Προγνωστικά Α' Ισπανίας

Προγνωστικά Α’ Ισπανίας: Την προτελευταία “στροφή” της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν έχουμε σήμερα, με τις δέκα αναμετρήσεις να ξεκινούν όλες στις 18:00. Τεράστιο το ενδιαφέρον σε κορυφή και “ουρά”, υπό προϋποθέσεις η Μπάρτσα πανηγυρίζει από σήμερα τον τίτλο.

Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια (08/05, 18:00): Αδιάφορη η Βιγιαρεάλ στο σημερινό ματς, καθώς το διπλό της περασμένης αγωνιστικής επί της Βαλένθια κλείδωσε και μαθηματικά την παρουσία της εντός της πρώτης τετράδας (Τσάμπιονς Λιγκ). Δεδομένη θα είναι και η κούραση από τον μεσοβδόμαδο επαναληπτικό προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Λίβερπουλ. Η Λα Κορούνια, από την πλευρά της, καίγεται για το τρίποντο, προκειμένου να κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία. Μόλις μία νίκη έχουν πετύχει οι Γαλιθιάνοι στις τελευταίες 20 αγωνιστικές, όμως θεωρούμε ότι σήμερα θα παίξει ρόλο το κίνητρο.

Προγνωστικό: Χ2 (1.53 @ Stoiximan)

Έιμπαρ – Μπέτις (08/05, 18:00): Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχος το παιχνίδι, η Μπέτις βρίσκεται στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού και της αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας για να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή. Μία… απογοήτευση είναι η Ειμπάρ στο δεύτερο γύρο, χαρακτηριστικό το σερί 1-3-8 των τελευταίων 12 αγωνιστικών. Οι “μπέτικος”, από την πλευρά τους, προέρχονται από τις κολλητές ήττες με σκορ 2-0 από Σεβίλλη (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός), ενώ έχουν συνδυάσει με ήττες τις 3/4 τελευταίες εξόδους τους (0-1-3). Πάντως, σκοράρουν εκτός έδρας. Βλέπουμε αμφίσκορο στο “Ιπουρούα”.

Προγνωστικό: G/G (1.62 @ Goalbet)

Θέλτα – Μάλαγα (08/05, 18:00): Εδώ και δύο αγωνιστικές έχει εξασφαλίσει η Θέλτα την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, όμως η ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο “Σαν Μαμές” (2-1 από Αθλέτικ Μπιλμπάο) την έριξε στην 6η θέση (που σημαίνει νωρίτερο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων). Θα ψάξει, λοιπόν, το σημερινό τρίποντο, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες για την πρώτη πεντάδα. Άλλωστε, η προαναφερθείσα ήττα είναι η μοναδική της στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (4-3-1). Χωρίς στόχους η Μάλαγα, κέρδισε την περασμένη Δευτέρα τη Λεβάντε (3-1), βάζοντας τέλος σε ένα ατυχές σερί 0-3-2). Θα το πάρει το ματς η Θέλτα.

Προγνωστικό: 1 (1.50 @ Betshop)

Λας Πάλμας – Αθλέτικ Μπιλμπάο (08/05, 18:00): Μπορεί να προηγήθηκε με 0-2 στο 12ο λεπτό, όμως η Λας Πάλμας έφυγε τελικά ηττημένη από την έδρα της Γρανάδας (3-2). Ήταν η δεύτερη ήττα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αλλά παράλληλα οι νησιώτες “τρέχουν” σερί 3-1-1 στα πέντε τελευταία εντός, όντας αυτή τη στιγμή στο πρώτο μισό του πίνακα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο, από την πλευρά της, θα επιδιώξει το διπλό, προκειμένου να διατηρήσει ή να διευρύνει το +1 από τη Θέλτα, την οποία προσπέρασε στον πίνακα με το νικηφόρο 2-1 της περασμένης αγωνιστικής. Μόλις μία ήττα για τους Βάσκους στις τελευταίες πέντε εξόδους πρωταθλήματος (3-1-1). Βλέπουμε πολλά γκολ στο “Γκραν Κανάρια”.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.70 @ Magicbet)

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης (08/05, 18:00): Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του “Θιουτάτ ντε Βαλένθια”, καθώς η Λεβάντε αποχαιρέτησε και… μαθηματικά την κατηγορία μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο “Ροσαλέδα”. Βέβαια, φωνάζει… ακόμα για το ακυρωθέν γκολ του Μοράλες. Σημειώστε ότι οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις δύο ήττες στα εννιά τελευταία εντός (5-2-2). Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, έρχεται με μοναδικό σκοπό τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Στα ύψη η ψυχολογία στο στρατόπεδο των “ροχιμπλάνκος”, μετά την πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Νικηφόρα για την Ατλέτικο τα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, δεν έχει καν δεχθεί γκολ στα τελευταία τέσσερα. Θα μείνει στο Under το ματς, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η παράδοση (με γηπεδούχο τη Λεβάντε).

Προγνωστικό: Under 2.5 (2.10 @ Interwetten)

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (08/05, 18:00): Έχοντας την παράδοση… συντριπτικά με το μέρος της, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη συμπολίτισσα Εσπανιόλ και ονειρεύεται το εξής σενάριο: δική της νίκη σε συνδυασμό με ήττα της Ατλέτικο μη νίκη της Ρεάλ, προκειμένου να σηκώσει και μαθηματικά την κούπα. Βέβαια, το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες. Παράλληλα, όμως με νίκη οι “μπλαουγκράνα” κρατούν την τύχη στα χέρια τους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικές. Νικηφόρα τα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος, απολογισμός γκολ 16-0 σε αυτή την τριάδα αγώνων. Η Εσπανιόλ, από την πλευρά της, δεν έχει ξεμπερδέψει οριστικά με την υπόθεση-παραμονή, όμως προέρχεται από την εντός έδρας νίκη ουσίας και ψυχολογίας επί της Σεβίλλης (1-0). Θα πάμε με το Οver 4,5, που πληρώνει σχετικά καλά.

Προγνωστικό: Over 4.5 (1.80 @ Mybet)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια (08/05, 18:00): Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να μετρά μόλις μία ήττα στα 13 τελευταία ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Βαλένθια, όμως παράλληλα αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τέσσερα (0-3-1). Οι δύο τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις στο “Μπερναμπέου” έληξαν στο ισόπαλο 2-2. Μονόδρομος για τη “βασίλισσα” το 11ο συνεχόμενο τρίποντο σε επίπεδο λίγκας, καθώς ενδεχόμενο γκέλα μπορεί να τη βγάλει εντελώς εκτός της μάχης του τίτλου. Για το ονόρε θα αγωνιστεί η Βαλένθια, που μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (3-1-1). Θα το πάρει το ματς η Ρεάλ, αλλά η Βαλένθια έχει όλα τα φόντα για να σκοράρει.

Προγνωστικό: 1 & G/G (1.97 @ Stoiximan)

Σεβίλλη – Γρανάδα (08/05, 18:00): Ήδη εξασφαλισμένη για τη Σεβίλλη η έξοδος στο ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ, σε καμία περίπτωση δεν προλαβαίνει την τετράδα. Μόλις μία νίκη μετρούν οι Σεβιγιάνοι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-1-5), ταυτόχρονα όμως είναι εξαιρετικοί μέσα στο “Πιθχουάν”. Η Γρανάδα, από την πλευρά της, επιζητά επιτακτικά το διπλό, προκειμένου να παραμείνει (έστω και οριακά) εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Προέρχεται από το νικηφόρο 3-2 επί της Λας Πάλμας, αλλά παράλληλα έχει ηττηθεί στις 8/10 τελευταίες εξόδους πρωταθλήματος (1-1-8). Με δεδομένη και την κούραση της Σεβίλλης από το μεσοβδόμαδο επαναληπτικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, βλέπουμε πιθανό το αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G (1.50 @ Goalbet)

Σοσιεδάδ – Βαγιεκάνο (08/05, 18:00): Σε αγωνιστική πτώση η Σοσιεδάδ (σερί 0-1-3 στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές), μάλλον επαναπαύτηκε από το μαθηματικό κλείδωμα της παραμονής στην κατηγορία. Η Βαγιεκάνο, από την πλευρά της, δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή και πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει φύγει με το διπλό από τις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο “Ανοέτα”. Προέρχεται από τις κολλητές ήττες από τις συμπολίτισσες Ρεάλ (2-3) και Ατλέτικο (1-0 εκτός) και παραμένει χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα από τις… 20 Σεπτεμβρίου (0-1 η Λας Πάλμας). Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει το δεύτερο φετινό διπλό της.

Προγνωστικό: 2 (2.05 @ Betshop)

Χετάφε – Χιχόν (08/05, 18:00): Ματς “ζωής και θανάτου” στη Μαδρίτη, με τις δύο αντιπάλους να είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμες στον πίνακα (35 β.), αμφότερες εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Η γηπεδούχος Χετάφε παραμένει αήττητη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, οπότε και πανηγύρισε τα διπλά επί των Σοσιεδάδ (1-2) και Λα Κορούνια (0-2) και έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τη Βαλένθια (εντός). Σερί 2-1-1 “τρέχει” η Χιχόν στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, αγνοεί όμως το διπλό στις έξι τελευταίες εξόδους της (0-3-3, παρέμεινε και άσφαιρη στα 4/6 ματς). Εύκολα ή δύσκολα, η Χετάφε θα το πάρει το ματς.

Προγνωστικό: 1 (2.10 @ Magicbet)