Χρειάζονται επιτέλους μια νίκη εκτός έδρας οι Bulls, και είναι σε θέση να την πάρουν απόψε. Επιλογή μας το διπλό των Bulls με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 204,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (02:30)

Δεν μπόρεσαν να φρενάρουν τους φορμαρισμένους Knicks οι Celtics, και ηττήθηκαν εύκολα στη Νέα Υόρκη με 109-94. Ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Joe Mazzulla, που μετά από πάρα πολύ καιρό έπεσε από την κορυφή της Ανατολής, και βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της Περιφέρειας, με συνολικό ρεκόρ 44-18, πίσω πλέον από τους Bucks. Δυνατοί στην έδρα τους οι Celtics, έχουν κερδίσει τα 26 από τα 31 φετινά ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη Βοστώνη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην αποψινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, μοναδικός αμφίβολος ο Mike Muscala.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, οι Cavaliers κατάφεραν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με πειστική εμφάνιση στο Cleveland των Raptors, με 118-93. Δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά εκτός έδρας η ομάδα του JB Bickerstaff, καθώς μετρά 13 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια μακριά από το Cleveland, εξακολουθεί ωστόσο να κρατά την 4η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 39-25. Δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τους Celtics μετρούν ως τώρα φέτος οι Cavaliers, αφού έχουν κερδίσει την ομάδα της Βοστώνης τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι Celtics, το έργο τους πάντως δεν προμηνύεται εύκολο απέναντι σε μια γεμάτη ομάδα, όπως είναι οι Cavaliers. Δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ο άσος σε αποδόσεις του 1.50, θα μείνουμε μακριά.

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (02:30)

Συναντιούνται ξανά οι δύο ομάδες, αυτή τη φορά στο Miami, με τους Heat να πανηγυρίζουν προχτές μεγάλο διπλό στη Philadelphia, επικρατώντας των Sixers με 101-99. Σπουδαία νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την ομάδα του Erik Spoelstra, που προσπαθεί ακόμα να βρει συνέπεια και σταθερότητα. Στο 33-29 το συνολικό ρεκόρ των Heat, που βρίσκονται στην 7η θέση της Ανατολής και θα κάνουν την προσπάθειά τους να προλάβουν την εξάδα της Περιφέρειας και τις θέσεις που δίνουν απευθείας εισιτήριο για τα Playoffs. 19 νίκες σε 29 φετινά ματς στο Miami μετρούν μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι, που δεν θα έχουν για ακόμα ένα ματς τον Kyle Lowry, καθώς και τους Nikola Jovic, Omer Yurtseven, την ώρα που δίνεται αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση και ο Max Strus, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο.

Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησαν προχτές οι Sixers, και ηττήθηκαν μέσα στη Philadelphia με 99-101 από τους Heat. Θα έχει την ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς απόψε η ομάδα του Doc Rivers, που δεν θέλει να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για την κορυφή της Ανατολής, έχοντας ήδη πια δει τους Bucks να απομακρύνονται αισθητά. Στην 3η θέση της Περιφέρειας οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 39-21, μετρώντας παράλληλα 15 νίκες σε 26 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Philadelphia. Σημαντικά προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι Sixers θα είναι εκτός απροόπτου και απόψε ουσιαστικά πλήρεις.

Άλλο ένα ντέρμπι περιμένουμε απόψε στο Miami. Ελαφρό προβάδισμα στους Sixers, που είναι γενικά πιο πλήρεις ως ομάδα, δεν το έδειξαν ωστόσο στην προχτεσινή αναμέτρηση με τους Heat. Δεν θα μπλέξουμε.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ (02:30)

Ακόμα ένα ντέρμπι της πόλης, το τέταρτο για φέτος. Οι Nets πήραν τα δύο πρώτα στο Brooklyn, όμως στο τελευταίο, πριν περίπου δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, οι Knicks επικράτησαν εύκολα με 124-106. Σε εξαιρετική κατάσταση οι γηπεδούχοι, λύγισαν και τους Celtics, νικώντας τους με 109-94 στη Νέα Υόρκη, και τους γκρέμισαν από την κορυφή της Ανατολής. 6 συνεχόμενες νίκες μετρά η ομάδα του Tom Thibodeau, και βρίσκεται στην 5η θέση της Περιφέρειας με συνολικό ρεκόρ 36-27, μετρώντας παράλληλα 18 νίκες σε 33 φετινά ματς στην έδρα της. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι Knicks αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Ούτε χτες τα κατάφεραν οι Nets, χάνοντας μέσα στο Brooklyn από τους πολύ δυνατούς Bucks με 104-118. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Jacque Vaughn, που συνεχίζει ωστόσο να βγάζει δύσκολο πρόγραμμα. Έτσι κι αλλιώς χρειάζονται χρόνο οι φιλοξενούμενοι, που έχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους. Στο 34 -27 το συνολικό ρεκόρ των Nets, που βρίσκονται πια στην 6η θέση της Ανατολής, και με βάση τα νέα δεδομένα στο ρόστερ τους μοιάζει απίθανο να καταφέρουν να κρατηθούν τελικά στην εξάδα της Περιφέρειας. Σταθερά εκτός μάχης ο Ben Simmons, αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Yuta Watanabe.

Πολύ βελτιωμένη η εικόνα των Knicks το τελευταίο διάστημα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ικανοί να εξασφαλίσουν γρήγορα τη θέση τους στην εξάδα της Ανατολής. Δεν έχουν προβλήματα οι Knicks, και είναι προφανώς και απόψε το φαβορί της αναμέτρησης. Επιλογή μας ο άσος της ομάδας της Νέας Υόρκης με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 208,5, σε απόδοση 1.89 στη Stoiximan. 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (03:00)

Λίγα πράγματα και απέναντι στους Nuggets χτες βράδυ από τους Rockets, σε ένα προφανώς εξαρχής πολύ δύσκολο ματς, με την ομάδα του Stephen Silas να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 112-133. 10 συνεχόμενες ήττες μετρούν πλέον οι γηπεδούχοι, και παραμένουν στην τελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 13-48, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. 8 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια στο Houston μετρά ως τώρα η ομάδα, που θα έχει φυσικά και απόψε δύσκολη αποστολή κόντρα στους δυνατούς Grizzlies. Πιθανή απόψε η επιστροφή του Kevin Porter Jr., όπως και του Jae’Sean Tate.

Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους Lakers οι Grizzlies, και επικράτησαν στο Memphis με 121-109. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Taylor Jenkins, που θέλει να συνεχίσει και απόψε στο ίδιο μοτίβο και να χτίσει σιγά σιγά ένα σερί. Στο 37-23 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που παραμένουν στη 2η θέση της Περιφέρειας, έχουν ωστόσο ακόμα του Kings σχετικά κοντά πίσω τους. Δεν τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά μέχρι τώρα εκτός έδρας οι Grizzlies, αφού μετρούν μόλις 11 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια μακριά από το Memphis. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Steven Adams, αμφίβολος και ο rookie Jake LaRavia.

Καθαρό φαβορί στο ματς οι Grizzlies, που είναι προφανώς ανώτεροι, αν και δεν τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά εκτός έδρας φέτος. Αναμενόμενα χαμηλές οι αποδόσεις του διπλόυ, κάπου στο 1.20, χωρίς κάποια αξία.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (03:00)

Ούτε στο Brooklyn έκαναν στάση οι Bucks, αφού επικράτησαν χτες βράδυ εκτός έδρας των Nets με 118-104. Σε τρομερή κατάσταση οι γηπεδούχοι, συμπλήρωσαν 15 συνεχόμενες νίκες και βρίσκονται πια στην κορυφή της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 44-17. Πολύ δυνατή και αξιόπιστη στην έδρα της η ομάδα του Mike Budenholzer, μετρά 26 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια στο Milwaukee, ενώ έχει ήδη επικρατήσει μια φορά φέτος των Magic, και μάλιστα μέσα στο Orlando, στις αρχές του Δεκέμβρη. Παραμένει εκτός μάχης ο Wes Matthews, δεν είναι απίθανο πάντως να επιλέξει η ομάδα να ξεκουράσει κάποιον από τους βασικούς της παίκτες, μιας και δίνει δεύτερο σερί ματς σε ισάριθμα βράδια.

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισαν μέσα στη Νέα Ορλεάνη οι Magic, που επικράτησαν των Pelicans με 101-93. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Jamahl Mosley, που αποδεικνύει πως παραμένει άκρως επικίνδυνη. Σταθερά στη 13η θέση της Ανατολής οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 26-36, μετρώντας μέχρι τώρα 11 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια μακριά από το Orlando. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο αποψινό ματς οι Magic, μοναδικός αμφίβολος δίνεται ο Jonathan Isaac, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον δικέφαλο.

Είναι ασφαλώς το φαβορί της αναμέτρησης οι Bucks, που διάγουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Δεν θα είναι έκπληξη ωστόσο αν επιλέξουν οι γηπεδούχοι να ξεκουράσουν κάποιον βασικό παίκτη, αφού έπαιξαν και χτες στο Brooklyn. Επικίνδυνοι οι Magic, δεν έχουν κάτι να χάσουν απόψε στο Milwaukee. Λογικός άσος, σε εξίσου λογικά χαμηλές αποδόσεις. Πάμε παρακάτω.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ – Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ (03:00)

Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα από τους Kings γνώρισαν οι Thunder, χάνοντας αυτή τη φορά με 117-123 από την ομάδα του Mike Brown μέσα στην Oklahoma City. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τους γηπεδούχους, που δεν βρίσκονται προφανώς και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έχουν πια υποχωρήσει στη 13η θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 28-33. Δεν είναι βέβαιο ότι καίγονται ιδιαίτερα για να μπουν στη δεκάδα της Περιφέρειας οι Thunder, που μετρούν ως τώρα 17 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια στο γήπεδό τους, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν ούτε απόψε τον Shai Gilgeous-Alexander. Σταθερά εκτός μάχης και ο Aleksej Pokusevski.

Δεν τα κατάφεραν κόντρα στους ισχυρούς Grizzlies οι Lakers, και ηττήθηκαν με 121-109 στο Memphis. Πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Darvin Ham, που αναζητά τρόπους να διαχειριστεί την απώλεια του LeBron James, ο οποίος θα μείνει εκτός μάχης για το προσεχές διάστημα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Κρίσιμο βαθμολογικά το αποψινό ματς για τους Lakers, που βρίσκονται στη 12η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 29-33 και τρέχουν για να προλάβουν τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. Πέραν του LeBron, μοιάζει δύσκολο να προλάβει το αποψινό ματς και ο D’Angelo Russell. Σε 33 φετινά ματς μακριά από το Los Angeles, οι Lakers μετρούν ως τώρα 14 νίκες.

Έχουν προβλήματα οι Lakers, όμως και οι Thunder έχουν να διαχειριστούν την απουσία του Gilgeous-Alexander, χωρίς τον οποίον προφανώς και δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί. Καίγονται για τη νίκη οι φιλοξενούμενοι, στην προσπάθεια που κάνουν να προλάβουν τη δεκάδα της Δύσης. Με βάση την τελευταία πληροφόρηση, ωστόσο, θα μείνουν τελικά εκτός για τους Lakers τόσο ο D’Angelo Russell, όσο και ο Anthony Davis, λόγω προβλήματος στο δεξί του πόδι, οπότε δεν θα μπλέξουμε.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (05:00)

Δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους Warriors χτες βράδυ στο San Fransisco οι Blazers, και ηττήθηκαν με 123-105. Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Chauncey Billups, που παραμένει σε δύσκολη θέση βαθμολογικά, αφού με συνολικό ρεκόρ 29-32 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση της Δύσης. Σημαντικό βαθμολογικά το αποψινό ματς, καθώς με νίκη οι Blazers θα προσπεράσουν απόψε τους Pelicans και θα πατήσουν και πάλι στη δεκάδα της Περιφέρειας. 17 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια στο Portland μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν χωρίς τους τραυματίες Jusuf Nurkic, Anfernee Simons και Justise Winslow.

Σε πολύ κακό φεγγάρι οι Pelicans, ηττήθηκαν και από τους Magic, με 93-101 μέσα στη Νέα Ορλεάνη. Στενεύουν τα περιθώρια για τους φιλοξενούμενους, που μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες  και με συνολικό ρεκόρ 30-32 έχουν πια βρεθεί στη 10η θέση της Δύσης, ενώ κινδυνεύουν πλέον σοβαρά να βρεθούν και εκτός δεκάδας, κάτι που θα συμβεί αν ηττηθούν απόψε στο Portland. 10 νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Νέα Ορλεάνη μετρά ως τώρα η ομάδα του Willie Green, που έχει να διαχειριστεί και αρκετά σημαντικά προβλήματα, μιας και συνεχίζει χωρίς τους τραυματίες Zion Williamson, Larry Nance και Jose Alvarado, την ώρα που δίνονται αμφίβολοι για την αποψινή αναμέτρηση οι Jonas Valanciunas και Josh Richardson.

Ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία, στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για μια θέση στη δεκάδα της Δύσης και την postseason. Αμφότερες έχουν ορισμένα σημαντικότατα προβλήματα να διαχειριστούν, ενώ επίσης αμφότερες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ελαφρό προβάδισμα στον άσο, κυρίως λόγω έδρας, καλύτερα πάντως να μείνουμε μακριά.