Προγνωστικά Β' Ισπανίας

Προγνωστικά Β’ Ισπανίας: Οι επτά σημερινές αναμετρήσεις ολοκληρώνουν την 38η αγωνιστική της φετινής Σεγούντα Ντιβιζιόν. Ξεχωρίζει η μάχη “υψηλών πατωμάτων” της Ταραγόνα με την πρωτοπόρο Λεγκανές

Ταραγόνα – Λεγκανές (15/05, 13:00): Μεγάλο ντέρμπι με φόντο την άνοδο στο “Νου Εστάντι”. Έχει πάρει τα πάνω της η Ταραγόνα μετά τα κολλητά τρίποντα επί των Μιραντές (3-2) και Αλμερίας (1-2) και με σημερινή νίκη πλησιάζει μόλις στο βαθμό από τη Λεγκανές, θέτοντας γερές βάσεις ακόμα και για απευθείας άνοδο. Η Λεγκανές προέρχεται από την εντός έδρας γκέλα με τη Νουμάνθια (2-2) και δε θέλει να αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία της στον πίνακα. Έχει κερδίσει μόλις σε μία από τις τέσσερις τελευταίες εξόδους της (1-1-2), αντίθετα η Ταραγόνα είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία εντός (4-4-0). Θα πάμε με το G/G.

Προγνωστικό: G/G (1.85 @ Stoiximan)

Αλκορκόν – Αλαβές (15/05, 18:00): Με αισιοδοξία θα φιλοξενήσει η Αλκορκόν την Αλαβές, ύστερα από το διπλό της περασμένης εβδομάδας επί της Λούγκο. Επανέκτησαν οι Μαδριλένοι τη… στενή επαφή με τη ζώνη των πλέι οφ και θέλουν σήμερα να εκμεταλλευθούν για μία ακόμα φορά τη δύναμη της έδρας τους (8-5-1 στα 14 τελευταία εντός, έχουν κρατήσει και ανέπαφη εστία στα 9/14 ματς). Η Αλαβές, από την πλευρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 2-1 επί της Βαγιαδολίδ (πρώτη νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, 1-3-1) και με σημερινό διπλό παραμένει σίγουρα εντός της πρώτης δυάδας. Με δεδομένο, βέβαια, ότι οι Βάσκοι έχουν μείνει άσφαιροι στα 3/4 τελευταία παιχνίδια τους, θα πάμε με το NG.

Προγνωστικό: NG (1.62 @ Goalbet)

Έλτσε – Χιρόνα (15/05, 18:00): Ακόμα μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη της 38ης αγωνιστικής. Ισοβαθμούν στον πίνακα οι δύο ομάδες (55 β.), στοχεύουν αμφότερες στη συμμετοχή στα πλέι οφ. Η Έλτσε είναι αήττητη στις 10 τελευταίες αγωνιστικές (3-7-0), όμως παράλληλα προέρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Η Χιρόνα προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Κόρδοβα, την πρώτη της στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (4-3-1). Οι… αριθμοί των δύο αντιπάλων καθιστούν πολύ πιθανό το Under.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.50 @ Betshop)

Πονφεραντίνα – Λούγκο (15/05, 18:00): Μπορεί η Πονφεραντίνα να αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (0-2-3), όμως οι διαδοχικές ισοπαλίες απέναντι σε Σαραγόσα (1-1 εντός) και Οσασούνα (0-0 εκτός) δείχνουν ότι έχει αποθέματα για να το… παλέψει. Σχοινοβατεί γύρω από τη ζώνη υποβιβασμού (πότε εντός, πότε εκτός), αλλά είναι σαφώς πιο αποτελεσματική μέσα στο σπίτι της. Η Λούγκο, από την πλευρά της, πραγματοποιεί τελευταία μέτρια πορεία, με το σερί 1-2-3 των τελευταίων έξι αγωνιστικών να είναι χαρακτηριστικό. Η “Πόνφε” θέλει πιο πολύ το ματς και… θα το πάρει.

Προγνωστικό: 1 (2.35 @ Magicbet)

Αθλέτικ Μπιλμπάο Β – Οσασούνα (15/05, 20:00): Δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο της Οσασούνα, εξαιτίας της αλλαγής της αρχικής ώρας του αγώνα. Η αιτία είναι ότι είχε προπωλήσει πολλά εισιτήρια για τους ταξιδιώτες οπαδούς της. Αήττητη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα από την Παμπλόνα (2-5-0), έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτή τη σειρά αγώνων. Με νίκη παραμένει εντός της ζώνης των πλέι οφ. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο Β, από την πλευρά της, έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί. Το -12 από τη γραμμή σωτηρίας είναι… απόλυτα καταδικαστικό, με τους Βάσκους να έχουν συλλέξει μόλις ένα βαθμό στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Επιλέγουμε το… αγαπημένο Under της Οσασούνα.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.65 @ Interwetten)

Γιαγκοστέρα – Κόρδοβα (15/05, 20:00): Ιδιαίτερα… απρόβλεπτο το ματς στο Παλαμός. Η γηπεδούχος Γιαγκοστέρα προέρχεται από τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Οβιέδο (2-0), βρίσκεται στο -4 από τη γραμμή σωτηρίας και μετρά μόλις μία ήττα στα οκτώ τελευταία εντός (5-2-1). Η φιλοξενούμενη Κόρδοβα ανανέωσε τις ελπίδες για πλέι οφ με το νικηφόρο 1-0 επί της Χιρόνα και παρουσιάζεται πολύ πιο αποτελεσματική μακριά από το “σπίτι” της (3-3-1 στα επτά τελευταία εκτός). Το αφήνουμε στην άκρη το συγκεκριμένο ματς.

Προγνωστικό: No Bet

Ουέσκα – Αλμερία (15/05, 20:00): Μεγάλη μάχη στο “Αλκοράθ” με φόντο την παραμονή στην κατηγορία. Με σημερινή νίκη η Ουέσκα διατηρεί ή διευρύνει το +2 από την επικίνδυνη ζώνη και η Αλμερία διατηρείται σίγουρα εκτός αυτής. Σερί 3-0-2 “τρέχουν” οι γηπεδούχοι στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, στο 3-0-3 το σερί στα έξι τελευταία εντός. Από δύο κολλητές ήττες προέρχονται οι “αλμεριένσες”, έχουν βγάλει μόλις δύο διπλά στο φετινό πρωτάθλημα. Πιθανό το αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G (1.83 @ Goalbet)