Πλησιάζει η επιστροφή στη δράση της Serie A!

serie a

Η Bundesliga κάνει την αρχή και το Σάββατο θα γίνει το πρώτο… top πρωτάθλημα που θα επιστρέψει στη δράση. Στις υπόλοιπες μεγάλες λίγκες, γίνονται ακόμη διεργασίες ενώ υπάρχουν και ανακοινώσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Serie A, φαίνεται ότι ετοιμάζεται και αυτή για τη μεγάλη επιστροφή. Η ημερομηνία που προτάθηκε επίσημα είναι για το Σάββατο 13 Ιουνίου. Εννοείται, πως όλα τα ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, όταν αυτό αρχίσει, θα παίζουν με πλήθος αγορών στην bwin.

Η Ιταλία λοιπόν, είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα και στο πλαίσιο αυτό θα επιστρέψει η δράση και στο πρωτάθλημα της Serie A. Φυσικά αν όλα κυλήσουν ομαλά ως τότε.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/2020 στη Serie A απομένουν 12 αγωνιστικές και με τις Γιουβέντους και Λάτσιο να βρίσκονται χέρι χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στα χαμηλά στρώματα, Μπρέσια, ΣΠΑΛ και Λέτσε βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης.

Κανονικά θα συνεχιστεί και ο θεσμός του Κυπέλλου στη χώρα με τον Υπουργό Αθλητισμού να δηλώσει πως θα αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Από τις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις των ομάδων, ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για τη συνέχεια της σεζόν.

Βέβαια, η 13η Ιουνίου ορίστηκε ως η ημερομηνία επανεκκίνησης από τη Serie A, μετά από την τηλεδιάσκεψη των ομάδων της. Για να αποκτήσουν ισχύ αυτές οι αποφάσεις, πρέπει να δώσει το ΟΚ και η ιταλική κυβέρνηση. Ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, έκανε δηλώσεις επί του θέματος:

«Ναι στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, αλλά δίχως βασύνες και με ασφάλεια για όλους…»

Συνεπώς, οι τελιές εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει τις αποφάσεις της Serie A και θα δώσει, ή όχι, τη συγκατάθεσή της. Πάντως, τα σημάδια είναι… θετικά, και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σέντρα και στην Ιταλία. Το Σάββατο 13 Ιουνίου είναι πάρα πολύ πιθανό το ιταλικό πρωτάθλημα να έχει επίσημους αγώνες!