Προγνωστικά Α' Ισπανίας

Μετά τη διακοπή λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, η Πριμέρα Ντιβιζιόν… επιστρέφει με τη διεξαγωγή της 31ης αγωνιστικής, η οποία ξεκινάει σήμερα (21:30), με την αναμέτρηση της Βαγιεκάνο με τη Χετάφε και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σαββατιάτικο “κλάσικο” του “Καμπ Νου” ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βαγιεκάνο – Χετάφε (01/04, 21:30): Μαδριλένικο ντέρμπι παραμονής στο “Βαγιέκας”, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 28 βαθμούς. Η Χετάφε βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης, η Βαγιεκάνο πλεονεκτεί στην τριπλή ισοβαθμία με Χετάφε και Γρανάδα. Μακριά από τις νίκες οι γηπεδούχοι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (0-5-2), παράλληλα όμως έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα 13 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Χωρίς νίκη η Χετάφε στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (0-3-7), μετρά μόνο ήττες στις τελευταίες τέσσερις εξόδους της (απολογισμός γκολ 0-16 σε αυτά τα τέσσερα ματς). Με σχετικό ρίσκο πηγαίνουμε στο Over 2,5.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.75 @ Stoiximan)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις (02/04, 17:00): Την άμεση ανάκαμψη μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο “Μολινόν” (2-1 από Χιχόν) ζητά η Ατλέτικο Μαδρίτης, προκειμένου να μη διευρυνθεί περαιτέρω η διαφορά των εννιά βαθμών από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, οι “ροχιμπλάνκος” φιλοξενούνται την Τρίτη από τους “μπλαουγκράνα”, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 9-3-0 το αήττητο σερί για την ομάδα του Σιμεόνε στα τελευταία 12 εντός για το πρωτάθλημα, από δύο σερί ήττες έρχεται η Μπέτις, που βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Σημειώστε ότι η Ατλέτικο προέρχεται από 4/4 “καθαρές” νίκες επί της Μπέτις σε επίπεδο Πριμέρα.

Προγνωστικό: Νίκη Ατλέτικο χωρίς να δεχθεί γκολ (2.10 @ Goalbet)

Λας Πάλμας – Βαλένθια (02/04, 19:15): Εντελώς αντίθετη η πορεία των δύο ομάδων τον τελευταίο καιρό. Για τη γηπεδούχο Λας Πάλμας, το διπλό επί της Σοσιεδάδ (0-1) πριν τη διακοπή αποτέλεσε την τέταρτη νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η Βαλένθια, από την πλευρά της, πορεύεται πλεόν χωρίς τον Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο, ο οποίος απολύθηκε μεσοβδόμαδα. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες σε επίπεδο λίγκας και “τρέχει” σερί 1-0-4 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Βέβαια, τα 2/3 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος των “νυχτερίδων” είναι νίκες με σκορ 1-2. Αμφότερες ενδιαφέρονται για το τρίποντο-απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη και μας παραπέμπουν σε αμφίσκορο.

Προγνωστικό: G/G (1.75 @ Betshop)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (02/04, 21:30): Όλος ο πλανήτης θα έχει στραμμένα τα μάτια του πάνω στο συγκεκριμένο ματς. Δε διακυβεύεται κάποιο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον (η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο +10 αυτή τη στιγμή), όμως ένα “κλάσικο” δε χάνει ποτέ την αίγλη του. Σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες, με την Μπαρτσελόνα να είναι αήττητη στα τελευταία 39 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις και τη “βασίλισσα” να μετρά μόλις μία ήττα στα τελευταία 17 παιχνίδια της. Θα πάμε με το… σύνηθες G/G & Over 2,5, το οποίο εμφανίζεται με… μεγάλη συνέπεια στις μεταξύ τους συναντήσεις την τελευταία πενταετία.

Προγνωστικό: G/G & Over 2.5 (1.50 @ Magicbet)

Θέλτα – Λα Κορούνια (02/04, 23:05): Από ζευγάρι “καθαρών” νικών προέρχεται η Θέλτα (1-0 επί Σοσιεδάδ, 0-2 επί Βαλένθια), που την έχουν φέρει στην 5η θέση του πίνακα, ισόβαθμη με την 6η Σεβίλλη. Αήττητη η ομάδα από το Βίγκο στα πέντε τελευταία εντός για το πρωτάθλημα (3-2-0), διατηρεί ανέπαφη εστία στις 4/5 τελευταίες αγωνιστικές. Η Λα Κορούνια, από την πλευρά της, πήρε πριν τη διακοπή την πολυπόθητη νίκη, με το 2-1 επί της Λεβάντε να βάζει τέλος σε ένα σερί επτά ισοπαλιών και έξι ηττών (για το πρωτάθλημα). Η Θέλτα θα παλέψει σθεναρά για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και η σημερινή νίκη είναι αναγκαία για αυτό το σκοπό.

Προγνωστικό: 1 (1.70 @ Interwetten)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Γρανάδα (03/04, 13:00): Νίκη ουσίας και ψυχολογίας ψάχνει η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι στη Γρανάδα. Η ήττα από την Εσπανιόλ (2-1) πριν τη διακοπή έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων νικών πρωταθλήματος και κράτησε τους Βάσκους στην 7η θέση του πίνακα. Έτσι, ζητούν σήμερα το come-back, θέλοντας να πάμε με ανεβασμένο ηθικό στον πρώτο “εμφύλιο” με τη Σεβίλλη για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η Γρανάδα μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (2-2-1), όμως ταυτόχρονα αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες τρεις, όντας οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Βλέπουμε G/G στο “Σαν Μαμές”.

Προγνωστικό: G/G (1.95 @ Mybet)

Μάλαγα – Εσπανιόλ (03/04, 17:00): Επανήλθαν οι ευρωπαϊκές ελπίδες στο στρατόπεδο της Μάλαγα μετά τις κολλητές νίκες επί των Χιχόν (1-0) και Μπέτις. Οι Ανδαλουσιάνοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο -8 από την 7η θέση, η οποία πιθανότατα θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο 2-1-1 το σερί για την ομάδα του Γκράθια στα τέσσερα τελευταία εντός, μόλις ένα διπλό για την Εσπανιόλ στις τελευταίες 11 εξόδους πρωταθλήματος (1-1-9). Παράλληλα, όμως, οι Καταλανοί μετρούν μόνο μία ήττα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (4-1-1). Θα πάρει το τρίποντο η Μάλαγα

Προγνωστικό: 1 (1.87 @ Stoiximan)

Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ (03/04, 19:15): Με το ισόπαλο 1-1 έφυγε η Έιμπαρ από τις έδρες των Βαγιεκάνο και Χετάφε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τέσσερις ήττες συμπληρώνουν το ατυχές σερί των έξι τελευταίων αγωνιστικών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγοι για “μαύρες σκέψεις”, όμως η επιστροφή στις νίκες είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Η Βιγιαρεάλ κράτησε στο ισόπαλο 2-2 την Μπαρτσελόνα πριν τη διακοπή, όμως διανύει σαφή περίοδο “κοιλιάς” σε επίπεδο λίγκας (0-2-2 στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές). Σίγουρα θα έχει και το μυαλό στον επικείμενο πρώτο προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σπάρτα Πράγας, οπότε δεν αποκλείεται να “πετάξει” βαθμούς.

Προγνωστικό: Χ (3.11 @ Goalbet)

Σεβίλλη – Σοσιεδάδ (03/04, 21:30): Τη δύναμη του “Πιθχουάν” θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η Σεβίλλη για μία ακόμα φορά στη φετινή σεζόν. Μόνο νίκες μετρά η ομάδα του Έμερι στα 13 τελευταία εντός για το πρωτάθλημα, στο 2-2-2 το σερί στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Σημειώνουμε ότι ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη ο πρώτος “εμφύλιος” με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε πτωτική πορεία η Σοσιεδάδ, αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (0-2-3) και μετρά άσφαιρες ήττες στις 3/4 τελευταίες. Σεβίλλη και… ξερό ψωμί.

Προγνωστικό: 1 (1.62 @ Betshop)

Λεβάντε – Χιχόν (04/04, 21:30): “Τελικός” παραμονής στο “Θιουτάτ ντε Βαλένθια”. Στην τελευταία θέση του πίνακα συναντάμε τη Λεβάντε, στην προτελευταία βρίσκεται η Χιχόν. Πριν τη διακοπή οι σημερινοί γηπεδούχοι έφυγαν με το ατυχές 2-1 από την έδρα της Λα Κορούνια (σερί 1-1-3 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές), ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1), που πήρε τη σκυτάλη από τέσσερις κολλητές ήττες. Η Λεβάντε παρουσιάζεται σαφώς δυνατότερη μέσα στο “σπίτι” της, το αντίθετο ισχυεί για τη Χιχόν μακριά από το “Μολινόν”. Άσσος με ρίσκο…

Προγνωστικό: 1 (2.10 @ Magicbet)