Για την ημιτελική φάση του Europa League, η Άρσεναλ φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης (22:05), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Καθάρισε με περίσσεια άνεση την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης η Άρσεναλ, κερδίζοντας 41- στο πρώτο παιχνίδι την ΤΣΣΚΑ στο Λονδίνο και φέρνοντας ισοπαλία 2-2 στη Μόσχα. Στο εγχώριο πρωτάθλημα η Άρσεναλ επανήλθε με πειστικό τρόπο στις επιτυχίες, επικρατώντας εύκολα με 4-1 της Γουέστ Χαμ εντός έδρας. Παρέμεινε έτσι στην έκτη θέση με 57 πόντους, στο -6 απ’ την πέμπτη Τσέλσι. Όλο το βάρος έχει πέσει στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, που θα της δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί και πάλι του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ατλέτικο ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της μαχητικής Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα προημιτελικά (νίκη 2-0, ήττα 1-0). Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, συμπλήρωσε δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη και την Κυριακή έμεινε στο απόλυτο μηδέν (0-0) εντός έδρας με την Μπέτις. Παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 72 πόντους, δεν έχει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στη σεζόν. Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί το μεγάλο στόχο για τους “ροχιμπλάνκος”.

Η αναμέτρηση προσφέρεται από την Interwetten με πλήθος αγορών.

***Ισχύει μόνο για εγγεγραμμένα μέλη της Interwetten.