Α' Γαλλίας

Προγνωστικά Α’ Γαλλίας: Στην τελική ευθεία μπαίνει η Α’ Γαλλίας, η 37η αγωνιστική της οποίας διεξάγεται ολόκληρη σήμερα (07/05) με ώρα έναρξης στις 22:00.

Μπορντό – Λοριάν (07/05, 22:00): Παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Από νίκη προέρχεται η Μπορντό (2-4 εκτός έδρας επί της ουραγού Τρουά), από δύο σερί ήττες προέρχεται η Λοριάν, που εκτός έδρας έχει δείξει ότι είναι επικίνδυνη και θεωρούμε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Προγνωστικό: Χ2 (1.88 @Stoiximan)

Ναντ – Καέν (07/05, 22:00): Αδιάφορες αμφότερες οι ομάδες, μετρούν από 48 πόντους και δεν προλαβαίνουν να απειλήσουν για την κατάληψη της έκτης θέσης, που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε καλή ψυχολογία η Ναντ, επέστρεψε στις νίκες την περασμένη εβδομάδα επί της ποιοτικής Νις, την ίδια στιγμή που η Καέν δεν έχει «τρίποντο» στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (0-2-3). Θα πάμε με τον άσσο.

Προγνωστικό: Άσσος (2.01 @Goalbet)

Γκαζελέκ – Παρί Σεν Ζερμέν (07/05, 22:00): Στο +1 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Γκαζελέκ μετά την προηγούμενη αγωνιστική και την εκτός έδρας ήττα απ’ τη Λυών (2-1). Σήμερα «καίγεται» για τη νίκη κόντρα στην πανίσχυρη πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς την ίδια ώρα η Ρεμς μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος εκτός έδρας την αδιάφορη Μαρσέιγ. Είναι δεδομένο ότι η Γκαζελέκ θα παίξει όσο περισσότερο επιθετικά μπορεί, ωστόσο η Παρί δεν είναι ομάδα που κάνει χάρες και έχει την ποιότητα να κερδίσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Περιμένουμε κλειστό ματς.

Προγνωστικό: NG (2.00 @Betshop)

Λιλ – Γκινγκάμπ (07/05, 22:00): Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στη σημερινή αναμέτρηση, με τη Λιλ να θέλει τη νίκη για να μείνει στο «κυνήγι» της τετράδας, απ’ όπου απέχει 2 πόντους. Στον αντίποδα, η Γκινγκάμπ είναι παντελώς αδιάφορη, αφού έχει εξασφαλίσει την παραμονή και απλά παίζει για την υστεροφημία της. Σκοράρει συνήθως εκτός έδρας, το ίδιο πιστεύουμε ότι θα πράξει και σήμερα.

Προγνωστικό: Άσσος + G/G (3.45 @Magicbet)

Μονπελιέ – Ρεν (07/05, 22:00): «Χτύπησε» φόρμα η Μονπελιέ, που προέρχεται από τρεις σερί νίκες, η τελευταία με 2-3 εκτός έδρας επί της Ρεμς. Έφτασε τους 46 πόντους και πλέον είναι ήρεμη σχετικά με την παραμονή. Στον αντίποδα, η Ρεν πήρε μόλις έναν πόντο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, υπέστη τρεις ήττες με επιμέρους γκολ 0-10 (!) και έμεινε στο -4 απ’ την έκτη θέση, θέτοντας σε κίνδυνο την κατάληξη της σεζόν. Θέλει οπωσδήποτε 2/2 νίκες στο φινάλε της χρονιάς, έτσι ώστε να έχει ελπίδες για την έκτη θέση.

Προγνωστικό: Διπλό (3.00 @Interwetten)

Νις – Σεντ Ετιέν (07/05, 22:00): Το μίνι ντέρμπι της αγωνιστικής, με την 5η Νις να υποδέχεται την 4η Σεντ Ετιέν. Από εκτός έδρας ήττα απ’ τη Ναντ προέρχονται οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί εντός έδρας, όπου κέρδισαν τα 7/9 τελευταία παιχνίδια. Στον αντίποδα, η Σεντ Ετιέν είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Γαλλία, είναι αήττητη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (5-1-0), όπου μάλιστα δε δέχτηκε γκολ. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι.

Προγνωστικό: ΝG (2.10 @Mybet)

Μαρσέιγ – Ρεμς (07/05, 22:00): Στον τελικό Κυπέλλου (21/05) με την Παρί Σεν Ζερμέν στρέφει το ενδιαφέρον της η Μαρσέιγ, μετά την οριστική εξασφάλιση της παραμονής. Στον αντίποδα, η Ρεμς ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων την περασμένη εβδομάδα, όπου παρά την αλλαγή προπονητή ηττήθηκε εντός έδρας 2-3 απ’ τη Μονπελιέ και έμεινε στο -1 απ’ τη γραμμή της σωτηρίας. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι Μασσαλοί, αγνοούν τη νίκη εντός έδρας απ’ τον Σεπτέμβριο, σήμερα θα αντιμετωπίσουν μια Ρεμς που «καίγεται».

Προγνωστικό: Χ2 (2.00 @Stoiximan)

Λυών – Μονακό (07/05, 22:00): Το απόλυτο ντέρμπι της αγωνιστικής, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να καθορίσει την κατάσταση στη δεύτερη θέση. Ισόβαθμες στους 69 πόντους οι δύο ομάδες, με νίκη σήμερα η Λυών «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση, αφού υπερτερεί της Μονακό λόγω της πολύ καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Οι γηπεδούχοι είναι φοβεροί στο νέο τους γήπεδο, εκεί παραμένουν αήττητοι σε 9 ματς, τα 7 εκ των οποίων κέρδισαν. Μπορεί να απειλήσει εκτός η Μονακό, αλλά είναι απρόβλεπτη και όχι άξια εμπιστοσύνης.

Προγνωστικό: Άσσος (1.96 @Goalbet)

Μπαστιά – Ανζέ (07/05, 22:00): Παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και δεν προλαβαίνουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Το μομέντουμ ευνοεί την Ανζέ, που προέρχεται από καλές εμφανίσεις, την ίδια στιγμή που η Μπαστιά πήρε μόλις έναν πόντο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Το ματς μπορεί να πάει οπουδήποτε, το αφήνουμε.

Προγνωστικό: No Bet

Τουλούζ – Τρουά (07/05, 22:00): Ξεκάθαρα τα πράγματα για την Τουλούζ, που οφείλει να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να κερδίσει την ουραγό Τρουά. Παράλληλα, περιμένει ήττα της Γκαζελέκ εντός έδρας απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να την «πιάσει» στους 37 πόντους και να τεθεί μετά από καιρό εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, καθότι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Για να συμβεί αυτό, περιμένει και μη νίκη της Ρεμς εκτός έδρας κόντρα στη Μαρσέιγ. Η Τουλούζ θα ψάξει ένα μεγάλο σκορ, έτσι ώστε να τονωθεί η ψυχολογία της ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής εκτός έδρας με την Ανζέ.

Προγνωστικό: Άσσος χωρίς να δεχτεί γκολ (2.05 @Betshop)