Στοίχημα στα Esports: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες, ποτέ όμως δεν είχαν γνωρίσει την άνθιση που γνωρίζουν τώρα. Φυσικά, σε αυτό έχει συμβάλει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς και ο παγκόσμιος ανταγωνισμός που έχει αρχίσει να δημιουργείται ανάμεσα στους παίκτες. Ποιος άλλωστε δεν είναι ανταγωνιστικός όταν παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ποιος δεν θέλει να είναι ο καλύτερος σε αυτό με το οποίο ασχολείται;

Παλαιότερα, ο ανταγωνισμός έφτανε μέχρι τα… high scores σε arcade παιχνίδια, πλέον όμως έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία, γύρω από τα video games. Διοργανώνονται μεγάλα τουρνουά για όλα τα γνωστά παιχνίδια, τα οποία έχουν μεγάλους σπόνσορες και χαρίζουν τεράστια χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Φυσικά, αυτά τα τουρνουά έχουν και τηλεοπτική κάλυψη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες live-streaming, όπως είναι το Youtube, το Twich και το Mixer.

Όπως είναι λογικό, μετά από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του Online Gaming, η βιομηχανία του στοιχήματος μπήκε κι αυτή στο… χορό. Πλέον, όλα τα μεγάλα τουρνουά που λαμβάνουν χώρα προσφέρονται τόσο για pre-game στοιχηματισμό, όσο και για Live Betting.

Ποια είναι όμως τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να στοιχηματίσει κάποιος και τι χρειάζεται να ξέρει πριν τοποθετήσει τα χρήματά του σε κάποια ομάδα ή σε κάποιον παίκτη;

Η απάντηση είναι η αναμενόμενη. Θα πρέπει να γνωρίζει καλά ο ίδιος το παιχνίδι, να ξέρει σε μεγάλο βαθμό όλους τους κανονισμούς του παιχνιδιού και του ανάλογου τουρνουά, ενώ φυσικά θα πρέπει να γνωρίζει και τη δυναμική των ομάδων ή των παικτών. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει πλήρη εικόνα του τι γίνεται, ενώ θα είναι σε θέση να κρίνει αν οι αποδόσεις είναι σωστές ή να εντοπίσει κάποια στοιχηματική… ευκαιρία.

Τα παιχνίδια στα οποία μπορούν να στοιχηματίσουν οι παίκτες είναι κυρίως το Counter-Strike, το League of Legends, η Dota 2 κι άλλα. Προσφάτως μάλιστα, προστέθηκε στη λίστα με τα παιχνίδια και το Hearthstone της Blizzard, ενώ δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να προστεθούν κι άλλα online games προς στοιχηματισμό.

Το… τρελό της όλης υπόθεσης, είναι πως οι παίκτες δεν μπορούν να στοιχηματίσουν μόνο στο νικητή του εκάστοτε αγώνα. Υπάρχουν κι επιπλέον ειδικές αγορές, για όσους θέλουν περισσότερη δράση. Π.χ στο League of Legends, οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν στα Under/Over των πύργων που θα καταστραφούν, στο πόσοι δράκοι θα πεθάνουν στο παιχνίδι, ενώ μπορούν να στοιχηματίσουν στους επιμέρους χάρτες, κι όχι στη συνολική νίκη μιας ομάδας. Όσον αφορά την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε διαθέσιμες αγορές στα Esports στις περισσότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις στοιχηματικές πλατφόρμες όπου μπορείτε να βρείτε διαθέσιμες αγορές για Esports:

Bet365

Stoiximan

Novibet

Interwetten

Goalbet

Bwin

Sportingbet

Vistabet

Winmasters

Αξίζει να σημειώσουμε, πως στις συγκεκριμένες πλατφόρμες, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε pre-game αγορές, σε Live αγορές, ενώ μπορείτε να βρείτε και μακροχρόνια στοιχήματα, όπου μπορείτε να επιλέξετε το νικητή κάποιου τουρνουά, πριν από την έναρξή του. Επίσης, μπορείτε να βρείτε και ειδικές αγορές όπως η προέλευση του νικητή κι άλλες.