Α' Γαλλίας

Προγνωστικά Α’ Γαλλίας: Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 35η αγωνιστική της Α’ Γαλλίας, η τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να καθορίσουν πολλά στη μάχη για τετράδα και παραμονή.

Μαρσέιγ – Ναντ (24/04, 15:00): Δεν έχει σταματημό η κατηφόρα για τη Μαρσέιγ, που ηττήθηκε και απ’ τη Μονακό την περασμένη εβδομάδα. Συμπλήρωσε 10 ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, «βολοδέρνει» στην 15η θέση με 40 πόντους, μόλις στο +6 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε επίσης κακή κατάσταση και η Ναντ, προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, ουσιαστικά έχει μείνει χωρίς στόχο. Περίεργο ματς, ίσως ήρθε η ώρα για εντός έδρας νίκη για τους Μασσαλούς.

Προγνωστικό: Άσσος (1.80 @Stoiximan)

Σεντ Ετιέν – Λοριάν (24/04, 18:00): Σε σπουδαία φόρμα η Σεντ Ετιέν, θέλει να συνεχίσει να παίρνει νίκες και να παλεύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Προέρχεται από τέσσερα σερί «τρίποντα», το τελευταίο με 0-1 στη δύσκολη έδρα της Μπαστιά. Μάλλον αδιάφορη είναι πλέον η Λοριάν, που είναι στο +9 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν αναμένεται να κινδυνεύσει, ενώ μεσοβδόμαδα είχε και ματς Κυπέλλου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Χαμηλά ο άσσος, θα πάμε με το 2-3 Goal, που επιβεβαιώνεται συχνά και στις δύο ομάδες.

Προγνωστικό: 2-3 Goal (2.00 @Goalbet)

Γκινγκάμπ – Καέν (24/04, 18:00): Άλμα προς την παραμονή έκανε η Γκινγκάμπ μετά το 0-3 της επί της Ρεν την περασμένη εβδομάδα, ανέβηκε στο +8 απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Υποδέχεται σήμερα την Καέν, που είναι αδιάφορη και αυτό κάνει «μπαμ» στα τελευταία παιχνίδια, τα οποία συνδύασε με ήττες από Τουλούζ (2-0), Λοριάν (1-2) και Παρί Σεν Ζερμέν (6-0). Θα πάμε με τον λογικό άσσο, όσο όμως τον βρίσκουμε σε αποδόσεις πάνω του 1.90.

Προγνωστικό: Άσσος (1.95 @Betshop)

Γκαζελέκ – Μπαστιά (24/04, 18:00): Ντέρμπι για την Κορσική, το οποίο όμως δεν έχει ιδιαίτερη αντιπαλότητα, καθώς η Γκαζελέκ είναι θεωρητικά η τρίτη κατά σειρά ομάδα του νησιού μετά τις Μπαστιά και Αζαξιό (Β’ Γαλλίας). «Καίγονται» οι γηπεδούχοι, που είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού, μόλις στο -2 απ’ τη γραμμή της σωτηρίας, αν δεν κερδίσουν και σήμερα τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, καθώς ακολουθούν παιχνίδια με Λυών (εκτός) και Παρί Σεν Ζερμέν (εντός). Αδιάφορη η Μπαστιά, είναι όμως άγνωστο αν θέλει να παίξει ή να κάνει δώρα. Το κίνητρο πάντως, είναι με την Γκαζελέκ.

Προγνωστικό: Άσσος (1.85 @Magicbet)

Μονπελιέ – Τρουά (24/04, 18:00): Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που έχουν κίνητρο. Πήρε οριστικά τέλος η σεζόν για την Τρουά μετά τη νίκη 2-1 επί της μισητής Ρεμς, παντελώς διαδικαστικά και αδιάφορα τα τέσσερα ματς που απομένουν για το φινάλε. «Καίγεται» η Μονπελιέ, που πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ναντ (0-2) την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει καθαρίσει με την παραμονή. Αυτό ενδεχομένως να συμβεί σήμερα αν κερδίσει, λογικά θα πιέσει απ’ την αρχή για ένα γρήγορο γκολ, το οποίο πιστεύουμε ότι θα πετύχει.

Προγνωστικό: Πρώτο γκολ 1-29’ (1.85 @Interwetten)

Ρεν – Μονακό (24/04, 22:00): Είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Από δύο απροσδόκητες «σφαλιάρες» προέρχεται η Ρεν, που μετά το 3-0 απ’ τη Νις, διασύρθηκε εντός έδρας 0-3 απ’ την Γκινγκάμπ στο ντέρμπι της Βρετάνης. Έμεινε στο -3 απ’ την τετράδα, σήμερα «καίγεται» για επιστροφή στις νίκες, αλλά απέναντι της έρχεται μια Μονακό που πήρε το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ (2-1) και επέστρεψε στη δεύτερη θέση. Περιμένουμε κλειστό ματς στο πρώτο μέρος, αν μπει γκολ το βλέπουμε να έρχεται στο δεύτερο ημίχρονο.

Προγνωστικό: Περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος (2.00 @Mybet)