Λιλ 2021

Τελεία και παύλα. Δεν πρέπει να υπάρχει πιο λούζερ ομάδα από την Άρσεναλ. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και οι οπαδοί της στο κανάλι τους στο Youtube. «Έχουμε ένα κλαμπ, γεμάτο δειλούς», είναι ο τίτλος της χθεσινοβραδινής τους εκπομπής στην οποία βάζουν – δικαιολογημένα – χέρι και στον προπονητή, τον Αρτέτα. Για να μην νομίζετε ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. «Έναν παίκτη είχαμε που απειλούσε έναν παίκτη που είχε δοκάρι και τον βγάλαμε», είπε ο παρουσιαστής, αναφερόμενος στην αλλαγή του Ομπαμεγιάνκ με τον Λακαζέτ…

Και εδώ που τα λέμε, δίκιο έχουν, γιατί όταν ψάχνεις το γκολ της πρόκρισης, δεν βγάζεις τον πιο ποιοτικό επιθετικό. Νόμος. Με αυτά και με αυτά, η Άρσεναλ δεν πήρε την πρόκριση και δεν έκλεισε η δυάδα που σας πρότεινα, που τόσο καλά είχε ξεκινήσει με τη νίκη της Χέρτα, σε απόδοση 2,07. Ας περάσουμε στα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος.

Προγνωστικά Γερμανία

Την Χoλστάιν Κίελ θα… βαρεθείτε να την συναντάτε τις επόμενες μέρες. Επειδή η ομάδα είχε προχωρήσει στο Κύπελλο, έχει δύο παιχνίδια που χρωστάει και θα αγωνίζεται ανά τρεις μέρες. Σήμερα λοιπόν, υποδέχεται την Σεντ Πάουλι και θέλει να πάρει το τρίποντο, για να αυξήσει τις πιθανότητες για απευθείας άνοδο. Δεν είναι εύκολο το ματς, μιας και οι φιλοξενούμενοι μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε τους παιχνίδια, αλλά όπως λέω πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ποντάρω στο κίνητρο, όπως συνέβη χθες με την Χέρτα. Ειδικά αν η ομάδα που «καίγεται» για το τρίποντο, πληρώνει 2,40! Είναι απόδοση, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και θεωρώ ότι είναι σωστό να το τιμήσω. Έχει αξία, ο συγκεκριμένος «άσος».

Προγνωστικά Γαλλία

Τρία βήματα έχουν απομείνει για τη Λιλ, προκειμένου να κάνει το όνειρό των φίλων της πραγματικότητα και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή από την Παρί. Αν τα καταφέρει θα είναι το τέταρτο στην ιστορία της, με το τελευταίο να είναι την περίοδο 2010-11. Το πιο δύσκολο βήμα είναι το σημερινό. Γιατί θα πάνε στην έδρα της Λανς, η οποία εκτός από σοβαρή ομάδα που δίνει μάχη (με αξιώσεις) για έξοδο στην Ευρώπη, αποτελεί και την μισητή της αντίπαλο. Τοπικό ντέρμπι είναι το Λανς – Λιλ και οι γηπεδούχοι εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, θέλουν να κόψουν το πρωτάθλημα από την αντίπαλό τους. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, έχουν δείξει χαρακτήρα όλη την χρονιά και απέδειξαν – κατά τη γνώμη μου φυσικά – ότι δεν αστειεύονται φέτος, όταν πριν από δύο εβδομάδες, ανέτρεψαν το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου, μέσα στην έδρα της Λυόν.

Το «διπλό» σε αποδόσεις, μεγαλύτερες του 2,00, αξίζει. Προσωπικά με τρώει το χέρι μου να ποντάρω και στο διπλό, αλλά και στο γκολ – γκολ, σε απόδοση 4.20 (!), αλλά δεν είμαι σε καλό φεγγάρι. Και το γκολ – γκολ, το λέω, γιατί στα τελευταία 11 ματς πρωταθλήματος της Λανς, έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες! Σε αυτά προσθέστε και δύο ματς Κυπέλλου…

Προγνωστικά Στοιχήματος

19:30 ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ – ΣΕΝΤ ΠΑΟΥΛΙ | 1 @ 2,40 Bet365

22:00  ΛΑΝΣ – ΛΙΛ | 2 @ 2,04 Stoiximan