Προγνωστικά Πορτογαλίας: Με τις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις σήμερα Κυριακή (24/04) πέφτει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στην Πριμέιρα Λίγκα. Επικίνδυνη έξοδος στην έδρα της Ρίο Άβε για τη Μπενφίκα.

Μαρίτιμο – Αρούκα (24/04, 18:00): Με εμφατικό τρόπο η Μαρίτιμο επικράτησε με 3-0 της Γκιμαράες, εντός έδρας, επιστρέφοντας άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα. Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε τη συμμετοχή της και του χρόνου στην κατηγορία. Από την άλλη η Αρούκα έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο μηδέν (0-0) αυτή τη φορά με τη Ρίο Άβε, εντός έδρας. Επέκτεινε ωστόσο το αήττητο σερί της στις τρεις αγωνιστικές (1-2-0), παραμένοντας ωστόσο ισόβαθμη με την αντίπαλο της στην πέμπτη θέση. Σε άνοδο οι γηπεδούχοι, δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την Αρούκα. Ζαριά στην ισοπαλία.

Προγνωστικό: Χ (3.30 @ Stoiximan)

Νασιονάλ Μαδέιρα – Μορεϊρένσε (24/04, 18:00): Πολύ βαριά ήττα με 4-0 από την Πόρτο υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική  Νασιονάλ, εκτός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 4-0-2 στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχοντας μείνει πολύ πίσω από την ευρωπαϊκή έξοδο (στο -9 αυτή τη στιγμή). Από την άλλη πλευρά η Μορεϊρένσε ηττήθηκε με 1-0 από τη Σπόρτινγκ, εντός έδρας, συμπληρώνοντας έτσι πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη (0-3-2). Βρίσκεται στο +5 από τον υποβιβασμό. Μεγαλύτερο το κίνητρο των φιλοξενούμενων, αξίζει η κόντρα.

Προγνωστικό: 2 DNB (2.75 @ Goalbet)

Σετούμπαλ – Τοντέλα (24/04, 18:00): Ήττα εντός προγράμματος για τη Σετούμπαλ από την Μπενφίκα με 2-1, εκτός έδρας. Συμπλήρωσε 11 παιχνίδια χωρίς νίκη (0-4-7), στο +5 από τις επικίνδυνες θέσεις. Από την άλλη πλευρά η Τοντέλα υπέστη την ήττα με 2-0 από την Μπράγκα, εκτός έδρας και έμεινε αρκετά πίσω στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Αυτή τη στιγμή είναι στο -6 από τη σωτηρία. Θα γίνει μάχη, καθώς και οι δύο «καίγονται», ωστόσο θεωρούμε πως οι γηπεδούχοι είναι πιο έμπειροι και μπορούν να πάρουν ακόμη μεγαλύτερη ανάσα.

Προγνωστικό: 1 (2.05 @ Betshop)

Γκιμαράες – Εστορίλ (24/04, 20:15): Βαριά ήττα με 3-0 από τη Μαρίτιμο με 3-0 γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Γκιμαράες, εκτός έδρας, συμπληρώνοντας πέντε αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο» (0-5-5), έχει εξασφαλιστεί. Από την άλλη πλευρά η Εστορίλ επικράτησε με 1-0 της Μποαβίστα, εντός έδρας και παρέμεινε στο κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις από την πέμπτη θέση. Σε καλύτερη φάση οι φιλοξενούμενοι, μπορούν το «διπλό».

Προγνωστικό: 2 (3.10 @ Magicbet)

Ρίο Άβε – Μπενφίκα (24/04, 22:30): Στο στείρο 0-0 με την Αρούκα έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική η Ρίο Άβε, εκτός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις τέσσερις αγωνιστικές (3-1-0). Παρέμεινε στο κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη, αφού ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με την Αρούκα. Από την άλλη πλευρά η Μπενφίκα επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Σετούμπαλ, εντός έδρας. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη επιτυχία της, παραμένει πάντα στην κορυφή και στο +2 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ. Εδώ που έφτασαν οι «αετοί» δύσκολα θα «γκελάρουν».

Προγνωστικό: 2 (1.30 @ Interwetten)