Ως γνωστόν όλα τα παιχνίδια με τράπουλα κρύβουν μεγάλες συγκινήσεις, πόσο μάλλον το πόκερ, που βασίζεται στην ανθρώπινη λογική, στην ανθρώπινη φύση και στις ανθρώπινες αποφάσεις.

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές παρτίδες που μας «κόβουν» την ανάσα, είτε πρόκειται για ένα «τρελό» badbeat, είτε πρόκειται για μια «αρρωστημένη» μπλόφα που γίνεται στο πιο κατάλληλο σημείο.

Στο συγκεκριμένο Top-5 χεριών που έχουν γράψει ιστορία, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση άπειρα χέρια που έχουμε δει και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, ωστόσο υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν είτε λόγω κρισιμότητας, είτε λόγω των πολλών χρημάτων που τοποθετήθηκαν στο pot.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις δικές μας επιλογές για τις πέντε παρτίδες πόκερ που έγραψαν ιστορία.

5. Στο νούμερο πέντε βρίσκεται η “μάχη” ανάμεσα σε Robl και Lewis, με τους δυο παίκτες να κρατούν 99’s και QQ’s αντίστοιχα. Σε αυτήν την περίπτωση συναντούμε μια κατάσταση καρέ vs καρέ, με τους δυο παίκτες να καταλήγουν να βάζουν όλα τα χρήματά τους στο pot.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6oqC9jCG2k

4. Στο νούμερο τέσσερα μεταφερόμαστε στο heads up του WSOP Main Event του 2003 όταν οι Chris Moneymaker και Sammy Farha μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δέιτε τον Moneymaker να μπλοφάρει με περίσσεια άνεση τον μεγαλοεπιχειρηματία, Farha, κερδίζοντας ένα pot που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το που θα καταλήξει to bracelet.

https://www.youtube.com/watch?v=D16DberFu3Q

3. Στο νούμερο τρία συναντάμε δυο από τους αγαπημένους παίκτες μας στο πέρασμα των χρόνων, και μιλάμε συγκεκριμένα για τον Daniel Negreanu και τον Gus Hansen. Ο πρώτος κρατάει 55’s, ο δεύτερος 66’s και το flop ήταν 9-6-5. Το turn φανέρωσε ένα ακόμη πεντάρι, ο Hunsen έκανε καρέ, διπλασιάζοντας όπως είναι λογικό τις μάρκες τις οποίες είχε μπροστά του. Η αντίδραση του Daniel Negreanu είναι “όλα τα λεφτά”.

https://www.youtube.com/watch?v=nhNQ_zgAfjg

2. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρτίδα πόκερ ολων των εποχών σε live cash game. Δυο από τους καλύτερους παίκτες που γνώρισε ποτέ το παιχνίδι “μάχονται” για ένα pot άνω τους 1 εκατομμυρίου δολλαρίων και συγκεκριμένα μιλάμε για τους Tom Dwan και Phil Ivey. Ο πρώτος μπήκε στη συγκεκριμένη παρτίδα με 7-6 κούπες και ο δεύτερος με Α-2 off-suit. Το flop ήταν J-3-5 και όταν το turn εμφάνισε το 4 που έψαχναν οι δυο παίκτες, καταλαβαίνεταιπως όλα τα χρήματα που είχαν μπροστά τους, τοποθετήθηκαν στο κέντρο. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τη συγεκριμένη παρτίδα, τόσο για να νιώσει την αγωνία των παικτών, όσο και για να αντιληφθεί πλήρως το τι “κόλπα” μπορεί να κάνει η τράπουλα.

https://www.youtube.com/watch?v=H1ObvZOidzw

1. Στην κορυφή αυτού του top – 5 συναντάμε τη μεγαλύτερη παρτίδα πόκερ όλως των εποχών σε online cash game. Πρωταγωνιστές είναι οι Patrick Antonius και Viktor “Isildur 1” Blom, οι οποίοι έπαιζαν heads up Omaha Pot Limit με blinds 500$/1.000$. Η έντονη δράση στη συγκεκριμένη παρτίδα ξεκίνησε πριν από το flop, με τους δυο παίκτες να τοποθετούν από 81.000$ πριν καν δουν τα πρώτα τρία φύλλα. Όπως καταλαβαίνεται η συνέχεια είναι γεμάτη δράση και καλύτερα να τη δείτε παρά να σας τη διηγηθούμε.