Προγνωστικά Β’ Σουηδίας: Με έξι αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στη Σουπερέταν. Ντέρμπι κορυφής στην Στοκχόλμη με την ΑΦΚ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη Χάλμσταντ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και παιχνίδι ανάμεσα στη Βάρναμο και την Ντάλκουρντ.

ΑΦΚ Γιουν. – Χάλμσταντ (02/07, 17:00): Στο ισόπαλο 1-1 με την Ντάλκουρντ έμεινε την προηγούμενη αγωνιστικήη  ΑΦΚ Γιουναάιτεντ, εκτός έδρας. Δεύτερη σερί αγωνιστική που αγνοεί το «τρίποντο» (0-1-1), έπεσε στην τρίτη θέση της κατάταξης, στον πόντο από την απευθείας άνοδο. Από την άλλη πλευρά η Χάλμσταντ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 5-2 της Βάρναμο (εντός έδρας). Παρέμεινε στην κορυφή και στο +2 από τα μπαράζ ανόδου. Η ΑΦΚ δεν είναι για τόσο ψηλά, πιο έμπειρη η Χάλμσταντ, την αδικούν οι αποδόσεις.

Προγνωστικό: 2 (2.90 @ Stoiximan)

Βάρμπεργκς – Τρέλεμποργκ (02/07, 17:00): Σε εξαιρετική κατάσταση είναι το τελευταίο διάστημα η Βάρμπεργκς, η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιουνγκσκίλε (0-1). Πέμπτη σερί νίκη και έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική που παραμένει αήττητη (5-2-0), στο -2 από τα μπαράζ και στο -3 από την απευθείας άνοδο. Από τη άλλη πλευρά η Τρέλεμποργκ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την επικράτηση με 2-0 επί της Ασιρίσκα (2-0 εντός έδρας). Τρέχει ρεκόρ 3-1-2 στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αύξησε τη διαφορά στους έξι από τα μπαράζ παραμονής. Έχει χτυπήσει φόρμα η γηπεδούχος και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Προγνωστικό: 1 (1.96 @ Goalbet)

Βάρναμο – Ντάλκουρντ (02/07, 17:00): Την βαριά ήττα με 5-2 από τη Χάλμσταντ υπέστην η Βάρναμο (εκτός έδρας). Επιστροφή στις ήττες έπειτα από τρεις αγωνιστικές (2-1-0), είδε τη διαφορά από την τρίτη θέση να αυξάνεται στους πέντε πόντους. Από την άλλη πλευρά η Ντάλκουρντ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΦΚ Γιουνάιτεντ (εντός έδρας), παραμένοντας αήττητη για ένατη συνεχόμενη αγωνιστική (5-4-0). Βρίσκεται στο -1 από τα μπαράζ και στο -2 από την απευθείας άνοδο. Με έφεση στο σκοράρισμα αμφότερες.

Προγνωστικό: G/G (1.75 @ Betshop)

Λιουνγκσκίλε – ΓΚΑΪΣ (02/07, 17:00): Σε άσχημα αγωνιστική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Λιουνγκσκίλε, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Βάρμπεργκς, εντός έδρας. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα και ένατη σερί αγωνιστική χωρίς «τρίποντο» (0-4-5). Από την άλλη πλευρά η ΓΚΑΪΣ έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με την Ντέγκερφορς (εντός έδρας), αγνοώντας για πέμπτη σερί αγωνιστική τη νίκη (0-1-4). Καμία από τις δύο δεν πείθει, πιθανόν να συμβιβαστούν.

Προγνωστικό: X (3.25 @ Magicbet)

Φρέι – Συριάνσκα (02/07, 17:00): Μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Ατβίνταμπεργκ για τη Φρέι με 1-0. Δεύτερη σερί νίκη και τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική που παραμένει αήττητη (2-1-0), αύξησε τη διαφορά της στο +4 από τα μπαράζ. Από την άλλη πλευρά η Συριάνσκα υπέστη την εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Έργκριτε, εντός έδρας. Συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές που αγνοεί το «τρίποντο» (0-1-5), στο -4 από την απευθείας παραμονή. Με βάση αυτό που είδαμε στα προηγούμενα ματς των ομάδων η γηπεδούχος έχει προβάδισμα.

Προγνωστικό: 1 (2.10 @ Interwetten)

Άνγκελχολμς – Ντέγκερφορς(02/07, 19:00): Συνέχεια στις απογοητευτικές εμφανίσεις έδωσε η Άνγκελχολμς,η  οποία ηττήθηκ από τη Σίριους (1-0 εκτός έδρας). Τέταρτη σερί ήττα και δέκατη συνεχόμενη αγωνιστική που αγνοεί τη νίκη (0-1-9), παρέμεινε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη πλευρά η Ντέγκερφορς πήρε σημαντικό βαθμό στην έδρα της ΓΚΑΪΣ (2-2). Τρέχει ρεκόρ 1-2-3 στις τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, μένοντας στο +1 από τα μπαράζ παραμονής. «Χρυσή» ευκαιρία για την Ντέγκερφορς να φύγει με το «διπλό».

Προγνωστικό: 2 (2.50 @ Stoiximan)