Το NFL εξελίσσεται στη #1 λίγκα του πλανήτη και το Superbowl είναι εδώ και χρόνια το #1 αθλητικό γεγονός παγκοσμίως! Σε οικονομικό και τηλεοπτικό επίπεδο είναι ο κορυφαίος αγώνας της χρονιάς με εκατομμύρια ζευγάρια μάτια να το παρακολουθούν σε όλο τον πλανήτη, ακόμη κι αν δεν έχουν κοντινή σχέση με το άθλημα. Το Halftime Show του αγώνα είναι η σπουδαιότερη συναυλία στις ΗΠΑ και εταιρείες – κολοσσοί δημιουργούν νέες διαφημίσεις, αποκλειστικά για το Superbowl!

Την Κυριακή (02/02) – ξημερώματα Δευτέρας, (01:30 ώρα Ελλάδος) διεξάγεται το 54ο Superbowl, που ολοκληρώνει ιδανικά την επετειακή 100η σεζόν του NFL! Αντίπαλοι για το τρόπαιο στο Hard Rock Stadium, στα προάστια του Μαϊάμι,  οι Κάνσας Σίτι Τσιφς και οι Σαν Φρανσίσκο 49ερς.

Οι Τσιφς συμμετείχαν στο πρώτο Superbowl της ιστορίας, όταν και ηττήθηκαν από τους Πάκερς,  το 1970 κατέκτησαν το μοναδικό τους τρόπαιο και επιστρέφουν στο μεγάλο παιχνίδι μετά από 50 χρόνια! Καθοδηγούνται από το καλύτερο quarterback του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και διαθέτουν μία “πυραυλοκίνητη” passing επίθεση, που μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Ο Πάτρικ Μαχόουμς πέρσι αναδείχθηκε MVP της λίγκας. Φέτος αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στα μέσα της σεζόν, όμως στα playoffs ήταν και πάλι σε φουλ φόρμα και πήρε την ομάδα από το χέρι για να την οδηγήσει στο Μαϊάμι. Στην κανονική σεζόν οι Τσιφς τερμάτισαν στο #2 της AFC με ρεκόρ 12-4. Στα playoffs ευνοήθηκαν από τον αποκλεισμό των Ρέιβενς και δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουν. Επικράτησαν των Τέξανς και των Τάιτανς εντός έδρας με 51-31 και 35-24 αντίστοιχα, ανατρέποντας το σκορ μετά από άσχημες εκκινήσεις σε αμφότερα παιχνίδια. Μάλιστα απέναντι στους Τέξανς βρέθηκαν 0-24 πίσω στο σκορ στη 2η περίοδο, πριν σκοράρουν 41 αναπάντητους πόντους! Προπονητής των Τσιφς ο πολύπειρος Άντυ Ριντ που έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στο άθλημα, με συνεχόμενες παρουσίες στα playoffs και πολλούς “μαθητές” του να εξελίσσονται σε πετυχημένους head coach. Συμμετείχε μόλις μία φορά σε Superbowl, το 2005 με τους Ιγκλς και του λείπει το δαχτυλίδι για να καθιερωθεί στις εκτιμήσεις των φίλων του αθλήματος ως ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Εκπρόσωπος της NFC θα είναι οι 49ερς, που επιστρέφουν στον τελικό μετά το 2013, όταν και βίωσαν τη μοναδική τους ήττα σε Superbowl. Είχαν προηγηθεί 5/5 νίκες με τελευταία κατάκτηση το 1995. Αν κατακτήσουν το τρόπαιο την Κυριακή θα πιάσουν τους Στίλερς και τους Πάτριοτς στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα Vince Lombardi στην ιστορία του αθλήματος. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε με αναπτερωμένες ελπίδες μετά από μία 5ετία αποτυχιών, όμως κανείς δεν περίμενε πριν το ξεκίνημα της σεζόν να τους δούμε την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη στο Μαϊάμι. Ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν με 8-0 ρεκόρ και το β’ μισό σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλα παιχνίδια που κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία φάση. Τερμάτισαν στο #1 της NFC με ρεκόρ 13-3, κερδίζοντας στο Σιάτλ την τελευταία αγωνιστική… για χιλιοστά. Στα playoffs ο δρόμος τους ήταν πολύ εύκολος ή μάλλον αυτοί τον έκαναν πολύ εύκολο, αφού ποδοπάτησαν τους Βάικινγκς (27-10) και τους Πάκερς (37-20) εντός έδρας. Εν αντιθέσει με τους Τσιφς η επίθεσή τους βασίζεται κυρίως στο run παιχνίδι, το οποίο έκανε θραύση τις προηγούμενες εβδομάδες και αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο και την Κυριακή.

Το φαβορί στο Superbowl

Φαβορί, έστω και οριακό,  για τον 54ο τίτλο είναι οι Τσιφς, με την αποδοσή τους για κατάκτηση να προσφέρεται στο 1.80, ενώ οι 49ερς πληρώνουν 2.05. Το χάντικαπ είναι τοποθετημένο στο 1.5 πόντο και το όριο στο σύνολο πόντων αναμενόμενα πολύ ψηλά, στους 54 πόντους, λόγω της επιθετικής δυναμικής των δύο ομάδων και των εξαιρετικών επιθετικών “μυαλών” στους πάγκους.

Φτωχή η προϊστορία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, έχουν αναμετρηθεί μόλις 13 φορές στην ιστορία του NFL με το ρεκόρ να είναι 7-6 υπέρ των 49ερς. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 23 Σεπτέμβρη του 2018 στην έδρα των Τσιφς, με τους γηπεδούχους να επικρατούν εύκολα με 38-27. Σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο ο quarterback των 49ερς, Τζίμι Γκαρόπολο.

Στις στοιχηματικές ιστοσελίδες, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και μπορείτε να βρείτε αναλυτικά reviews στο Bethome.gr, έχετε τη δυνατότητα να βρείτε πλήθος αγορών για το Superbowl 2020. Εκτός από τα βασικά στοιχήματα για νικητή, διαφορά πόντων και Over/Under μπορείτε να ποντάρετε σε πολλές ειδικές επιλογές. Touchdowns, γιάρδες, interceptions, sacks και άλλα πολλά, με τις αγορές να εμπλουτίζονται καθημερινά όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της αναμέτρησης.