H Euroleague επιστρέφει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται το τριήμερο 22-24 Μάη στην Κολωνία. Την περασμένη σεζόν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη στέφθηκε πρωταθλήτρια, όμως ποια είναι τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης σύμφωνα με τη Winmasters;

Τρεις ομάδες ξεχωρίζουν ως φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις. #1 φαβορί με πολύ μικρή διαφορά είναι η Φενέρμπαχτσε και ακολουθούν οι “αιώνιοι” της Ισπανίας, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η Φενέρ με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο παραμένει πάντα στους δυνατούς διεκδικητές και φέτος θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη. Όχι μόνο απέκτησε τον σπουδαίο Γάλλο guard Νάντο ΝτεΚολό, τον συμπατριώτη του Λέο Βέστερμαν και τον πρώην NBAer Ντέρικ Ουίλιαμς, περιμένει και τις επιστροφές από τραυματισμούς των σπουδαίων ψηλών Βέσελι και Λοβέρν. Με τους Σλούκα, Ντίξον, Κάλινιτς και Ντατόμε ήδη στο ρόστερ οι Τούρκοι αναμένεται και φέτος να φτάσουν ψηλά.

Η Ρεάλ τον περασμένο Μάη έφτασε πολύ κοντά  στον τίτλο, αλλά στο 2ο ημίχρονο του ημιτελικού έχασε τη διαφορά που διατηρούσε και υπέκυψε στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ. Λίγες οι προσθήκες των μαδριλένων στο μεταγραφικό παζάρι, ξεχωρίζει ο δευτεραθλητής κόσμου Λαπροβίτολα, ο οποίος θα συναντήσει στην ομάδα τους συμπατριώτες του Καμπάτσο και Ντεκ. Διατηρούν ποιοτικό κορμό, με συνοχή στο παιχνίδι τους και ανήκουν πάντα στις υπερδυνάμεις του θεσμού.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο φιλοδοξεί να επιστρέψει φέτος η Μπαρτσελόνα, μετά από συνεχόμενες σεζόν στην ανυποληψία. Γι’ αυτό φρόντισε να αποκτήσει μία 4αδα παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Ο Νίκολα Μίροτς άφησε τους Μπακς για χάρη των Μπλαουγκράνα και μαζί του ήρθε ο Άλεξ Αμπρίνες, ενώ από τη Ρωσία μετακόμισε στη Βαρκελώνη ο πρωταθλητής Ευρώπης Κόρι Χίγκινς και από τη Ζαλγκίρις ο σέντερ Μπράντον Ντέιβις. Ανανέωσαν οι Ερτέλ, Χάνγκα και Κλαβέρ.

Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ θεωρείται το 4ο φαβορί της επερχόμενης διοργάνωσης, έχοντας αποδυναμωθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, οι ΝτεΚολο και Χίγκινς θα είναι ανταγωνιστές πλέον των Μοσχοβιτών, όπως και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που πήγε στο Μιλάνο και ο Χάντερ που θα είναι παίκτης τη Μακάμπι. Αντικαταστάτες οι Μάικ Τζέιμς, Χίλιαρντ, Στρέλνιεκς, Βόιγκτμαν και ο Κώστας Κουφός.

Στο ελληνικό ενδιαφέρον τώρα, σύμφωνα με τη Winmasters, ο Παναθηναϊκός είναι το 6ο φαβορί στη διοργάνωση. Το “τριφύλλι” πρόσθεσε στο ρόστερ του, τον “μπόμπερ” Τζίμερ Φριντέτ, που είναι και το 5ο φαβορί για 1ος σκόρερ του θεσμού, τον NBAer Γουέλσι Τζόνσον, τον πολύπειρο, πρωταθλητή με τη Μακάμπι, Ταϊρίς Ράις και τους Μπέντιλ και Ρίον Μπράουν που “έβγαλαν μάτια” στην ελληνική Basket League με τις φανέλες του Περιστερίου και του Προμηθέα αντίστοιχα. Ο Νικ Καλάθης παραμένει η κινητήριος δύναμη των πρασίνων, αξιοσημείωτο το ότι ο Έλληνας διεθνής είναι με διαφορά το 1ο φαβορί για πρώτος σε ασίστ στη σεζόν!

Ο Ολυμπιακός είναι το 9ο φαβορί, μαζί με την Μπασκόνια. Οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους το Λιθουανό Κουζμίνσκας και τους Αμερικανούς Πολ, Πάντερ, Χαπ, Μπάλντγουιν και Ρούμπιτ, ενώ αποχώρησαν από τον Πειραιά οι Μάντζαρης, Αγραβάνης. Στρέλνιεκς, Τουπάν και Λεντέι μεταξύ άλλων.

Φαβορί για την είσοδο στα playoffs της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός, αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός, αμφότεροι αουτσάιντερ για συμμετοχή στο Final Four της Κολωνίας.

Στα εσωτερικά ειδικά στοιχήματα, ο Φριντέτ είναι το μεγάλο φαβορί για πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ στον Ολυμπιακός επικρατέστερος είναι ο Μιλουτίνοφ.