Προγνωστικά Πορτογαλίας: Τελευταία αγωνιστική στην Πριμέιρα Λίγκα με την αγωνιστική να είναι χωρισμένη σε δύο δόσεις. Σήμερα Σάββατο (14/05) θα διεξαχθούν έξι παιχνίδια. Πιστεύει στο θαύμα η Τοντέλα, έμπλεξαν Σετούμπαλ και Ουνιάο Μαδέιρα. Μάχη για μία θέση στην Ευρώπη με τρεις ομάδες να μάχονται γι’ αυτήν.

Πόρτο – Μποαβίστα (14/05, 13:45): Η Πόρτο πέρασε με το «διπλό» από την έδρα της Ρίο Άβε με 3-1, επιστρέφοντας άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα. Αδιάφορη, αφού έχει τερματίσει στην τρίτη θέση, έχοντας εξασφαλίσει τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά η Μποαβίστα έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία επικράτηση 1-0 της Ουνιάο Μάδέιρα, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις τρεις αγωνιστικές (2-1-0). Αδιάφορη αναμέτρηση, καλές οι σχέσεις των δύο ομάδων. Πάμε με τα πολλά γκολ.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.70 @ Stoiximan)

Αρούκα – Γκιμαράες (14/05, 20:00): Σε πελάγη ευτυχίας είναι η Αρούκα μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Εστορίλ, εκτός έδρας, δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί της (3-3-0). Από την άλλη πλευρά η Γκιμαράες επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα έπειτα από 12 αγωνιστικές χωρίς νίκη, 0-6-6, επικρατώντας με 4-1 της Μορεϊρένσε, εντός έδρας, έχασε από πολύ νωρίς το τρένο για την Ευρώπη. Απελευθερωμένες από το άγχος πλέον αμφότερες, μπορούν να βρουν δίχτυα.

Προγνωστικό: G/G (1.70 @ Goalbet)

Τοντέλα – Ακαδέμικα (14/05, 21:30): Με επιβλητική εμφάνιση η Τοντέλα συνέτριψε την Πάκος Φερέιρα με 4-1, εκτός έδρας. Ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στην κατηγορία, καθώς αν κερδίσει την υποβιβασμένη Ακαδέμικα, θέλει ήττα μία εκ των Σετούμπαλ ή Ουνιάο Μαδέιρα για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η Ακαδέμικα έμεινε στο «στείρο» 0-0 με την Μπράγκα, εντός έδρας και έτσι σφραγίστηκε οριστικά ο υποβιβασμός της στη Β’. Άξια συγχαρητηρίων η γηπεδούχος, κερδίζει και περιμένει ένα καλό νέο από τα δύο γήπεδα.

Προγνωστικό: 1 (1.55 @ Betshop)

Σετούμπαλ – Πάκος Φερέιρα (14/05, 21:30): Βαριά ήττα για τη Σετούμπαλ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 5-0, εκτός έδρας. Παρέμεινε για 14η αγωνιστική χωρίς «τρίποντο» (0-4-10) και τα πράγματα για παραμονή αρχίζουν και περιπλέκουν. Είναι στο +2  από τις επικίνδυνες θέσεις και της αρκεί η ισοπαλία για να σωθεί, αν ηττηθεί περιμένει τα αποτελέσματα στα άλλα δύο γήπεδα. Από την άλλη Πάκος υπέστη την ντροπιαστική ήττα με 4-1 από την Τοντέλα, εντός έδρας, παρέμεινε στην έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Θα γίνει μεγάλη μάχη, αμφότερες θέλουν τη νίκη για διαφορετικού λόγους. Δεν βγαίνει άκρη με σημείο, προβάδισμα στο χαμηλό αλλά πιθανό Under.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.90 @ Magicbet)

Ουνιάο Μαδέιρα – Ρίο Άβε (14/05, 21:30): Την ήττα από τη Μποαβίστα με 1-0 γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Ουνιάο Μαδέιρα, εκτός έδρας. Θα μπορούσε με ισοπαλία να είχε «κλειδώσει» την παραμονή, τώρα καλείται να πάρα αυτό το βαθμό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην άμεσα ενδιαφερόμενη Ρίο Άβε, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από την Πόρτο και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στις θέσεις της Ευρώπης. Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, δεν χωράει πρόβλεψη. Θα πάμε με την ισορροπία στο ημίχρονο.

Προγνωστικό: Ισοπαλία στο ημίχρονο (2.00 @ Interwetten)

Μπελενένσες – Εστορίλ (14/05, 21:30): Ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Νασιονάλ Μαδέιρα αναδείχθηκε την περασμένη αγωνιστική η Μπελενένσες. Αγνόησε για τέταρτο σερί παιχνίδι το «τρίποντο» (0-2-2), όντας αδιάφορη στο φινάλε του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά η Εστορίλ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία της Αρούκα, μένοντας στο 1-1, εντός έδρας. Πλέον θέλει νίκη στην έδρα της Μπελενένσες και να μη νικήσει η Πάκος τη Σετούμπαλ (εκτός έδρας), για να βγει στην Ευρώπη. Εφικτό το «διπλό» με βάση και την αδιαφορία των γηπεδούχων.

Προγνωστικό: 2 (2.10 @ Mybet)