Μπακς Χοκς ΝΒΑ

Αν πίστευε κανείς πως οι Μιλγουόκι Μπακς θα “σκούπιζαν” τους Ατλάντα Χοκς στους τελικούς της περιφέρειας της Ανατολής, έχει ήδη διαψευστεί από την πρεμιέρα της σειράς. Εντάξει, τα “γεράκια” του Τρέι Γιάνγκ δεν υπήρξαν ποτέ το φαβορί  της σειράς απέναντι στα “ελάφια” του Γιάννη,  όμως, να μην ξεχνάμε το εξής. Δεν ήταν φαβορί ούτε στη σειρά με τους Νικς της Νέας Υόρκης και οπωσδήποτε δεν ήταν φαβορί στη σειρά με τους  Σίξερς της Φιλαδέλφειας.

Πρώτο συμπέρασμα λοιπόν. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους Χοκς στα προγνωστικά στοιχήματος. Και αυτό όχι μόνο για τις δύο προκρίσεις  στους δύο πρώτους γύρους της post season, αλλά κυρίως για το χαρακτήρα που δείχνουν και τον τρόπο παιχνιδιού τους που το επιβεβαιώνει. Παίζουν δυνατά, παίζουν αποτελεσματικά, δεν αγχώνονται για το αποτέλεσμα, έτσι δείχνουν  τουλάχιστον, και έχουν εκμεταλλευτεί άριστα μέχρι στιγμής το πυρηνικό όπλο που λέγεται Τρέι Γιάνγκ.

Και οι Μπακς; Μπορούν να αντιδράσουν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο γήπεδο τους,  για να ισοφαρίσουν τη σειρά ή κινδυνεύουν να χάσουν και να βρεθούν σε ένα δυσάρεστο, πρώιμο 0-2; Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος της ομάδας του Μιλγουόκι  είναι να ξαναβρεθούν σε τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1974.

Υπάρχουν στοιχεία αισιοδοξίας πέραν της φυσιολογικής αντίδρασης  μιας ομάδας που έχει χάσει στο γήπεδο της και θέλει να επανακάμψει, της ηγετικής φυσιογνωμίας  του Γιάννη που αναμένουμε να δούμε στο δεύτερο παιχνίδι και της αγωνιστικής απάντησης …στο shimmy του Τρέι Γιάνγκ;

Νομίζω πως η αμυντική προσέγγιση στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, κυρίως απέναντι στον Γιανγκ και το αξιοσημείωτο ρίξιμο των ποσοστών της επίθεσης της Ατλάντας, ίσως και να αποτελούν επιπρόσθετα στοιχεία αισιοδοξίας για τους Μπακς,, στο  δεύτερο παιχνίδι. Και μεταξύ μας, θέλω να πιστεύω πως ούτε ο …δαίμονας Γιάνγκ θα ξαναβάλει 48, δεν θα του το επιτρέψουν δηλαδή, ούτε ο …ατζαμής προχθές Μίντλετον θα ξαναέχει 0-9 τρίποντα…

Δεν έχει, πια, μεγάλη σημασία αλλά ας αναφέρουμε πως στην κανονική περίοδο δύο νίκες πήγαν στους Μπακς (129-115, 120-109) και μία στους Χοκς (111-104).

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά, λοιπόν, ενδιαφέρον μου φαίνεται το νικητής Μιλγουόκι και under 224.5 με απόδοση 2.47, οι συνολικοί πόντοι 224,5 under με απόδοση 1.90, οι 27+ πόντοι του Μίντλετον με απόδοση 2.20 και οι 9+ ασίστ του Χόλιντει με απόδοση 2.05.