Καλησπέρα friends! Επιστροφή στα πράσινα χθες, αφού κλείσαμε με 4/5 στο σάιτ, χάνοντας το double double του Drummond, όπου αν ξέραμε από νωρίς ότι θα παίξει ο LeBron, τότε δε θα το παίζαμε. Ανάλογη επιτυχία και στο discord με 8/9 χθες.

Δίνουμε σημεία και στο discord, που προκύπτουν είτε κατά τη διάρκεια της μέρας, είτε λόγω ξαφνικών απουσιών, καθώς και live.

Βρείτε μας στο Discord : https://discord.gg/mVyBpC7qsn

Δείτε όλα τα σημερινά προγνωστικά NBA εδώ

[02:00] ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (30 – 32) – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (19 – 44)

Οι Hornets προχθές ηττήθηκαν από τους Celtics (111 – 120), με τον Graham να σκοράρει 25 πόντους. Παραμένει εκτός ο Hayward, ενώ ενδέχεται να επιστρέψουν οι Ball και Monk απόψε.

Οι Pistons προχθές ηττήθηκαν από τους Mavericks (115 – 105), με τον Stewart να πραγματοποιεί double double (20 πόντους και 10 ριμπάουντ). Απόψε θα είναι εκτός οι Grant, Plumlee, Ellington, Joseph, Smith, McGruder και Okafor.

Οι Pistons είναι τελείως αδιάφοροι, γι’αυτό και ξεκουράζουν παίκτες. Οι Hornets από την άλλη φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει μία θέση για τα play-in και το μόνο που μένει είναι να ενσωματωθούν ξανά στο σύνολο οι παίκτες που έλειπαν, μιας και οι απουσίες του βοήθησαν στην ανάδειξη κάποιων άλλων παικτών. Φαβορί οι Hornets, αλλά δε βρίσκω κάτι να αξίζει να ποντάρουμε για την ώρα.

[02:30] ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (16 – 47) – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (31 – 32)

Οι Rockets προχθές κέρδισαν τους Bucks (136 – 143), με εξωπραγματικό Porter Jr (50 πόντους, 5 ριμπάουντ και 11 ασίστ). Παραμένουν εκτός οι Augustin, Brown, Gordon, House και Nwaba, ενώ αμφίβολος είναι ο Bradley.

Οι Warriors προχθές ηττήθηκαν από τους Timberwolves (114 – 126), παρά την προσπάθεια του Curry (37 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ). Παραμένουν εκτός οι Paschall και Lee, ενώ αμφίβολοι είναι οι Green και Oubre.

Οι Rockets παραμένουν τελευταίοι στη Δύση, κάτι που δε νομίζω να αλλάξει ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Οι Warriors φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα play-in, αλλά σίγουρα θα κάνουν και άλλες νίκες, να είναι και μαθηματικά σίγουροι. Απόψε παίζουν οι δύο χειρότερες ομάδες στο ριμπάουντ. Για την ακρίβεια οι δυο τους επιτρέπουν τα περισσότερα ριμπάουντ στον αντίπαλο. Οι Rockets επιτρέπουν 47.8 και οι Warriors 47.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ο Tate στα τελευταία 5 ματς παίζει 34 λεπτά, όντας βασικός και αναντικατάστατος πλέον. Οι Warriors, από τα αντίπαλα forwards, χάνουν τα περισσότερα ριμπάουντ, κάτι που απέδειξε ο Tate στα δύο προηγούμενα μεταξύ τους ματς, αφού μετράει 16 ριμπάουντ μέσο όρο. Θα πάω οπότε με Tate over 5.5 ριμπάουντ σε απόδοση 1.83 στη Bwin

[03:00] ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (34 – 40) – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (26 – 37)

Οι Hawks χθες ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τους 76ers (104 – 126), παρά τους 32 πόντους του Young. Παραμένουν εκτός οι Hunter και Reddish, ενώ αμφίβολοι είναι οι Bogdanovic και Huerter.

Οι Bulls χθες ηττήθηκαν από τους Bucks (108 – 98), με τον White να μας πληρώνει, αφού σταμάτησε στους 21 πόντους. Εκτός απόψε θα μείνουν οι LaVine, Brown και Markkanen.

Οι Hawks βρίσκονται στην εξάδα βαθμολογικά, όντας πέμπτοι με 34 νίκες, ενώ από κάτω τους βρίσκονται οι Celtics και οι Heat με 34 και 33 νίκες αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η εξάδα για τους Hawks. Οι Bulls από την άλλη είναι στην ενδέκατη θέση, με 3 νίκες λιγότερες από τους Pacers και τους Wizards που είναι ένατοι και δέκατοι αντίστοιχα, έχοντας και οι δύο από 29 νίκες. Μαθηματικά, οι Bulls προλαβαίνουν ακόμα τη δεκάδα, αν και εμένα προσωπικά δε με πείθουν. Δεν προκύπτει κάτι από δω, προχωράμε.

[03:00] ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (21 – 42) – ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ (33 – 30)

Οι Cavaliers χθες ηττήθηκαν από τους Wizards (122 – 93), με το Sexton να σκοράρει 22 πόντους. Παραμένουν εκτός οι Dellavedova και Hartenstein, ενώ αμφίβολος είναι ο Garland.

Οι Heat το βράδυ της Τετάρτης κέρδισαν τους Spurs (111 – 116), με πρωταγωνιστή τον Butler (29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ). Παραμένουν εκτός οι Herro και Oladipo.

Οι Cavaliers είναι πραγματικά αδιάφοροι, ενώ οι Heat θα παλέψουν να μπουν στην εξάδα μέχρι τελευταία στιγμή. Ο Butler είναι ο ηγέτης των Heat και δείχνει να ανεβαίνει ξανά τελευταία. Στα τελευταία 6 παιχνίδια μετράει 25 πόντους ανά αγώνα, ενώ στα 7 παιχνίδια χωρίς τον Herro μετράει 26.5 πόντους ανά αγώνα. Θεωρώ παίζονται και τα ριμπάουντ/ασίστ του, αλλά εγώ θα πάω με Butler over 20.5 πόντους σε απόδοση 1.78 στην Pamestoixima.gr

[03:00] ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (19 – 44) – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (32 – 30)

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και χθες, με νικητές τους Grizzlies (75 – 92), με τους Magic να μας πληρώνουν άνετα στο ημίχρονο. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Brooks με 20 πόντους. Για τους Magic εκτός παραμένει ο Porter, ενώ αμφίβολοι είναι οι Carter-Williams, Okeke και Ross. Για τους Grizzlies παραμένουν εκτός οι Allen και Jackson.

Back to back παιχνίδι και για τους δύο, θα προτιμήσω να μην ασχοληθώ σήμερα.

[03:00] ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (20 – 44) – ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (28 – 35)

Οι Timberwolves προχθές κέρδισαν τους Warriors (114 – 126), με το Rubio να σταματά στους 26 πόντους. Κλασσικά εκτός ο Beasley.

Οι Pelicans προχθές κέρδισαν τους Thunder (109 – 95), με τον Zion να σκοράρει 27 πόντους. Παραμένουν εκτός οι Adams, Hart και Alexander-Walker.

Οι Timberwolves είναι αδιάφοροι, ενώ οι Pelicans έχουν μαθηματικές ελπίδες για τη δεκάδα. Απόψε βασικός στη θέση “5” για τους Pelicans, θα είναι ο Henangomez. Ο Ισπανός στα 6 παιχνίδια χωρίς τον Adams, μετράει 11 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στα 4 που ήταν βασικός μάζεψε 11.5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Οι Timberwolves επιτρέπουν 46 ριμπάουντ στους αντιπάλους του, κάτι που τους κατατάσσει στην έβδομη χειρότερη θέση, στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Φέτος δείχνει καλύτερος ριμπάουντερ από τον Adams, αφού στα ίδια λεπτά μαζεύει σχεδόν 4 ριμπάουντ παραπάνω. Θα πάω οπότε με Hernangomez over 9.5 ριμπάουντ σε απόδοση 1.95 στη stoiximan

[03:00] ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΘΑΝΤΕΡ (21 – 42) – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (29 – 33)

Οι Thunder προχθές ηττήθηκαν από τους Pelicans (109 – 95), με τον Dort να σημειώνει 17 πόντους. Απόψε μένουν εκτός οι Muscala, Shai-Alexander και Dort.

Οι Pacers προχθές ηττήθηκαν από τους Nets (130 – 113), παρά την προσπάθεια του LeVert με 36 πόντους. Εκτός οι Sampson και Turner, με τον πρώτο να τραυματίζεται από τον Griffin προχθές και τον δεύτερο, πιθανώς να χάνει τη σεζόν. Αμφίβολοι οι Brogdon και Sabonis, ενώ φαίνεται να επιστρέφουν οι Bitadze και Lamb.

Οι Thunder είναι αδιάφοροι, ενώ οι Pacers θέλουν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη δεκάδα, με ταβάνι να έχουν την όγδοη θέση, όπως φαίνεται. Για την ώρα δεν προκύπτει κάτι.

[04:00] ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (35 – 27) – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (29 – 34)

Οι Mavericks προχθές κέρδισαν τους Pistons (115 – 105), με το Hardaway Jr να σκοράρει 42 πόντους. Αμφίβολοι για απόψε οι Porzingis και Kleber.

Οι Wizards χθες κέρδισαν εύκολα τους Cavaliers (122 – 93) και μας πλήρωσαν, με πρωταγωνιστές τους Beal (19 πόντους) και Westbrook (15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ). Απόψε θα είναι πάλι πλήρεις.

Οι Mavericks βρίσκονται στην έκτη θέση με 35 νίκες, κάτω από τους Lakers με 36 νίκες και πάνω από Blazers με 35 νίκες, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και από τους δύο. Οι Wizards από την άλλη είναι δέκατοι, με ταβάνι την όγδοη θέση για μένα, αλλά με 9 νίκες στα τελευταία 10 ματς. Το θεωρώ πιο ντέρμπι απ’ότι δείχνουν οι αποδόσεις. Ίσως να παίζεται το +7.5 των Wizards, αλλά θα προτιμήσω να το αφήσω.

[05:00] ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (45 – 18) – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (26 – 37)

Οι Jazz χθες ηττήθηκαν πάλι από τους Suns (100 – 121), παίρνοντας διαφορά 16 πόντων από το ημίχρονο, δικαιώνοντας το χθεσινό μας προγνωστικό. Πρώτος σκόρερ για τους Jazz ήταν ο Bogdanovic με 22 πόντους. Παραμένουν εκτός οι Conley, Mitchell και Azubuike.

Οι Raptors προχθές ηττήθηκαν από τους Nuggets (111 – 121), έχοντας και τους πέντε παίκτες της βασικής τους πεντάδα με διψήφιους πόντους (Lowry 20, Flynn 16, Anunoby 25, Siakam 11 και Birch 20). Εκτός για απόψε οι Lowry, Watson, Trent και Boucher.

Οι Jazz είναι δεύτεροι στη Δύση, σε ισοβαθμία με τους Suns. Θεωρώ ότι εκεί θα τερματίσουν κιόλας. Από την άλλη οι Raptors βρίσκονται στη δωδέκατη θέση της Ανατολής, σε ισοβαθμία με τους Bulls, με μαθηματικές ελπίδες για τη δεκάδα. Δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη ούτε αυτοί, ούτε οι Bulls με την τωρινή τους εικόνα. Παρ’όλα αυτά θα πρέπει να το κυνηγήσουν. Θεωρώ ότι παίζονται τα ριμπάουντ του Birch (6.5 εννοώ σε απόδοση πάνω του 1.75), μιας και ως βασικός το επιβεβαιώνει, αλλά δε θα το προτιμήσω για απόψε απέναντι στον Gobert κιόλας.

[05:00] ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ (43 – 21) – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (42 – 21)

Οι Clippers το βράδυ της Τετάρτης ηττήθηκαν από τους Suns (101 – 109), με τον George να σταματά στους 25 πόντους. Απόψε εκτός οι Ibaka και Beverly, ενώ αμφίβολος είναι ο Leonard.

Οι Nuggets προχθές κέρδισαν τους Raptors (111 – 121), με τον Porter Jr να σκοράρει 23 πόντους. Παραμένουν εκτός οι Morris και Barton.

Βλέποντας τη βαθμολογία καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό ο ηττημένος σήμερα να πέσει πάνω στους Lakers στα playoff. Βέβαια είναι προετοιμασμένες οι ομάδες για ένα τέτοιο ματσάρισμα, γι’αυτό άλλωστε πήραν και τον Gordon οι Nuggets, αφού είναι από τους καλύτερους αμυντικούς πάνω στο LeBron. Από την άλλη οι Clippers έχουν τον George σε τρομερή κατάσταση, όντας από τους καλύτερους στο isolation και στα corner’s threes. Οι Clippers έχουν θέμα στον άσσο αμυντικά, ειδικά όσο λείπει ο Beverly. Ο Campazzo στα 11 ματς που είναι βασικός φέτος μετράει 10 πόντους ανά αγώνα, οπότε λέω να τον εμπιστευτώ απόψε. Θα πάω με Campazzo over 7.5 πόντους σε απόδοση 1.80 στην Pamestoixima.gr

Όλες οι απουσίες, αποδόσεις και όρια είναι την ώρα που γράφω το κείμενο. Αν αλλάξουν υπέρ μας, είμαι της άποψης να μην τα παίξετε (σε χειρότερα όρια ή αποδόσεις).

Για σημεία που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μέρας, απουσίες και απορίες, καθώς και live bets, θα μας βρείτε στο discord.

Βρείτε μας στο Discord : https://discord.gg/mVyBpC7qsn

Δείτε όλα τα σημερινά προγνωστικά NBA εδώ