sportingbet

Κόντρα στην πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ δοκιμάζεται σήμερα το μεσημέρι η Εθνική στην «Mall of Asia Arena» της Μανίλα, για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη στις 15:40.

Δυνατό τεστ πριν τη Νέα Ζηλανδία!

Να δοκιμάσει τις… αντοχές της κόντρα στις ΗΠΑ θέλει η Εθνική, έχοντας παράλληλα στο βάθος του πλάνου της τον «τελικό» πρόκρισης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία την ερχόμενη Τετάρτη. Οι δυο ομάδες συναντιούνται ξανά μετά την φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη πριν 10 μέρες στο Άμπου Ντάμπι, όπου η ομάδα του Στιβ Κερ επικράτησε με 108-86. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνωρίζει ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, ωστόσο, θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από την αναμέτρηση. Αγωνιστικά, εκτός την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου, ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να υπολογίζει και στους έντεκα διεθνής παίκτες.

48 χρόνια «παράδοση»

Μία νίκη μετρά η Εθνική στις 14 φορές που αντιμετώπισε τις ΗΠΑ στο παρελθόν. Αυτή καταγράφεται στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2006 στην Σαϊτάμα, όπου επικράτησε 101-95 την παρέα των Τζέιμς, Ουέιντ και Μπος. Το 1975 ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους κοντραρίστηκαν στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, με τις ΗΠΑ να παίρνουν τη νίκη με 94-69. Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση ωστόσο ήταν το 1990, στο Παγκόσμιο του Μπουένος Άιρες, όταν οι ΗΠΑ είχαν επικρατήσει 103-95 στην παράταση στην πρεμιέρα του τουρνουά. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση όσον αφορά το θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καταγράφεται το 2019 στη Σενζέν της Κίνας. Τότε, η «επίσημη αγαπημένη» ηττήθηκε με 69-53 για τη δεύτερη φάση των ομίλων.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ