chiesa

Και τώρα που ο Μέσι πανηγύρισε, επιτέλους, με την εθνική ομάδα της Αργεντινής και έκλεισε ένα ακόμη ζήτημα, ποτέ για μένα στην πραγματικότητα δεν είχε ανοίξει καν αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, μπορούμε χωρίς…παρεμβολές και άλλες περιστροφές να ασχοληθούμε με ότι μας περιμένει απόψε, η Νότιος Αμερική αποφάσισε, σειρά παίρνει η Ευρώπη! Στο “Γουέμπλεϊ” η, σε ό,τι την αφορά, ουσιαστική οικοδέσποινα του EURO 2020, 6ο από τα συνολικά 7 παιχνίδια της στη διοργάνωση στο δικό της έδαφος, και πιο αξιόπιστη από ποτέ Αγγλία κοντράρεται με την εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, με μόνο κάποια λίγα κομμάτια των αγώνων της να εξαιρούνται, Ιταλία!

Ιταλία – Αγγλία Προγνωστικά

Μοιάζει, η αλήθεια είναι, ο τελικός με ό,τι πιο ισορροπημένο θα μπορούσε να προκύψει, στη… λευκή γωνία η ομάδα του Σάουθγκέιτ που δέχεται γκολ μόνο με…αίτηση, μοναδικός που κατάφερε να την πληγώσει και μάλιστα με εκτέλεση φάουλ, ο Ντάμσγκααρντ στον ημιτελικό! Τα “Τρία Λιοντάρια”  βρίσκουν τις στιγμές τους μπροστά με τις κινήσεις του Κέιν που παίζει…επιτελικό σέντερ φορ, δουλεύουν πολύ από τα άκρα με τις κούρσες από την πλάγια γραμμή προς τον άξονα του Στέρλινγκ και τις διαδρομές στην πτέρυγα του Σάκα! Και όλα αυτά με δύο “καμικάζι” στην καρδιά του παιχνιδιού τους, Ράις και Φίλιπς “προστατεύουν” την, ούτως ή άλλως αποτελεσματική, αμυντική γραμμή, πιεστικοί και “ενοχλητικοί” για τον αντίπαλο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Μια “Σκουάντρα Ατζούρα” πειστική όσο ποτέ στο…πρόσφατο, τουλάχιστον, παρελθόν στην… μπλε γωνία, με μια τριάδα, Ζορζίνιο, Μπαρέλα και Βεράτι στη μεσαία γραμμή που κάνει τα πάντα να συμβαίνουν, ή και να μη συμβαίνουν σε ότι αφορά τους αντιπάλους! Με την αιχμή του δόρατος Ιμόμπιλε να ρίχνει πολλά δουλειά στο “9” κουράζοντας τις άμυνες κι ανοίγοντας το δρόμο για τον ορμητικό Κιέζα και τον αεικίνητο Ινσίνιε, με κέντρο άμυνας υπόδειγμα στα πρόσωπα Κιελίνι και Μπονούτσι, ο Ντοναρούμα είναι σίγουρα πολύ πιο υψηλής ποιότητας τερματοφύλακας από τον ομόλογό του Πίκφορντ! Το πρόβλημα για την ομάδα του Μαντσίνι έχει ονοματεπώνυμο, ο Λεονάρντο Σπινατσόλα, μακράν ο πιο εντυπωσιακός ακραίος μπακ της διοργάνωσης υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα, θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός, δε θα μπορούσε να λείψει από το πλάι των συμπαικτών του , ταξίδεψε με την αποστολή!

Ξεκάθαρη υπεροχή της μίας ή της άλλης πλευράς με βάση τα στατιστικά στοιχεία, 12-3 τα γκολ για τους Ιταλούς, 10-1 αντίστοιχα για τους Άγγλους, αλλά και την εικόνα τους, κυρίως, δεν προκύπτει, σε αυτό το μοτίβο, πώς αλλιώς, θα κινηθούμε και στα προγνωστικά μας! Ομολογώ ότι πολλές φορές, όσο κι αν θέλω να το αποφύγω και το έχω πάντα κατά νου, είναι και η “επιθυμία” που οδηγεί τη σκέψη, στο 2.15 το GG, φαντάζομαι θα συμφωνείτε πως δε θα ήταν άσχημα να βλέπαμε παράταση, στο 3.13 η ισοπαλία! Σε ότι αφορά το νικητή της βραδιάς, αυτόν που ανεξάρτητα από τον τρόπο, σε κανονική διάρκεια, έξτρα ημίωρο ή πέναλτι θα τα καταφέρει, αξία βρίσκω, οριακά, στην ιταλική πλευρά, στο 2.10 η κατάκτηση τροπαίου από τους γείτονες! Τελικός είναι αυτός και δε θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς σκόρερ, αν υπάρχει ένας παίκτης που δείχνει, έως και εμμονικά, να παίζει με το μυαλό του πάντα κολλημένο στο να απειλήσει, πολλές φορές τα καταφέρνει, την αντίπαλη εστία, αυτός είναι ο Κιέζα, βρίσκω πολύ ελκυστική την απόδοσή του στο 6.10!  

Προγνωστικά Στοιχήματος 

22:00 | ITAΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ | Goal/Goal @ 2.15

22:00 | ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ | Χ @ 3.13

22:00 | ITAΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ |  ΙΤΑΛΙΑ κατάκτηση τροπαίου @ 2.10

22:00 | ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ | ΚΙΕΖΑ anytime scorer @ 6.10