Α' Γαλλίας

Προγνωστικά Α’ Γαλλίας: Με οκτώ αναμετρήσεις διεξάγεται σήμερα το πιο μεγάλο κομμάτι της 36ης αγωνιστικής της Α’ Γαλλίας, το πρόγραμμα της οποίας ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Ανζέ – Μαρσέιγ.

Ναντ – Νις (30/04, 15:00): Σε πολύ κακό φεγγάρι η Ναντ, δεν έχει νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, όπου πήρε μόλις έναν πόντο και έμεινε οριστικά εκτός τετράδας. Αντιμετωπίζει τη Νις, που την περασμένη εβδομάδα πήρε τη νίκη που αναμενόταν κόντρα στη Ρεμς και έμεινε στην τέταρτη θέση με 57 πόντους, μόλις στο -2 απ’ τη δεύτερη Λυών. Είναι αμφίρροπο παιχνίδι, ωστόσο το μομέντουμ δείχνει ξεκάθαρα προς τους φιλοξενούμενους. Παρ’ όλα αυτά, θα πάμε με το 2-3 Goal, που επιβεβαιώνεται πολύ συχνά σε αμφότερες τις ομάδες.

Προγνωστικό: 2-3 Goal (2.00 @Stoiximan)

Σεντ Ετιέν – Τουλούζ (30/04, 18:00): «Χτύπησε» φόρμα η Σεντ Ετιέν, που προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, όπου μάλιστα δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ! Παραμένει στην 5η θέση με 57 πόντους, ωστόσο πλέον βρίσκεται μόλις στο -2 απ’ τη Λυών και έχει βάσιμες ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα υποδέχεται την Τουλούζ, που επέστρεψε στις ήττες την περασμένη εβδομάδα, είχε την απόσταση απ’ τη γραμμή της σωτηρίας να ανεβαίνει στο -4, δεν έχει πολλά περιθώρια και παίζει υπό πίεση.

Προγνωστικό: Άσσος (1.81 @Goalbet)

Μονακό – Γκινγκάμπ (30/04, 20:00): Υποχώρησε στην τρίτη θέση η Μονακό μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ρεν, παιχνίδι όπου μπορούσε να κερδίσει (1-1). Υποδέχεται την Γκινγκάμπ και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει ελπίδες επιστροφής στη δεύτερη θέση, ωστόσο απέναντι της έρχεται μια ομάδα που είναι σε καλό φεγγάρι. Μόλις μια ήττα υπέστησαν οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, μπορούν να απειλήσουν επιθετικά, ειδικά απ’ τη στιγμή που θα παίξουν πιο ελεύθερα καθότι έχουν εξασφαλίσει κατά ένα τεράστιο ποσοστό την παραμονή.

Προγνωστικό: G/G (2.05 @ Betshop)

Τρουά – Μπορντό (30/04, 20:00): Χωρίς κίνητρο εδώ και καιρό η Τρουά, υπέστη μια βαριά ήττα την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Μονπελιέ εκτός έδρας (4-1). Στον αντίποδα, η Μπορντό θα έχει όρεξη και διάθεση, αφού την περασμένη εβδομάδα δεν έπαιξε λόγω του τελικού Λιγκ Καπ (ήταν να παίξει με την Παρί Σεν Ζερμέν), θέλει και χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή, το πιθανότερο είναι ότι θα την πάρει εύκολα.

Προγνωστικό: Διπλό + Οver 2.5 (2.15 @Magicbet)

Λοριάν – Λιλ (30/04, 20:00): Επηρεασμένη απ’ τον χαμένο ημιτελικό Κυπέλλου, η Λοριάν ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Σεντ Ετιέν εκτός έδρας (2-0). Έμεινε στους 43 πόντους και είδε τη διαφορά απ’ τη γραμμή του υποβιβασμού να μειώνεται, σήμερα χρειάζεται νίκη. Απογοήτευση στη Λιλ για τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Παρί, θέλει να εξιλεωθεί με «διπλό» στην έδρα της Λοριάν, που θα τη φέρει κοντά στην τετράδα. Από έξι σερί νίκες προέρχονται οι φιλοξενούμενοι στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικό: Διπλό (2.17 @Stoiximan)

Καέν – Μπαστιά (30/04, 20:00): Αδιάφορη εδώ και κάποιες αγωνιστικές η Καέν, έχει εξασφαλίσει την παραμονή και παίζει ελεύθερα. Στον αντίποδα, η Μπαστιά δεν είναι ακόμη σίγουρη 100% για τη σωτηρία, στα τελευταία ματς παρουσιάζει πολύ κακό αμυντικό πρόσωπο και προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Πιστεύουμε ότι θα δούμε ανοιχτό ματς.

Προγνωστικό: Over 2.5 (2.05 @Interwetten)

Ρεμς – Μονπελιέ (30/04, 20:00): Ο απόλυτος τελικός παραμονής για τη Ρεμς, η οποία αν δεν πάρει αυτό το ματς θα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η ήττα απ’ τη Νις και η νίκη της Γκαζελέκ την έφεραν στο +2 απ’ τη ζώνη υποβιβασμού και ενώ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές παίζει με Μαρσέιγ (εκτός) και Λυών (εντός). Αγχώνεται πολύ η Ρεμς εντός έδρας, δεν μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, το ίδιο σκηνικό περιμένουμε και σήμερα κόντρα στη φορμαρισμένη Μονπελιέ, που έρχεται από δύο σερί νίκες και δείχνει να καθαρίζει την παραμονή.

Προγνωστικό: 2 DNB (2.15 @Mybet)

Λυών – Γκαζελέκ (30/04, 22:00): Επέστρεψε στη δεύτερη θέση η Λυών μετά το σπουδαίο «διπλό» επί της Τουλούζ και την ισοπαλία της Μονακό. Θέλει να πάρει ακόμη ένα τρίποντο σήμερα κόντρα στην Γκαζελέκ εντός έδρας, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας εξαρτάται απ’ τη δική της απόδοση, το πιθανότερο είναι ότι θα τα καταφέρει. Κακή η Γκαζελέκ επιθετικά εκτός έδρας, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη τελευταία.

Προγνωστικό: Άσσος χωρίς να δεχτεί γκολ (2.05 @Goalbet)