Προγνωστικά Β' Ισπανίας

Προγνωστικά Β’ Ισπανίας: Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 37ης αγωνιστικής στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου οι μάχες για παραμονή και είσοδο στα πλέι οφ συνεχίζονται αμείωτες.

Αλμερία – Ταραγόνα (07/05, 19:00): Με το ατυχές 2-0 έφυγε η Αλμερία από την έδρα της Νουμάνθια, βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί 10 αγωνιστικών (4-6-0) και διατηρώντας την… επαφή με την επικίνδυνη ζώνη. Η Ταραγόνα, από την πλευρά της, έρχεται από το νικηφόρο 3-2 επί της Μιραντές, που την έφερε στην 3η θέση του πίνακα, στο -2 από τη 2η Αλαβές (ζώνη απευθείας ανόδου). Κοινή η δίψα για το τρίποντο, βλέπουμε αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G (1.85 @ Stoiximan)

Γιαγκοστέρα – Οβιέδο (07/05, 19:00): Ακόμα μία μάχη ανάμεσα σε μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή (Γιαγκοστέρα) και μία που στοχεύει στην άνοδο (Οβιέδο, είτε απευθείας είτε μέσω των πλέι οφ). “Μαχαιριά” ήταν για τη Γιαγκοστέρα η εκτός έδρας ήττα από την Ουέσκα (3-1), που την άφησε στο -7 από τη γραμμή σωτηρίας. Η Οβιέδο, αντίθετα, πήρε την εντός έδρας νίκη επί της Κόρδοβα και επέστρεψε εντός της ζώνης των πλέι οφ. Σημειώστε ότι οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία εντός (3-1-0), ενώ η Οβιέδο αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες εννιά εξόδους τους (0-6-3). “Μυρίζει” ισοπαλία το ματς.

Προγνωστικό: Χ (3.11 @ Goalbet)

Λούγκο – Αλκορκόν (07/05, 19:00): Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες στον πίνακα, αμφότερες έχουν μεγάλη ανάγκη το τρίποντο, προκειμένου να διατηρήσουν ελπίδες συμμετοχήες στα πλέι οφ. Από το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Βαγιαδολίδ προέρχεται η Λούγκο, μετρά μόνο μία νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-2-2). Η Αλκορκόν θέλει να ανακάμψει από τα απανωτά “χαστούκια” από Σαραγόσα (3-1 εκτός) και Οσασούνα (0-1). Τεράστια η αποδυνάμωση των Μαδριλένων όταν απομακρύνονται από το “Σάντο Ντομίνγκο” (0-3-5 το σερί της Αλκορκόν στα οκτώ τελευταία εκτός). Με μικρή δόση ρίσκου, θα πάμε με την έδρα.

Προγνωστικό: 1 (2.25 @ Betshop)

Οσασούνα – Πονφεραντίνα (07/05, 19:00): Έχει πάρει τα πάνω της… η Οσασούνα μετά τις διαδοχικές νίκες επί των Βαγιαδολίδ (1-0) και Αλκορκόν (0-1). Εντός της ζώνης των πλέι οφ βρίσκονται πλέον οι γηπεδούχοι, έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια τους. Θετική η εμφάνιση της Πονφεραντίνα στο ισόπαλο 1-1 με τη Σαραγόσα (έκανε ντεμπούτο ο Βέγα στον πάγκο της), όμως η ισοπαλία αυτή πήρε τη σκυτάλη από τρεις ήττες και την κράτησε εντός της επικίνδυνης ζώνης. Θα πάμε με το NG, καθώς η “Πόνφε” έχει μείνει άσφαιρη στις τρεις τελευταίες εξόδους της.

Προγνωστικό: NG (1.65 @ Magicbet)

Τενερίφη – Έλτσε (07/05, 21:15): Φρένο στο αήττητο σερί της Τενερίφης έβαλε η εκτός έδρας ήττα από τη Χιρόνα, με τους νησιώτες να μένουν πίσω στη μάχη εισόδου στα πλέι οφ. Ήταν η πρώτη ήττα στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (5-5-1), με την ομάδα να έχει κρατήσει και ανέπαφη εστία στα 7/9 τελευταία παιχνίδια της. Η Έλτσε “κόλλησε” στο ισόπαλο 1-1 στην εντός έδρας συνάντηση με την Αλμπαθέτε, παραμένοντας όμως αήττητη για ένατο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος (3-6-0). Ελκυστική η ισοπαλία στο ματς του “Ελιόδορο Ροντρίγκεθ Λόπεθ”.

Προγνωστικό: Χ (3.20 @ Interwetten)