Από τη Ρουμανία ξεκινά το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ, που απόψε (8/8, 19:15) αντιμετωπίζει την Ουν. Κραϊόβα στο κεκλεισμένων των θυρών «Ίον Ομπλεμένκο», στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Το μεγάλο ματς παίζει στη Novibet!

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την Ένωση φέτος, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να ντεμπουτάρει στον πάγκο της. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί από την προετοιμασία να περάσει το δικό του στιλ, με παιχνίδι κατοχής και ανάπτυξη από πίσω, κάτι που δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιωθεί αλλά σίγουρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως προσέγγιση.

Παρά την επιθετική φιλοσοφία του προπονητή της, πάντως, στα φιλικά της ΑΕΚ σημειώθηκαν 6 στα 7 Under 2.5: 1-0 την Γκόρνικ Ζάμπζε, 1-2 από την Τρέντσιν, 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια, 1-1 με τη Σταλ Σταλόβα Βόλα, 2-0 τον Βόλο ΝΠΣ, 1-0 τη Λαμία και 0-0 με την Μπασάκσεχιρ.

Η ρουμανική ομάδα, αντίθετα, έχει ήδη δώσει 8 επίσημους αγώνες και μετρά μόνο μία ήττα, στο πιο πρόσφατο μάλιστα (2-1 από τη Χέρμανσταντ, την περασμένη Κυριακή). Στο πρωτάθλημα το ρεκόρ της είναι 3-0-1.

Η Ουν. Κραϊόβα απέκλεισε με δύο νίκες, αμφότερες με 3-2, τη Σαμπαΐλ από το Αζερμπαϊτζάν στον 1ο προκριματικό, για να ακολουθήσουν δύο 0-0 με τη Χόνβεντ και η πρόκριση στα πέναλτι της επεισοδιακής ρεβάνς στη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ ηττήθηκε και στις 3 επισκέψεις της στη Ρουμανία για τα Κύπελλα Ευρώπης: 1-0 από την Τάργκου Μούρες (1977/78), 3-0 από την Άρτζες Πιτέστι (1979/80) και 2-1 από τη Βασλούι (2009/10).

Η βραδιά στο Γιουρόπα Λιγκ δεν τελειώνει με την ΑΕΚ: στις 20:00 ο Άρης παίζει στη Νορβηγία με τη Μόλντε και στις 22:00 ξεκινά το παιχνίδι του Ατρομήτου στη Βαρσοβία, με αντίπαλο τη Λέγκια.

Ο Άρης άφησε πίσω του την ΑΕ Λεμεσού (0-0 εντός, 1-0 εκτός) και θα βρει απέναντί του μία ομάδα σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς. Η Μόλντε είναι 1η στο πρωτάθλημα Νορβηγίας με απολογισμό 11-3-3, 4 βαθμούς μπροστά από Μπόντο Γκλιμτ και Οντ.

Η πρώην ομάδα του Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ απέκλεισε ήδη τις KR Ρέικιαβικ (7-1 εντός, 0-0 εκτός) και Τσουκαρίτσκι (0-0 εντός, 3-1 εκτός), ενώ παραμένει αήττητη στα 9 τελευταία επίσημα παιχνίδια της, με απολογισμό 5 νίκες, 4 ισοπαλίες.

Ο Ατρόμητος, που έκανε τα εύκολα-δύσκολα αλλά τελικά πέτυχε δύο νίκες κόντρα στη σλοβακική Ντουνάισκα Στρέντα (2-1 εκτός, 3-2 εντός), θα παίξει με μια ομάδα με πλούσιο ευρωπαϊκό παρελθόν αλλά όχι με παρόν που τρομάζει.

Η Λέγκια απέκλεισε δύσκολα τη φινλανδική Κουόπιο (1-0 εντός, 0-0 εκτός) και στις τρεις αγωνιστικές του πολωνικού πρωταθλήματος τα αποτελέσματά της έχουν μοιραστεί: ήττα από την Πόγκον (1-2 εντός), νίκη επί της Κορόνα (2-1 εκτός) και ισοπαλία με τη Σλασκ Βρότσλαβ (0-0 εντός).

* Αφορά την επιλογή «Νικητής αγώνα» πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια, με την ειδική ένδειξη

** Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας