Προγνωστικά Πορτογαλίας: Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται η δράση της 33ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Λίγκα σήμερα Σάββατο (07/05). Το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή παίζει η Ακαδέμικα κόντρα στην Μπράγκα, παραμένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου η Σπόρτινγκ, η οποία υποδέχεται τη Σετούμπαλ.

Ρίο Άβε – Πόρτο (07/05, 18:15): Στο ισόπαλο 1-1 με την Τοντέλα έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική η Ρίο Άβε, εκτός έδρας. Τρίτο σερί παιχνίδι που αγνοεί το «τρίποντο» (0-2-1), εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της για Ευρώπη (στο -5 από αυτήν). Από τη δική της πλευρά η Πόρτο ηττήθηκε με 3-1 στο ντέρμπι από την Σπόρτινγκ, εντός έδρας. Αδιάφορη για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αφού είναι σίγουρα τρίτη. Το τελευταίο της χαρτί παίζει η γηπεδούχος για την Ευρώπη, έχει αξία η κόντρα των «δράκων».

Προγνωστικό: 1Χ (2.17 @ Stoiximan)

Ακαδέμικα – Μπράγκα (07/05, 20:30): Κατώτερη των περιστάσεων στο «εξάποντο» παραμονής με την Ουνιάο Μαδέιρα η Ακαδέμικα, γνώρισε την ήττα με 3-1, εκτός έδρας. Δεύτερη σερί ήττα και έβδομη διαδοχική αγωνιστική χωρίς «τρίποντο» (0-2-5), δεν δείχνει να πιστεύει στην παραμονή (στο -5 από αυτήν). Από την άλλη πλευρά η Μπράγκα αν και αδιάφορη επικράτησε με 3-2 της Σετούμπαλ, στην έδρα της, έχασε στον τελικό του Κυπέλλου με 2-1 από την Μπενφίκα. Αδιάφορη για τις δύο αγωνιστικές που απέμειναν, αφού είναι σίγουρα τέταρτη. Μπορεί να μην πείθει η γηπεδούχος, ωστόσο αξίζει το ρίσκο να κερδίσει και να παραμείνει ζωντανή μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Προγνωστικό: 1 (4.00 @ Goalbet)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Σετούμπαλ (07/05, 22:45): Μεγάλη νίκη επί της Πόρτο για την Σπόρτινγκ, με 3-1 εκτός έδρας. Αυτή ήταν η έβδομη σερί επιτυχία της, πάντα στη δεύτερη θέση και στο -2 από την Μπενφίκα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Από την άλλη πλευρά η Σετούμπαλ ηττήθηκε με 3-2 από την Μπράγκα, εκτός έδρας. Συμπλήρωσε 13 αγωνιστικές που αγνοεί τη νίκη (0-4-9), ψάχνει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή. Ανοικτά τα τελευταία παιχνίδια και των δύο, έχει τύχες το αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G & Over 2.5 (2.25 @ Betshop)