Ο Tony G ή όπως είναι το πραγματικό του όνομα, Antanas Guoga, μπήκε προσφάτως στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας, που του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το Politico Europe, ο Tony G πιθανολογεί πως αιτία αυτής της απαγόρευσης είναι η υποστήριξη του στην ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της Λιθουανίας, αντιμετωπίζοντας ένα Ρώσο διπλωμάτη στη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Ευρωβουλής.

Ο γνωστός παίκτης πόκερ απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, λέγοντας πως νίκησε τον Ralph Perry, το Ρώσο εκπρόσωπο, τον οποίο και «έστειλε πίσω στη Ρωσία» μετά το κακό «παιχνίδι» του. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα σεβόμουν και συνεχίζω να σέβομαι τους Ρώσους παίκτες πόκερ και τους κανονικούς ανθρώπους της Ρωσίας».

Μετά τις πρώτες αυτές σειρές θέλησε να υπερασπίσει τον εαυτό του και έγραψε: «Μετά την κατάκτηση του Russian Poker Championship στη Μόσχα το 2007, δώρισα όλο το έπαθλο των $250k σε ένα Ρώσικο ορφανοτροφείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες – του οποίου την ανακαίνιση επέβλεπα εγώ προσωπικά για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα. Ο πιο προφανής λόγος που μπήκα στη μαύρη λίστα είναι ότι μίλησα για ελευθερία και δημοκρατία».

Ο Tony G έκλεισε το μήνυμά του δίνοντας συγχαρητήρια στην Partypoker για τα εκπληκτικά νούμερα στο Partypoker Million Sochi και είπε: «Θα είχα κερδίσει και θα δώριζα όλα τα χρήματα σε ένα ορφανοτροφείο της περιοχής γιατί μερικές φορές οι ολιγάρχες ξεχνούν ότι είναι ωραίο να μοιράζεσαι!».