sportingbet

Η μεγάλη μέρα του πρώτου ημιτελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έφτασε. Στις 21:00, Αργεντινή και Κροατία θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους με μοναδικό στόχο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Ακόμα μία «διαβολοβδομάδα» στη EuroLeague, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζουν Φενερμπαχτσέ και Βαλένθια, αντίστοιχα.

Για μια θέση στον τελικό

Στο εντυπωσιακό «Lusail Iconic Stadium», αρχίζει η πρώτη «μονομαχία» για μία θέση στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Αργεντινή εναντίον Κροατία ή Λιονέλ Μέσι εναντίον Λούκα Μόντριτς, στο δικό τους «last dance» σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες της σε ημιτελικά Μουντιάλ, η «αλμπισελέστε» έφτασε ως το τελικό, κατακτώντας το τρόπαιο δύο φορές (1978, 1986). Για να φτάσει απόψε έως εδώ χρειάστηκε η δραματική πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι επί της Ολλανδίας. Οι Κροάτες θέλουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να δώσουν το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε Παγκόσμια Κύπελλα. Το 1998 η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 στη φάση των ομίλων, όμως οι Κροάτες στη συνέχεια έφτασαν ως τα ημιτελικά με την περίφημη ομάδα των Σούκερ, Μπόμπαν, Ασάνοβιτς, ενώ η « Vatreni » νίκησε 3-0 πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας.

«Μάχες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική θέλει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague. Η εμφάνιση κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η νίκη είναι ο βασικός στόχος για τους «ερυθρόλευκους», που θέλουν να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο «Pabellon Fuente De San Luis» από την Βαλένθια. Οι «πράσινοι» με την έλευση του Ντουέιν Μπέικον, αλλά και την επιστροφή του Νέιτ Γουόλτερς άλλαξαν το αγωνιστικό τους… πρόσωπο. Μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες και απόψε στην Ισπανία θέλουν να συνεχίσουν το εντυπωσιακό σερί τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις