Προγνωστικά Β' Ισπανίας

Προγνωστικά Β’ Ισπανίας: Ολοκληρώνεται, με τις έξι σημερινές αναμετρήσεις, η 39η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Κλέβει την παράσταση η μάχη “υψηλών πατωμάτων” της Σαραγόσα με την Ταραγόνα.

Σαραγόσα – Ταραγόνα (22/05, 13:00): Μεγάλη μάχη στο “Ρομαρέδα” ανάμεσα στην 3η (Ταραγόνα) και την 4η (Σαραγόσα) του πίνακα. Η πιθανή νικήτρια παραμένει ζωντανή στη μάχη της απευθείας ανόδου. Από αήττητο σερί έξι αγώνων (4-2-0) προέρχεται η ομάδα της Αραγονίας, ενώ η Ταραγόνα μετρά μόνο δύο νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (2-5-1), αλλά σκοράρει ως επί το πλείστον στα εκτός. Η Σαραγόσα έχει δεχθεί γκολ στα 3/4 τελευταία εντός, άρα… αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Stoiximan)

Αλαβές – Πονφεραντίνα (22/05, 18:00): Σε καλό “φεγγάρι” η Αλαβές, με τις κολλητές νίκες επί των Βαγιαδολίδ (2-1) και Αλκορκόν (0-1) να την εδραιώνουν στην πρώτη δυάδα. Αν κερδίσει σήμερα παραμένει σίγουρα και στην κορυφή (με ή χωρίς… συγκάτοικο). Η “Πόνφε”, από την πλευρά της, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Λούγκομ, συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή, αλλά καταρρέει μακριά από το “Τοραλίν”. Δεν έχει καν σκοράρει στις 7/9 τελευταίες εξόδους της. Νίκη για Αλαβές.

Προγνωστικό: 1 (1.58 @ Goalbet)

Λούγκο – Αθλέτικ Μπιλμπάο Β (22/05, 18:00): Δεν τα πηγαίνει καλά η Λούγκο τον τελευταίο καιρό η Λούγκο (μόλις μία νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές), έχοντας μάλιστα δεχθεί γκολ και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο Β, από την πλευρά της, γνώρισε και μαθηματικά τον υποβιβασμό στη Σεγούντα Β μετά το 0-0 της περασμένης Κυριακής με την Οσασούνα. Οι Βάσκοι, πάντως, έχουν σκοράρει στις 6/8 τελευταίες εξόδους τους, με το G/G να μοιάζει πιθανό και σήμερα.

Προγνωστικό: G/G (1.85 @ Betshop)

Μιραντές – Γιαγκοστέρα (22/05, 18:00): Αρκετά μακριά έχει μείνει η Μιραντές από τη ζώνη των πλέι οφ, ελέω του σερί 1-1-3 των τελευταίων πέντε αγωνιστικών. Η Γιαγκοστέρα, από την πλευρά της, έρχεται με φόρα μετά τα κολλητά εντός έδρας τρίποντα επί των Οβιέδο και Κόρδοβα, που την κρατούν ζωντανή στη μάχη παραμονής. Δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, όμως θεωρούμε ότι σήμερα είναι ικανοί να φύγουν με το βαθμό.

Προγνωστικό: Χ (3.55 @ Magicbet)

Οσασούνα – Νουμάνθια (22/05, 18:00): Με νίκη στο σημερινό ματς, η Οσασούνα παραμένει σίγουρα εντός της ζώνης των πλέι οφ. Στο 2-6-0 το σερί της στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, με σκορ 0-0 έχουν συνδυαστεί οι 5/6 ισοπαλίες. Η Νουμάνθια, από την πλευρά της, είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (2-3-0), έχοντας σκοράρει και στα πέντε αυτά ματς. Θεωρούμε ότι το σκορ δε θα ανοίξει, οπότε η επιλογή 2-3 γκολ μοιάζει ελκυστική.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (2.10 @ Mybet)

Αλμερία – Οβιέδο (22/05, 20:15): Παρελθόν αποτέλεσε ο Γκοροσίτο από την τεχνική ηγεσία της Αλμερία μετά την εντός έδρας ήττα από την Ουέσκα (τρίτη στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές), που έφερε τους Ανδαλουσιάνους εντός της επικίνδυνης ζώνης. Χρέη τεχνικού αναλαμβανέι ο 36χρονος Σοριάνο, που συμφώνησε να “κρεμάσει τα παπούτσια” του και να πάρει το τιμόνο της ομάδας. Η Οβιέδο, από την πλευρά της, χρειάζεται το διπλό για να παραμείνει εντός της ζώνης των πλέι οφ. Βέβαια, έχει ηττηθεί στα 4/5 τελευταία εκτός. Δε χάνει η Αλμερία σήμερα.

Προγνωστικό: 1 DNB (1.57 @ Stoiximan)