Προγνωστικά Α’ Σουηδίας: Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται η δέκατη αγωνιστική στην Allsvenskan σήμερα Πέμπτη (19/05). Μεγάλο ντέρμπι με στο «Ούλεβι» με τη Γκέτεμποργκ να υποδέχεται την πρωτοπόρο Νόρκεπινγκ, ενώ στα άλλα δύο Γκέφλε και Τζουργκάρντεν φιλοξενούν τις Έρεμπρο και Κάλμαρ αντίστοιχα.

Γκέτεμποργκ – Νόρκεπινγκ (19/05, 20:00): Απογοητευτική η Γκέτεμποργκ υπέστη την ήττα από την Έστερσουντ με 2-0, εκτός έδρας, επιστρέφοντας στις ήττες, έπειτα από τρεις αγωνιστικές (2-1-0). Βρίσκεται στο -7 από την κορυφή, αήττητη φέτος στην έδρα της, μετρώντας απολογισμό 2-2-0. Από την άλλη πλευρά η Νόρκεπινγκ χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε με 2-1 της Σούντσβαλ, εντός έδρας, πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί επικράτηση της. Μόνη πρώτη στην κορυφή και στο +3 από τη δεύτερη θέση, έχει σκοράρει σ’ όλα τα φετινά της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Χωρίς περιθώρια για περαιτέρω απώλειες οι γηπεδούχοι. Η αλήθεια είναι πως βλέπουμε άσσο, αλλά πώς να κοντράρει κανείς την πρωτοπόρο και περσινή πρωταθλήτρια. Πάμε στην πιο ασφαλή λύση του εκατέρωθεν σκοραρίσματος.

Προγνωστικό: G/G (1.65 @ Stoiximan)

Γκέφλε – Έρεμπρο (19/05, 20:00): Ακόμη μία ήττα γνώρισε το Σάββατο η Γκέφλε, αυτή τη φορά από τη Μάλμε με 3-0, εκτός έδρας. Τέταρτη διαδοχική ήττα και έβδομη σερί αγωνιστική που αγνοεί το «τρίποντο» (0-1-6), παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από τη δική της πλευρά η Έρεμπρο έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, επικρατώντας με 1-0 της Έλφσμποργκ, εντός έδρας. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα και τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (4-0-1). Όλα οι φετινές της έξοδοι ήρθαν Goal/Goal και Over 3.5. Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιούν οι φιλοξενούμενοι και μπορούν τη νίκη, με το «διπλό» να βρίσκεται σε αποδεκτές τιμές.

Προγνωστικό: 2 (2.26 @ Goalbet)

Τζούργκάρντεν – Κάλμαρ (19/05, 20:00): Την ήττα στο ντέρμπι μίσους της Στοκχόλης από την ΑΪΚ γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Τζουργκάρντεν με 2-0 εκτός έδρας. Αυτή ήταν η πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια της, δείχνει να «κολλάει» στα μεγάλα ματς (έξι ήττες με ομάδες υψηλού επιπέδου).  Από την άλλη πλευρά η Κάλμαρ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χάμαρμπι, εντός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 1-3-2 στις πρόσφατες αναμετρήσεις και αυτό που της λείπει είναι η σταθερότητα. Τρέφει τον σεβασμό μας η γηπεδούχος, ωστόσο προέρχεται από κακό σερί και το χέρι δεν πάει εύκολα στον χαμηλό άσσο. Καλύτερη επιλογή το εύρος των γκολ, το οποίο επιβεβαιώνουν αρκετές φορές αμφότερες.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (2.00 @ Betshop)