Κάννες φεστιβάλ στοίχημα

Το κόκκινο χαλί για τις Κάννες 2021 έχει ήδη στρωθεί. Η Γαλλική Ριβιέρα γεμίζει όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή από κόσμο για το μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου. Για την 74η διοργάνωση το “παρών” δίνουν “βαριά” ονόματα της έβδομης τέχνης. Φυσικά, δίνοντας ευκαιρίες και για ποντάρισμα στις υποψήφιες για Χρυσό Φοίνικα ταινίες!

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει η στοιχημαν με αποδόσεις και για τα 24 φιλμ που διαγωνίζονται για το μεγάλο τρόπαιο. 

Κάννες 2021 Ημερομηνίες

Η λαμπερή διοργάνωση πραγματοποιείται για το 2021 στις 6 – 17 Ιουλίου. Παρόλο που στην αρχή το πρόγραμμα όριζε πως θα διεξαχθεί 11 – 22 Μαΐου. Η απόφαση να δοθούν κάποιες μέρες παράτασης είχε, αναμενόμενα, να κάνει με την πανδημία του κορωνοϊού. Με το να οριστούν αργότερα οι ημερομηνίες διεξαγωγής οι συνθήκες για να επιτραπεί περισσότερος κόσμος θα ήταν σίγουρα ευνοϊκότερες.

Στοίχημα Κάννες 2021

Μεταξύ των συμμετοχών έχει προκύψει ένα δυνατό φαβορί. Μάλιστα, προβλήθηκε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα του φεστιβάλ. Είναι η μουσική ταινία του Leos Carax από τη Γαλλία “Αnnette”. Τη βρίσκει κανείς για στοιχηματισμό σε απόδοση 3.50.

Τον Χρυσό Φοίνικα, ωστόσο, διεκδικούν και άλλες δύο ταινίες με αξιώσεις. Προσφέρονται, μάλιστα, αμφότερες στο 7.00. Αυτές είναι η αγαπημένη των κριτών “The French Dispatch” από τον Wes Anderson (ΗΠΑ) και η “Memoria” του παλαιότερου νικητή Apichatpong Weerasethakul (Ταϋλάνδη).

Αμέσως μετά έχει πλασαριστεί το φιλμ “The Story of My Wife” από την Ουγγαρία σε σκηνοθεσία Ildikó Enyedi με απόδοση 8.50. Άλμα γίνεται προχωρώντας στην επόμενη ταινία της σχετικής λίστας, αφού οι τιμές πάνε στα δύο ψηφία. Εκεί βρίσκεται στο 12.00 το “A Hero” από τον Asghar Farhadi και το Ιράν. Λίγο πιο χαμηλά έχει κατέβει η ταινία του Γάλλου Jacques Audiard Paris, 13th District”, συγκεκριμένα στο 15.00.

Κάννες 2021 Αουτσάιντερ

Οι υποψηφιότητες που καταλαμβάνουν τις θέσεις παρακάτω αξίζουν μια ματιά, ξεκάθαρα λόγω των αποδόσεων. Τρεις από τις επόμενες έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση και παίζονται στο 18.00 για να κερδίσουν. Οι δύο από αυτές έρχονται από τη Γαλλία και είναι το “Bergman Island” από τη Mia Hansen-Løve και το “Everything Went Fine” από τον François Ozon. Η τρίτη με τις ίδιες πιθανότητες είναι το “Red Rocket” του Sean Baker (ΗΠΑ).

Ακολουθούν πέντε συνεχόμενα φιλμ που έχουν όλα την ίδια μεγάλη απόδοση, στο 20.00. Άλλα δύο είναι γαλλικά και εδώ, το “La Fracture” της Catherine Corsini και το “Titane” της Julia Ducournau. Από τη Σκανδιναβία έρχονται το “The Worst Person in the World” από τον Joachim Trier (Νορβηγία), καθώς και το “Compartment No. 6” με σκηνοθέτη τον Juho Kuosmanen (Φινλανδία). Τέλος, στην τιμή που προαναφέραμε εντοπίζουμε και το ρωσικό “Petrov’s Flu” από τον Kirill Serebrennikov.

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 09/07/21 και ώρα 5 μ.μ.