sportingbet

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική της EuroLeague είναι το ματς που πέφτουν πάνω του τα «φώτα» απόψε.

Σύγκρουση «αιωνίων»

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στην EuroLeague βρίσκει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντιμέτωπους στο ΟΑΚΑ. Αμφότεροι, θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους και να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για μία πετυχημένη σεζόν στα ευρωπαϊκά… σαλόνια. Στα αγωνιστικά, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντίνου Μήτογλου και του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ στους «ερυθρόλευκους» ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Μουστάφα Φαλ να μένει εκτός αποστολής, αντίθετα με τον Ίγκνας Μπραζντέικις που συμπεριλήφθηκε σε αυτή.

Η «παράδοση»

Για 24η φορά οι δύο ομάδες συγκρούονται στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης. O φιναλίστ της EuroLeague την περσινή σεζόν Ολυμπιακός, έχει αναδειχτεί νικητής τις δεκαέξι φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός τις επτά, στα 23 ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων» που έχουν προηγηθεί. Από τις επτά φορές που οι «πράσινοι» επικράτησαν των «ερυθρόλευκων», οι πέντε ήταν εντός έδρας. Οι Πειραιώτες «τρέχουν» επιμέρους σκορ 18-1 επί του «τριφυλλιού» σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα ρεκόρ που άρχισε από τις 23 Δεκεμβρίου 2021 όταν επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 84-65 για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague και συνεχίστηκε έως τον πρόσφατο τελικό του Super Cup, το περασμένο Σάββατο, στη Ρόδο. Στις 8 Ιουνίου του 2023 καταγράφεται η μοναδική του του Παναθηναϊκού, όταν νίκησε με 67-65, στον δεύτερο τελικό της Basket League, στο ΟΑΚΑ.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ