Πρέμιερ Λιγκ: Έξι θετικά τεστ, αλλά… αισιοδοξία για την επιστροφή

premier league

Η πρώτη φάση των ελέγχων στην Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώθηκε. Συνολικά, βρέθηκαν έξι θετικά τεστ στον κορωνοϊό. Προς το παρόν, δεν έχει ακουστεί ότι κινδυνεύει η επιστροφή στις 12 Ιουνίου. Έτσι, οι φίλου του ποδοσφαίρου περιμένουν μέσα στον Ιούνιο η Premier League να επιστρέψει και στα προγνωστικά στοιχήματος.

Συνολικά 748 τεστ πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτά τα τεστ αφορούσαν παίκτες των ομάδων, το προσωπικό ή και τις δύο πλευρές.

Οι ιθύνοντες της λίγκας διέταξαν απομόνωση 7 ημερών για όλους τους φορείς του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν θα μπορούν να επισκεφτούν τα προπονητικά κέντρα ή τα γήπεδα των ομάδων.

Ούτε οι σύλλογοι ούτε τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό αποκαλύφθηκαν από τη λίγκα για λόγους προστασίας δεδομένων και οι ομάδες αναμένεται να περάσουν στη δεύτερη φάση ελέγχων.

Ωστόσο, την Τρίτη η Μπέρνλι ταυτοποίησε ένα από τα 6 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Ήταν ο βοηθός προπονητή Ίαν Γόαν, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης ελέγχων θα ανακοινωθούν το Σάββατο.

“Η Premier League μπορεί να επιβεβαιώσει ότι την Κυριακή 17/05 και Δευτέρα 18/05, πραγματοποιήθηκαν 748 τεστ σε παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων” δήλωσε η λίγκα την Τρίτη.

“Από αυτούς, 6 βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 από τρεις συλλόγους. Οι παίκτες και το προσωπικό που βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα τεθούν σε καραντίνα 7 ημερών. Η Premier League προσφέρει αυτές τις πληροφορίες με στόχο την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ως προς τους συλλόγους ή τα άτομα που βρέθηκαν θετικά και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν μετά το τέλος του επόμενου ελέγχου”

Οι ομάδες της Πρέμιερ μπορούν να συνεχίσουν τις προπονήσεις σε μικρά groups, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι διοικούντες της λίγκας παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Premier θα επανεκκινήσει μέσα στον Ιούνιο, τρεις μήνες μετά τη διακοπή της δράσης. Αναγνωρίζουν όμως ότι τα πλάνα τους ίσως δεν είναι αρκετά προηγμένα ώστε να εξασφαλιστεί η επιστροφή της δράσης στις 12 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.