Προγνωστικά Α' Ισπανίας

Προγνωστικά Α’ Ισπανίας: Πέφτει σήμερα η αυλαία της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τη διεξαγωγή των πέντε τελευταίων αναμετρήσεων της 38ης αγωνιστικής. Στο επίκεντρο η μάχη παραμονής, με τις Χετάφε, Χιχόν και Βαγιεκάνο να διεκδικούν το τελευταίο… εισιτήριο σωτηρίας.

Μάλαγα – Λας Πάλμας (15/05, 13:00): Αδιάφορο βαθμολογικά το ματς του “Ροσαλέδα”, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν κλειδωμένη την παραμονή και δεν… προλαβαίνουν τις ευρωπαϊκές θέσεις. Πάντως, η Μάλαγα θέλει να τερματίσει 8η, κάτι που θα θεωρηθεί ένα τιμητικό πλασάρισμα για τους Ανδαλουσιάνους. Βέβαια, η ομάδα του Χάβι Γκράθια μετρά μόλις μία νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-3-3). Η Λας Πάλμας, από την πλευρά της, “τρέχει” σερί 1-2-2 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και έχει ηττηθεί στις δύο τελευταίες εξόδους της. Θα πάμε με το Under 2.5, το οποίο έχει παρατηρηθεί στα 4/5 τελευταία εντός των “μαλαγκένιος”.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.91 @ Stoiximan)

Εσπανιόλ – Έιμπαρ (15/05, 20:00): Ακόμα ένα αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Μπορεί η Εσπανιόλ να έφυγε ηττημένη με το βαρύ 5-0 από το “Καμπ Νου”, όμως κατάφερε να κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Μόλις μία νίκη μετρούν οι Καταλανοί στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-2-4), ακόμα χειρότερα τα στατιστικά της Έιμπαρ (σερί 1-4-8 στις τελευταίες 13 αγωνιστικές). Σημειώστε, επίσης, ότι η Έιμπαρ έχει μείνει άσφαιρη στις τρεις τελευταίες εξόδους πρωταθλήματος (3/3 ήττες), ενώ αγνοεί το διπλό στις τελευταίες εννιά εξόδους για τη λίγκα (0-2-7). Θα κλείσει το πρωτάθληα με νίκη η Εσπανιόλ.

Προγνωστικό: 1 (1.92 @ Goalbet)

Βαγιεκάνο – Λεβάντε (15/05, 20:30): Με μειονέκτημα μπαίνει η Βαγιεκάνο (35 β.) στη μάχη της παραμονής, καθώς δεν εξαρτά την τύχη μόνο από τα… χέρια της. Βρίσκεται στο -1 από τη 17η Χετάφε (36 β.) και τη 18η Χιχόν (36 β.), οπότε ζητά καλύτερο αποτέλεσμα από τις δυο τους. Κι αυτό… καθώς η Βαγιεκάνο έχει το “πάνω χέρι” σε πιθανή ισοβαθμία των τριών ομάδων στους 36 βαθμούς. Βέβαια, η ομάδα του Χέμεθ μετρά μόνο ήττες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Η Λεβάντε, από την πλευρά της, έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά εδώ και λίγο καιρό, όμως η απουσία άγχους την οδήγησε στη μεγάλη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1). Οι φιλοξενούμενοι έχουν σκοράρει στις 4/5 τελευταίες εξόδους της, οι γηπεδούχοι συνηθίζουν να δέχονται γκολ, οπότε… “άσσος” με αμφίσκορο.

Προγνωστικό: 1 @ G/G (2.35 @ Betshop)

Μπέτις – Χετάφε (15/05, 20:30): Σε αντίθεση με τις Βαγιεκάνο (35 β.) και Χιχόν (36 β.), η Χετάφε (36 β.) κρατά την τύχη στα χέρια της. Το γεγονός ότι πλεονεκτεί στην ισοβαθμία με τη Χιχόν σημαίνει αυτόματα ότι, με σημερινή νίκη, οι Μαδριλένοι εξασφαλίζουν την παραμονή έστω και στο… παρά ένα. Αήττητη η ομάδα με τον Εσνάιντερ στον πάγκο (σερί 2-2-0 στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές), έχοντας μάλιστα πετύχει εκτός έδρας αμφότερες τις νίκες. Η Μπέτις “έσωσε την παρτίδα” και μαθηματικά με το 1-1 της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της Έιμπαρ και είναι σήμερα εντελώς αδιάφορη. Διπλό…

Προγνωστικό: 2 (1.70 @ Magicbet)

Χιχόν – Βιγιαρεάλ (15/05, 20:30): Κρατούσε σφιχτά την παραμονή η Χιχόν μέχρι το 80ο λεπτό της αναμέτρησης της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της Χετάφε. Η ισοφάριση, όμως, των γηπεδούχων και το τελικό 1-1 την κράτησε στη 18η θέση του πίνακα, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τη Χετάφε. Ως εκ τούτου θέλει τη νίκη στο σημερινό ματς και ταυτόχρονη μη νίκη της Χετάφε στο “Βιγιαμαρίν” για να σφραγίσει την παραμονή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται ταυτόχρονα ήττα της Χετάφε και μη νίκη της Βαγιεκάνο (βρίσκεται στο -1). Με νίκες έχει συνδυάσει η Σπόρτινγκ τα 3/4 τελευταία εντός, ενώ η φιλοξενούμενη Βιγιαρεάλ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Λα Κορούνια (0-2) και είναι αδιάφορη, καθώς έχει κλειδωμένη την παρουσία της εντός της πρώτης τετράδας. Άσσος…

Προγνωστικό: 1 (1.45 @ Interwetten)