Μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στους παίκτες αποτελεί το online στοίχημα. Ολοένα και περισσότεροι γυρίζουν την …πλάτη τους στον επίγειο στοιχηματισμό, προχωρώντας στο άνοιγμα λογαριασμού σε κάποια από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το στοίχημα στο ίντερνετ έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το στοίχημα στα πρακτορεία.

Προφανώς και υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα, όμως σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Για να πάρουμε ένα παράδειγμα, έστω ότι θέλετε να κάνετε εγγραφή στην Betshop κάνοντας κλικ εδώ, μεταφέρεστε στην ιστοσελίδα της. Στο δεξί πάνω άκρο της αρχικής σελίδας της ιστοσελίδας υπάρχει η επιλογή “Εγγραφή“.

1. Κάνοντας κλικ θα σας εμφανιστεί μία φόρμα, όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ερωτήσεις ασφαλείας).

Υπογραμμίστε το γεγονός ότι τόσο το email όσο και το ονοματεπώνυμο πρέπει να αντιστοιχούν σε πραγματικά στοιχεία. Έτσι εξασφαλίζεσε και εσείς και η εκάστοτε στοιχηματική το ασφαλές παιχνίδι και τη νομιμότητα των συναλλαγών σας που θα ακολουθήσουν. Στη συνέχεια εισάγετε ένα όνομα χρήστη (username) κι ένα κωδικό πρόσβασης (password), προκειμένου η εγγραφή σας να προσωποποιηθεί και να είναι πιο ασφαλής. Ο κωδικός πρόσβασης απαιτεί το συνδυασμό τουλάχιστον οκτώ ψηφίων (σ.σ. τα γράμματα είναι πάντα στα λατινικά) και προτείνεται να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολος γίνεται. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι κανείς άλλος δεν θα μπορεί να μπει στο λογαριασμό σας. Καλό θα ήταν να απομνημονεύσετε τον κωδικό που θα βάλετε, αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τον ξεχάσετε υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης, στέλνοντας mail ή μήνυμα στην εκάστοτε στοιχηματική, ο οποία θα σας δώσει νέο κωδικό μέσα από μία διαδικασία ταυτοποίησης.

2.  Στη συνέχεια συμπληρώνετε και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και άλλα, και κλικάρετε την επιλογή “Αποδοχή όρων”. Ενδέχεται σε ορισμένες ιστοσελίδες να χρειαστεί και η συμπλήρωση ενός πεδίου captcha, όπου χρειάζεται προσοχή για να τοποθετήσετε επακριβώς τον όρο που σας ζητείται (πχ. κεφαλαίο γράμμα). Διαβάστε επιμελώς του Όρους της κάθε στοιχηματικής πριν τους αποδεχθείτε ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στη συνέχεια.

3. Τσεκάρετε στο email σας ότι σας έχει έρθει επιβεβαιωτικό email εγγραφής από την ιστοσελίδα και κάνετε κλικ ώστε να επιβεβαιώσετε ότι όντως εσείς είστε αυτός που έκανε την εγγραφή. Είστε έτοιμοι για παιχνίδι! Προχωράτε στην 1η σας κατάθεση και η ιστοσελίδα θα σας ενημερώσει για το πρόγραμμα επιβράβευσης που σας προσφέρει!

Για την ταυτοποίηση του λογαριασμού σας η ιστοσελίδα θα σας ζητήσει να αποστείλετε ηλεκτρονικά σκαναρισμένη την ταυτότητα σας και ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ). Η ταυτοποίηση είναι μία διαδικασία που πολλοί νέοι διαδικτυακοί παίκτες βλέπουν ως αγγαρεία ή αχρείαστη, όμως είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλίσετε το λογαριασμό σας και να μην έχετε καθυστερήσεις στις συναλλαγές σας. Η ταυτοποίηση είναι μία διαδικασία εφαρμοσμένη από την ελληνική νομοθεσία και εξασφαλίζει το νόμιμο παιχνίδι και εξαλείφει την πιθανότητα απάτης. Και εδώ στείλτε τα στοιχεία που σας ζητούνται με ειλικρίνεια, αφού δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Όλες οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες συνάδουν με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις του ελληνικού κράτους.