Προγνωστικό Μάντσεστερ Γ. - Μπόρνμουθ

Προγνωστικά Πρέμιερ Λιγκ: Επτά συναντήσεις ανοίγουν σήμερα την αυλαία της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ (προτελευταία). Η Λέστερ πανηγυρίζει ήδη την κατάκτηση της κούπας, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ευρωπαϊκές θέσεις και στη μάχη της “ουράς”.

Νόριτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (07/05, 14:45): Αμφότερες έχουν ισχυρά κίνητρα για την επιδίωξη της νίκης. Η Νόριτς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση του πίνακα και χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να εξαντλήσει κάθε ελπίδα για είσοδό της στην πρώτη τετράδα (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -4 από τη συμπολίτισσα Σίτι, έχοντας και ένα ματς λιγότερο). Από τρεις διαδοχικές ήττες με μηδενική παραγωγικότητα στην επίθεση προέρχεται η Νόριτς, μόλις μία ήττα για τη Γιουνάιτεντ στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος (4-1-1, κράτησε και ανέπαφη εστία στα 4/6 ματς). Παρόλα αυτά, οι “κόκκινοι διάβολοι” έχουν ηττηθεί στις 3/4 τελευταίες εξόδους τους για την Πρέμιερσιπ. Θα πάμε με το NG.

Προγνωστικό: NG (1.95 @ Stoiximan)

Άστον Βίλα – Νιούκαστλ (07/05, 17:00): Μπορεί η Νιούκαστλ να έχει συνδυάσει με ήττες τα 9/10 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, όμως μπαίνει ως φαβορί στο σημερινό ματς, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ήδη γνωρίσει τον υποβιβασμό (μάλιστα η Άστον Βίλα μετρά μόνο ήττες στις τελευταίες 11 αγωνιστικές). Οι “καρακάξες” καταφέρνουν και παραμένουν αήττητες στην τελευταία τετράδα αγώνων πρωταθλήματος (2-2-0), όντας αυτή τη στιγμή εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Ταυτόχρονα, όμως, οι Νόριτς και Σάντερλαντ (19η και 18η αντίστοιχα) έχουν από ένα ματς λιγότερο. Μονόδρομος το διπλό για την ομάδα του Μπενίτεθ.

Προγνωστικό: 2 (1.58 @ Goalbet)

Γουέστ Χαμ – Σουόνσι (07/05, 17:00): Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του “Μπόλεϊν Γκράουντ”. Η φιλοξενούμενη Σουόνσι έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή με το νικηφόρο 3-1 της περασμένης αγωνιστικής επί της Λίβερπουλ. Η Γουέστ Χαμ, από την πλευρά της, θέλει να δώσει… μάχη μέχρι τέλους για την εισόδό της στην πρώτη τετράδα (με μίνιμουμ στόχο την εξασφάλιση ενός εισιτήριο για το ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ). Από τις “τριάρες” επί των Γουότφορντ (3-1) και Γουέστ Μπρομ (0-3) προέρχονται τα “σφυριά”, που παραμένουν αήττητα στα 15 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (8-7-0). Άσσος…

Προγνωστικό: 1 (1.50 @ Betshop)

Κρίσταλ Πάλας -Στόουκ (07/05, 17:00): Δεν έχει κλειδώσει ακόμα την παραμονή στην κατηγορία η Κρίσταλ Πάλας, χρειάζεται τη σημερινή νίκη για να επιτευχθεί και μαθηματικά κάτι τέτοιο. Το μυαλό των Λονδρέζων “τρέχει” ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21/05), όμως η θετική πορεία στο συγκεκριμένο θεσμό δεν παραγράφει τον κάκιστο δεύτερο γύρο στην Πρέμιερ Λιγκ. Τετράδα αγώνων πρωταθλήματος μακριά από τις νίκες συμπλήρωσαν οι “αετοί” (0-2-2), έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ σε αυτό το καρέ αγώνων. Η Στόουκ διεύρυνε την περίοδο “κοιλιάς” που διανύει με την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Σάντερλαντ. Σερί 0-2-3 “τρέχουν” οι “πότερς” στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Κερδίζει και σώζεται η Πάλας.

Προγνωστικό: 1 (2.00 @ Magicbet)

Μπόρνμουθ – Γουέστ Μπρομ (07/05, 17:00): Ισόβαθμες οι δύο ομάδες στη 14η θέση του πίνακα, οι 41 βαθμοί τις φέρνουν στο +9 από τη 18η Σάντερλαντ (έχει ένα ματς λιγότερο), οπότε η παραμονή τους στην κατηγορία είναι ουσιαστικά κλειδωμένη. Αμφότερες διέρχονται από σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, με την Μπόρνμουθ να έχει ηττηθεί στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της (1-0-5) και τη Γουέστ Μπρομ να παραμένει χωρίς νίκη στην τελευταία επτάδα αγώνων της (0-2-5). Μάλιστα, έχει σκοράρει μόλις δυο γκολ σε αυτά τα επτά ματς. Πάντως, η απώλεια ουσιαστικής σκοπιμότητας θα οδηγήσει λογικά σε ανοικτό παιχνίδι, με το αμφίσκορο να είναι πολύ πιθανό.

Προγνωστικό: G/G (1.70 @ Interwetten)

Σάντερλαντ – Τσέλσι (07/05, 17:00): Αν κάποια “καίγεται” για τους τρεις βαθμούς στο συγκεκριμένο ματς, αυτή είναι η Σάντερλαντ. Παραμένουν εντός της επικίνδυνης ζώνης οι “μαυρόγατες”, στο -1 από τη 17η Νιούκαστλ, αλλά με ένα ματς λιγότερο. Πρόσθεσαν μία ακόμα ισοπαλία στη φετινή… συλλογή τους (το 1-1 στην έδρα της Στόουκ ήταν το έκτο “χινάρι” στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος), ενώ “τρέχουν” σερί 1-3-1 στα πέντε τελευταία εντός. Η Τσέλσι, από την πλευρά της, έμεινε στο ισόπαλο 2-2 στο εντός έδρας ντέρμπι με την Τότεναμ και βλέπει το σημερινό ματς ως την προτελευταία… αγγαρεία μίας αποτυχημένης σεζόν. Το G/G και Over 2,5 παρατηρείται κατά κόρον στις μεταξύ τους συναντήσεις στο “Στάδιο του Φωτός”, εμείς θα κρατήσουμε μόνο το… πρώτο σκέλος.

Προγνωστικό: G/G (1.50 @ Mybet)

Λέστερ – Έβερτον (07/05, 19:30): Ατελείωτο το… μεθύσι τίτλου στη Λέστερ, η οποία ολοκλήρωσε κάτι που στην αρχή της σεζόν φάνταζε ως θαύμα. Το ισόπαλο 1-1 του “Ολντ Τράφορντ” συνδυάστηκε με την ισοπαλία της Τότεναμ στο ντέρμπι με την Τσέλσι κι έτσι οι “αλεπούδες” κατέκτησαν και μαθηματικά την κούπα. Αήττητη η ομάδα του Ρανιέρι στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (7-3-0), από την πρώτη νίκη της στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος προέρχεται η Έβερτον (1-3-4), που έχει σωθεί και μαθηματικά. Φιέστα τίτλου για τις “αλεπούδες”, το κλίμα ευνοεί τον Άσσο.

Προγνωστικό: 1 (1.93 @ Stoiximan)