sportingbet

Η ώρα του Europa League έφτασε. 32 ομάδες μαζί τους και ο Ολυμπιακός ξεκινούν απόψε το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Ρόμα και Λάτσιο είναι τα τέσσερα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στον… αστερισμό του Μαρσέλο

Από το «Beaujoire Stadium» ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις απόψε ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ναντ. Οι «ερυθρόλευκοι» με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου σταρ, Μαρσέλο, παρόλο που ο ίδιος δεν είναι σε θέση ακόμα να αγωνιστεί, θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη στον 7ο όμιλο του Εuropa League. Ο Κάρλος Κορμπεράν συμπεριέλαβε τους Μπιέλ και Μπόουλερ κανονικά στην αποστολή, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Εμβιλά και ο τιμωρημένος Μπα.

Η παράδοση

Το γκολ του Βαΐτση στο Μονακό το 1992 είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική εικόνα από αγώνα του Ολυμπιακού στη Γαλλία. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη επιτυχία των «ερυθρολεύκων». Σε 30 αναμετρήσεις με γαλλικές ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας, μετρούν έντεκα νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ έχουν πανηγυρίσει τέσσερα συνολικά μεγάλα «διπλά», με τα δύο από αυτά να είναι στο Champions League.

Τα τέσσερα φαβορί

Οκτώ αναμετρήσεις έχουν ώρα έναρξης στις 19:45, με τις άλλες οκτώ να ξεκινούν στις 22:00. Στο πρώτο «γκρουπ», η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τη Ζυρίχη στο «Letzigrund», ενώ την ίδια ώρα η κάτοχος του Europa Conference League, Ρόμα αντιμετωπίζει στη Βουλγαρία την Λουντογκόρετς. Στο δεύτερο γκρουπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει το ευρωπαϊκό της «ταξίδι» από το «Old Trafford», όπου υποδέχεται την Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ η Λάτσιο φιλοξενεί τη Φέγενορντ, για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης.

Με το… μυαλό στο Βερολίνο

Την Εσθονία αντιμετωπίζει στις 18:00 η Εθνική, στον τελευταίο της αγώνα για τους ομίλους του EuroBasket, χωρίς να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η «γαλανόλευκη» έχει εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της στην φάση των «16».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις