souhdia

Σε μία από τις συναρπαστικότερες ημέρες στην ιστορία της διοργάνωσης, με 14 γκολ σε δύο παιχνίδια, με τα φαβορί να προηγούνται με το ίδιο σκορ, 3-1, ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση, τα αουτσάιντερ να επιστρέφουν ισοφαρίζοντας στα τελευταία λεπτά 3-3, εξασφαλίζοντας…παράταση ζωής, στην περίπτωση της Ελβετίας εν τέλει και την πρόκριση, χορτάσαμε χθες ποδόσφαιρο, τα προγνωστικά μας πήγαν, σχεδόν, περίπατο! Και όπου σχεδόν, το καταπληκτικό σουτ του Πογκμπά στο παραθυράκι της εστίας του Ζόμερ με το οποίο ο Γάλλος μέσος μας δικαίωσε πανηγυρικά που τον διαλέξαμε να σκοράρει σε απόδοση 5.50! Κατά τα λοιπά ο αποκλεισμός της Γαλλίας ήταν σκληρός σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, χάσαμε και τα ειδικά της κατάκτησης του τίτλου από τους “τρικολόρ” αλλά και του Μπενζεμά πρώτου σκόρερ, ήταν σε πολύ καλό δρόμο φτάνοντας χθες στα 4 γκολ με τα 2 που πέτυχε!

Αγγλία – Γερμανία Προγνωστικά

Τελευταία ημέρα της φάσης των “16” σήμερα και πιο κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι…δε γίνεται! Αγγλία και Γερμανία λύνουν τις διαφορές τους, και δεν είναι λίγες, στο “Γουέμπλεϊ”, καμία από τις δύο δεν έχει ακόμη καταφέρει να μας πείσει!

Οι Άγγλοι προκρίθηκαν με σχετική άνεση αλλά και “δυσκοίλιο” παιχνίδι, ομάδα που μοιάζει “κρατημένη” από τον προπονητή της, άτολμη, άνευρη έως και φοβισμένη, καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη περίσταση κουβαλώντας και το…βάρος του πλεονεκτήματος της έδρας! Ο Κέιν δεν έχει καταφέρει να βρει σε κανένα σημείο του τουρνουά τον εαυτό του, η δημιουργία αγνοείται, μόνο ο Γκρίλις έδειξε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία κόντρα στους Τσέχους, τα “Τρία Λιοντάρια” διαθέτουν ίσως τους περισσότερους γρήγορους ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση και καταφέρνουν να παίζουν αργά! Όαση στο παιχνίδι της ομάδας του Σάουθγκέιτ η ανασταλτική της λειτουργία, δεν έχει παραβιαστεί ακόμη η εστία της, πολύ χαμηλά, στο 0.39 ανά ματς, και τα xgoals παθητικό!

Όσο για τους Γερμανούς, η επιτομή της αναξιοπιστίας στο τουρνουά, ανταγωνιστικοί αλλά…λίγοι κόντρα στους Γάλλους, εντυπωσιακοί με την Πορτογαλία, άκρως προβληματικοί κόντρα στους Ούγγρους, τους έσωσε, και τους έδωσε την πρόκριση, με το γκολ του στα τελευταία λεπτά ο Γκορέτσκα αφού πρώτα είχαν “φροντίσει” να δεχθούν δεύτερο γκολ δευτερόλεπτα μετά από τη δική τους ισοφάριση σε 1-1! Αν για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι σε ότι αφορά τους Γερμανούς είναι ότι ανασταλτικά παρουσιάζουν αρρυθμίες που…τρομάζουν, σε τέτοιας φύσεως παιχνίδια η άμυνα είναι που συνήθως σε βοηθάει να…κάνεις τη δουλειά! Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μεταξύ των δύο επιλέγω να στηρίξω την Αγγλία, χωρίς πάντως να την εμπιστεύομαι σε βαθμό που θα με οδηγήσει σε “καθαρό” σημείο, “άσος” ημίχρονο ή τελικό η επιλογή μου, στο 1.91 η απόδοση.

Σουηδία – Ουκρανία Προγνωστικά

Πολύ πιο…αδύναμο το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, Σουηδία και Ουκρανία ρίχνουν, στο “Χάμπντεν Παρκ” της Γλασκώβης, την αυλαία της πρώτης φάσης των νοκ άουτ της διοργάνωσης!

Με το σπαθί τους, πρώτοι και καλύτεροι, με δύο νίκες και μία ισοπαλία προκρίθηκαν οι Σουηδοί, τρίτη και καταϊδρωμένη, ευνοημένη από…την “καλοσύνη των ξένων”, βλ. αποτελέσματα στους υπόλοιπους ομίλους, η ομάδα του Σεφτσένκο! Με βάση την εικόνα των δύο στους ομίλους δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, οι Σκανδιναβοί δείχνουν τουλάχιστον μια κλάση πάνω, ο Φόρσμπεργκ θυμάται τις πολύ καλές, όχι και τόσο παλιές, ημέρες της Λειψίας, ο Ίσακ βοηθάει πολύ με την ταχύτητά του, ο Κουλουσέφσκι επανήλθε και προσέφερε δύο ασίστ κόντρα στους Πολωνούς!

Από πλευράς Ουκρανίας, αν εξαιρέσει κανείς το Γιαρμολένκο, ελάχιστα πράγματα έχουμε δει, σε ρηχά νερά ο προερχόμενος από τραυματισμό Τσιγκάνκοφ, ποιοτικός αλλά σε όχι και τόσο καλό φεγγάρι ο Γιάρεμτσουκ, λείπουν οι προσωπικότητες από την ομάδα! Με κάποιον άλλο προπονητή στον πάγκο ίσως και να προσπαθούσαν να…σκοτώσουν το ματς οι Ουκρανοί, με τον Σέβα δεν το βλέπω, σε “κανονικό” παιχνίδι και όχι “κλεφτοπόλεμο” η ποιότητα κατά κανόνα επικρατεί, ένας λόγος παραπάνω να στηρίξουμε τον “άσο”, στα δικά μου μάτια έχει πολύ μεγάλη αξία η απόδοση του 2.51.

Προγνωστικά Στοιχήματος

19:00 | ΑΓΓΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ | 1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ή ΤΕΛΙΚΟ @ 1.91

22:00 | ΣΟΥΗΔΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ | 1 @ 2.51