Προγνωστικά Α' Ισπανίας

Προγνωστικά Α’ Ισπανίας: Οι τέσσερις σημερινές συναντήσεις δίνουν συνέχεια στο πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το βλέμμα είναι αποκλειστικά στραμμένο στη μάχη του τίτλου, καθώς σήμερα θα κριθεί οριστικά ο φετινός πρωταθλητής.

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα (14/05, 18:00): Τα πράγματα είναι απλά για την Μπάρτσα: κερδίζει κατακτά τον τίτλο. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, περιμένει ανάλογο αποτέλεσμα και από τη Ρεάλ, προκειμένου να στεφθεί και πάλι πρωταθλήματρια. Η Γρανάδα, από την πλευρά της, σώθηκε και μαθηματικά μετά το εμφατικό 1-4 της περασμένης αγωνιστικής επί της Σεβίλλης. Ήταν η τρίτη νίκη για τους Ανδαλουσιάνους στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, με το G/G & Over 4,5 έχουν συνδυαστεί τα τρία νικηφόρα ματς. Η Μπάρτσα, από την πλευρά της, διέλυσε με 5-0 την Εσπανιόλ και προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες με απολογισμό γκολ 21-0! Παραπέμπει σε πολλά γκολ το ματς.

Προγνωστικό: Over 3.5 (1.53 @ Stoiximan)

Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης (14/05, 18:00): Μονόδρομος η νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο σημερινό ματς του “Ριαθόρ”, η οποία πρέπει να συνοδευθεί από μη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Γρανάδας, προκειμένου η “βασίλισσα” να στεφθεί πρωταθλήτρια. Η γηπεδούχος Λα Κορούνια είναι… απόλυτα ήρεμη, αφού το διπλό της περασμένης Κυριακής επί της Βιγιαρεάλ κλείδωσε την παραμονή της στην κατηγορία. Μόνο νίκες μετρά η Ρεάλ στις τελευταίες 11 αγωνιστικές, για τους Γαλιθιάνους ήταν η πρώτη νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-3-3). Στο 9-1-0 το σερί για τους Μαδριλένους στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Λα Κορούνια. Θα το “καθαρίσει” το ματς από το ημίχρονο η “βασίλισσα”.

Προγνωστικό: 2 ημίχρονο / 2 τελικό (1.44 @ Goalbet)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη (14/05, 20:30): Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του “Σαν Μαμές”, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να προσβλέπει στην 5η θέση (απευθείας είσοδος στους ομίλους του ερχόμενου Γιουρόπα Λιγκ). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -1 από την 5η Θέλτα, πλεονεκτώντας σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα από το Βίγκο. Άρα, οι Βάσκοι ζητούν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Θέλτα. Η Σεβίλλη, από την πλευρά της, είναι σίγουρα 7η (Γιουρόπα Λιγκ), δεν προλαβαίνει την 6η θέση και έχει αποκλειστικά στραμμένο το βλέμμα της στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ της προσεχούς Τετάρτης (18/05), μετρώντας έξι ήττες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (1-1-6). Η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (3-3-1). Θα το πάρουν το ματς οι Βάσκοι, επιζητώντας και μία έμμεση εκδίκηση για τον αποκλεισμό από τους Σεβιγιάνους στα προημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, όμως, θα σκοράρουν αμφότερες.

Προγνωστικό: 1 & G/G (2.50 @ Betshop)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Θέλτα (14/05, 20:30): Οριστικά εκτός της μάχης του τίτλου τέθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την κυριακάτικη ήττα (2-1 εκτός) από την υποβιβασμένη Λεβάντε. Σαφώς απογοητευμένοι οι “ροχιμπλάνκος”, στρέφουν πλέον το βλέμμα στον σούπερ τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη μισητή Ρεάλ (28/05). Σημειώστε, βέβαια, ότι η ήττα από τη Λεβάντε πήρε τη σκυτάλη από έξι διαδοχικές νίκες σε επίπεδο λίγκας. Η Θέλτα, από την πλευρά της, έχει κίνητρο για την κατάκτηση της νίκης στο σημερινό ματς, καθώς θέλει να σφραγίσει την παρουσία της στην 5η θέση του πίνακα, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του ερχόμενου Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +1 από την 6η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Στο 5-3-1 το σερί για τη Θέλτα στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές. Σημειώστε, τέλος, ότι η Θέλτα απέκλεισε την Ατλέτικο στο φετινό Κόπα ντελ Ρέι (κέρδισε, μάλιστα, με 2-3 στο “Καλδερόν” στον επαναληπτικό). Θα σκοράρουν αμφότερες σήμερα.

Προγνωστικό: G/G (1.75 @ Magicbet)