Προγνωστικά Β' Ισπανίας

Προγνωστικά Β’ Ισπανίας: Με έξι παιχνίδια συνεχίζεται το Σάββατο η 14η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Έλτσε – Βαγιαδολίδ (14:00): Σημαντικό το πρόβλημα της Έλτσε στην έδρα της, καθώς στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς που έχει δώσει εκεί για το πρωτάθλημα, αγνοεί τη νίκη με απολογισμό δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Η Βαγιαδολίδ, από την πλευρά της, τρέχει αήττητο σερί πέντε αγώνων σε επίπεδο Σεγούντα (3-2-0), ενώ στις δύο πιο πρόσφατες “εξόδους” της κέρδισε την Ταραγόνα (2-1) και έμεινε στο 1-1 με την Κόρδοβα. Θα πάμε με τη φόρμα της Βαγιαδολίδ.

Προγνωστικό: 2 DNB (2.00 @ Stoiximan)

Ουέσκα – Οβιέδο (17:00): Από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Κάντιθ προέρχεται η Ουέσκα, ωστόσο στο γήπεδό της είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και στα τρία πιο πρόσφατα ματς που έδωσε εκεί πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, δεχόμενη μόλις ένα γκολ. Η Οβιέδο, από την πλευρά της, παραμένει εδώ και επτά αγωνιστικές αήττητη (4-3-0) και εντυπωσιάζει με τις αμυντικές της επιδόσεις, έχοντας δεχθεί μόλις επτά τέρματα μέχρι στιγμής. Παράλληλα, στα τρία πιο πρόσφατα ματς που έχει δώσει μακριά από το κοινό της δεν έχει δεχθεί γκολ. Περιμένουμε “κλειστό” παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με χαρακτηριστικά ντέρμπι. Επιλογή η ισοπαλία στο ημίχρονο.

Προγνωστικό: Χ Ημίχρονο (1.93 @ Stoiximan)

Ταραγόνα – Χετάφε (17:00): Επιτέλους νίκη για την Ταραγόνα, η οποία επικράτησε 0-1 εκτός έδρας της Μιραντές και πανηγυρίσει το παρθενικό της “τρίποντο” στο φετινό πρωτάθλημα. Στην έδρα της δύσκολα χάνει, καθώς σε έξι ματς που έχει δώσει εκεί φέτος, μετρά πέντε ισοπαλίες. Η Χετάφε τρέχει αήττητο σερί έξι αγώνων με τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες, ωστόσο φέτος μακριά από το γήπεδό της έχει πανηγυρίσει μόλις μία φορά τους τρεις βαθμούς (1-3-2). Η Ταραγόνα, με αναπτερωμένο το ηθικό, μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Προγνωστικό: 1 DNB (1.90 @ Stoiximan)

Τενερίφη – Νουμάνθια (19:00): Αήττητη στην έδρα της φέτος η Τενερίφη, στα έξι ματς που έχει δώσει εκεί για τη Β’ Ισπανίας έχει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η Νουμάνθια αγνοεί εδώ και έξι αγωνιστικές τη χαρά της νίκης (0-4-2), μακριά από την έδρα της δεν έχει “τρίποντο”, ωστόσο χάνει δύσκολα, μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες σε έξι “εξόδους”. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, “καίγονται” για βαθμούς και, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η έδρα έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Προγνωστικό: 1 (2.00 @ Stoiximan)

Αλκορκόν – Ρέους (19:00): Η έδρα αποτελεί τη δύναμη της Αλκορκόν στην προσπάθεια που κάνει να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς στο “Σάντο Ντομίνγκο” έχει πετύχει και τις τρεις φετιινές της νίκες στο πρωτάθλημα. Η Ρέους είχε δύσκολο πρόγραμμα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και γνώρισε ισάριθμες ήττες από Ουέσκα (2-1 εκτός) και Λεβάντε (0-1 εντός). Η Αλκορκόν μπορεί να είναι προτελευταία στη βαθμολογία, αλλά στην έδρα της παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, ενώ δέχεται γκολ μόνο με… αίτηση, για την ακρίβεια έχει δεχθεί μόλις ένα φέτος εκεί. Ο άσσος έχει ρίσκο, αλλά αξίζει της προσοχής μας.

Προγνωστικό: 1 (2.25 @ Stoiximan)

Λεβάντε – Κάντιθ (19:30): Ασταμάτηση η Λεβάντε, βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση και έχει αποσπαστεί ήδη 10 βαθμούς από τους διώκτες της. Πέτυχε μία ακόμη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, με 0-1 εκτός έδρας επί της Ρέους, ενώ στο γήπεδό της σε έξι ματς για τη Σεγούντα μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η Κάντιθ προέρχεται από δύο νίκες με 1-0, κόντρα σε Λούγκο (εκτός) και Ουέσκα (εντός), ενώ συμπλήρωσε πέντε ματς αήττητη σε επίπεδο πρωταθλήματος (2-3-0). Το έργο της, βέβαια, σήμερα, είναι πολύ δύσκολο. Στοιχηματικά, θα πάμε με το Over, μια και οι αγώνες της Λεβάντε στο “Θουιδάδ ντε Βαλένθια” συνήθως “ανοίγουν”.

Προγνωστικό: Over 2.5 (2.17 @ Stoiximan)