χατζηγεωργιου προγνωστικα

Στη ζωή –και στο μπάσκετ- χρειάζεσαι και τύχη. Όπως και στα προγνωστικά στοιχήματος. Πώς το έλεγαν οι παλιοί; “Αν έχεις τύχη διάβαινε!”. Και με αυτό, προς το παρόν, η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι …τσακωμένη. Και εξηγούμαι αμέσως.

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο Προγνωστικά

Πρώτα απ’ όλα, το φετινό “Ακρόπολις” θα μπορούσε να αποτελεί την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι για το Προολυμπιακό… Και αυτό, βεβαίως, στην περίπτωση που η FIBA επέλεγε την πρόκριση μέσω ranking, θα ράβαμε ήδη κοστούμια για την Τελετή Έναρξης της 23ης Ιουλίου.

Δεύτερον. Γιάννης και Θανάσης συνεχίζουν στα πλέι-οφ του NBA και η γαλανόλευκη απουσία τους είναι παραπάνω από καταλυτική.

Τρίτον. Η τύχη που λέγαμε. Στο σοβαρό πρόβλημα του Παπανικολάου προστέθηκαν οι τραυματισμοί του Παπαπέτρου και του Πρίντεζη, που, κακά τα ψέματα, αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της ομάδας.
Τέταρτον. Ο πολύτιμος, για την ευχέρεια στο σκοράρισμα, Ντόρσεϊ, έβαλε άλλες καλοκαιρινές προτεραιότητες και όσον αφορά στο “Ακρόπολις”, ο Σπανούλης προστατεύεται από κάποιο μικροτραυματισμό και ο Καλάθης θα ενσωματωθεί από Δευτέρα.

Έχουμε, όμως, και καλά νέα.

Προπονητής μας είναι ο Hall of Famer Ρικ Πιτίνο, ο θρύλος Σπανούλης επέστρεψε, Σλούκας, Μήτογλου και Παπαγιάννης έκαναν υπέροχη χρονιά, η …second unit έχει μπαρουτοκαπνιστεί στα “παράθυρα” της FIBA και τα χθεσινά, επιθετικά δείγματα γραφής ήταν εξαιρετικά. Περάσαμε τους 101 πόντους, είδαμε ταχύτητα, κίνηση, συνεργασίες και υψηλά ποσοστά στα δίποντα, κυρίως, και αν αρχίσουν να λειτουργούν και τα περίφημα difflections που …ευλαβικά ζητά ο προπονητής μας, κάτι καλό θα μπορούσε να βγει.

Απόψε, λοιπόν, στις 20:00, ο δεύτερος μπασκετικός sparring partner είναι το Πουέρτο Ρίκο. Που έχασε, χθες, από τη Σερβία με 80-68 και δεν έδειξε να έχει και μεγάλη σχέση με τα φοβερά και τρομερά bad boys που ξέραμε. Γνωστή “φάτσα” σ’ εμάς ο Τζιάν Κλαβέλ που έπαιξε στον Προμηθέα και που χθες …τα έσπασε με 1/10 εντός παιδιάς.

Στοιχηματικά τώρα…

Ενδιαφέρον μου φαίνεται το 2.52 στο Ελλάδα και Over 159.5 ενώ για πρώτο σκόρερ, το μετριοπαθές είναι το 3.25 του Σλούκα και το πιο τολμηρό αλλά σημερινή μου επιλογή το 5.00 του Ντίνου Μήτογλου.

Κι επειδή τα είπαμε για τη μεγάλη απουσία του Γιάννη λόγω της παρουσίας του στην post season του NBA, να δώσουμε κι ένα προγνωστικό για τον ακροτελεύτιο αγώνα της σειράς των Μπακς με τους Νετς.

Παρά το γεγονός πως ο αγώνας γίνεται στο Barclays Center στο Brooklyn, νομίζω πως οι Μπακς θα φύγουν νικητές. Οπότε, νίκη Μιλγουόκι Μπακς με απόδοση 2.13.

Προγνωστικά στοιχήματος

20:00 Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο | Ελλάδα & Over 159.5 @ 2.52

20:00 Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο | Σλούκας Πρώτος Σκόρερ @ 3.25

20:00 Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο | Μήτογλου Πρώτος Σκόρερ @ 5.00

03:30 Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς | Νίκη Μπακς @ 2.13