Προγνωστικά Β' Ισπανίας

Όπως συνηθίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, η 30η αγωνιστική της Segunda Division ξεκινάει σήμερα (19/03) με πέντε αναμετρήσεις και ολοκληρώνεται με τις έξι αυριανές. Η πρωτοπόρος Λεγκανές δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα της Χιρόνα.

Αλαβές – Λούγκο (19/03, 19:00): Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο “Σαντάρ” (3-1 από Οσασούνα) επιβεβαίωσε την περίοδο “κοιλιάς” της Αλαβές, που απέχει πλέον από τις νίκες εδώ και πέντε ματς (0-3-2). Παραμένει, βέβαια, εντός της πρώτης δυάδας και χρειάζεται τη σημερινή νίκη, προκειμένου να απομακρυνθεί από τους “μνηστήρες”. Από ζευγάρι μεγάλων νικών προέρχεται η Λούγκο (2-0 επί Οσασούνα, 1-2 επί Κόρδοβα), μετρά μόνο μία ήττα στις τελευταίες εννιά εξόδους πρωταθλήματος. Πιστεύουμε ότι θα σκοράρουν αμφότερες.

Προγνωστικό: G/G (2.12 @ Stoiximan)

Αλκορκόν – Οβιέδο (19/03, 19:00): Σαν “κεραυνός εν αιθρία” έπεσε στο στρατόπεδο της Οβιέδο η μεσοβδόμαδη απόφαση παραίτησης του Σέρχιο Εχέα για προσωπικούς λόγους. Χρέη υπηρεσιακού θα ασκεί ο Χενερέλο, κοντά σε συμφωνία με τον Καπαρός η ομάδα. Από ζευγάρι ηττών προέρχονται οι φιλοξενούμενοι, μόλις μία νίκη μετρά η γηπεδούχος Αλκορκόν στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές (1-5-3). Μία ματιά στα τελευταία εντός της Αλκορκόν και τα αντίστοιχα εκτός της Οβιέδο καθιστά πολύ ελκυστική την ισοπαλία.

Προγνωστικό: Χ (3.11 @ Goalbet)

Αλμπαθέτε – Οσασούνα (19/03, 19:00): Χωρίς γυρισμό μοιάζει αυτή τη στιγμή η πορεία της Αλμπαθέτε προς τη Σεγούντα Β. Μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας φυσικά και υπάρχουν, όμως το σερί 0-3-6 στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές δείχνει και πρόβλημα στην ψυχολογία. Παράλληλα, η ομάδα έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η Οσασούνα, αντίθετα, βρίσκεται σε καλό mood μετά τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Αλαβές (3-1), που την έφερε να διεκδικεί εκ νέου την απευθείας άνοδο. Τα τελευταία σκορ αμφότερων μας οδηγούν στο NG.

Προγνωστικό: NG (1.70 @ Betshop)

Βαγιαδολίδ – Γιαγκοστέρα (19/03, 19:00): Από μεγάλες νίκες προέρχονται αμφότερες. Η Βαγιαδολίδ έφυγε με το εμφατικό 2-4 από την έδρα της Οβιέδο, η Γιαγκοστέρα διέλυσε τη Μαγιόρκα με 3-0. Διατηρεί την επαφή με τη ζώνη των πλέι οφ η Βαγιαδολίδ, ανανεώθηκαν οι ελπίδες σωτηρίας της Γιαγκοστέρα. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι καταρρέουν όταν απομακρύνονται από το “σπίτι” τους (0-2-13). Θεωρούμε ότι -εύκολα ή δύσκολα- η Βαγιαδολίδ θα πάρει το τρίποντο.

Προγνωστικό: 1 (1.55 @ Magicbet)

Έλτσε – Αλμερία (19/03, 21:15): Ντέρμπι της Ανδαλουσίας στο “Μαρτίνεθ Βαλέρο”, με αμφότερες τις αντιπάλους να έχουν συνδυάσει με νίκες την περασμένης αγωνιστική. Για την Έλτσε, το 1-2 επί της Μιραντές ήταν το παρθενικό τρίποντο στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (1-3-2). Η Αλμερία παραμένει αήττητη στις τελευταίες τέσσερις (2-2-0). Ισόπαλα τα τρία τελευταία εντός της Έλτσε, ισόπαλα τα 4/5 τελευταία εκτός των “αλμεριένσες”. Θα πάμε, λοιπόν, με το “χινάρι”.

Προγνωστικό: Χ (3.30 @ Interwetten)

Τενερίφη – Σαραγόσα (20/03, 13:00): Σε εξαιρετική κατάσταση οι δύο αντίπαλοι, αήττητη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές η Τενερίφη (3-1-0), αήττητη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές η Σαραγόσα (4-2-0). Οι νησιώτες έχουν ηττηθεί μόλις σε ένα από τα 13 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, αντίθετα η ομάδα της Αραγονίας έχει κερδίσει μόλις σε μία από τις έξι τελευταίες εξόδους της (1-2-3). Στο ισόπαλο 1-1 έχουν λήξει οι δύο τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις στο “Ελιόδορο” και θα ρισκάρουμε προτείνοντας το συγκεκριμένο σκορ.

Προγνωστικό: 1-1 τελικό σκορ (5.75 @ Expekt)

Αθλέτικ Μπιλμπάο Β – Ταραγόνα (20/03, 18:00): Τέταρτη ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ήταν για την Αθλέτικ Μπιλμπάο Β το ατυχές 3-2 στην έδρα της Ταραγόνα, με τους Βάσκους να έχουν… επιστρέψει στον “πάτο” του πίνακα. Βέβαια, έχουν καταφέρει να σκοράρουν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες προέρχεται η Ταραγόνα, όλες συνδυάστηκαν με το G/G. Με αμφίσκορο έχουν συνδυαστεί και τα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Προγνωστικό: G/G (2.00 @ Stoiximan)

Μαγιόρκα – Μιραντές (20/03, 18:00): Μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις είχε η Μαγιόρκα, καθώς έδωσε το εξ αναβολής ματς της 27ης αγωνιστικής με την Ουέσκα. Δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι νησιώτες, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι μετρούν μόνο δύο ήττες στα τελευταία 11 εντός (5-4-2). Τρίτωσε το… κακό για τη Μιραντές με την εντός έδρας ήττα από την Έλτσε (1-2), χωρίς νίκη οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (0-2-3). “Μυρίζει” ισοπαλία το ματς.

Προγνωστικό: Χ (3.01 @ Goalbet)

Πονφεραντίνα – Ουέσκα (20/03, 18:00): Μάχη “χαμηλών πατωμάτων” στο “Τοραλίν”, επικίνδυνη μοιάζει η πρόβλεωη για τον τελικό νικητή. Η γηπεδούχος Πονφεραντίνα παραμένει αήττητη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (1-1-0), αλλά παράλληλα μετρά μόλις μία νίκη στις τελευταίες 13 (1-4-8). Η φιλοξενούμενη Ουέσκα είχε μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις (το εξ αναβολής ματς της 27ης αγωνιστικής κόντρα στη Μαγιόρκα) και γενικά βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Μπορεί το Under 2.5 να πληρώνει λίγο, όμως αποτελεί μία επιλογή που συναντάται κατά κόρον στα τελευταία εντός της “Πόνφε” και στα αντίστοιχα εκτός της Ουέσκα.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.50 @ Betshop)

Χιρόνα – Λεγκανές (20/03, 18:00): Πρόκειται, ίσως, για το πιο ενδιαφέρον ματς ολόκληρης της αγωνιστικής. Αμφότερες προέρχονται από ήττες με σκορ 1-0, που έβαλαν τέλος σε εξαιρετικά σερί. Η μεν Χιρόνα παρέμενε αήττητη στα οκτώ προηγούμενα ματς πρωταθλήματος (5-3-0), η δε Λεγκανές προερχόταν από τέσσερις κολλητές νίκες. Το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο για αμφότερες, με τους γηπεδούχους να θέλουν να πλησιάσουν τη ζώνη των πλέι οφ και τους φιλοξενούμενους να διατηρηθούν στην κορυφή. Θα πάμε με το NG, που το συναντάμε στα 4/5 τελευταία ματς της Χιρόνα και στα 5/6 τελευταία ματς της Λεγκανές.

Προγνωστικό: NG (1.65 @ Magicbet)

Νουμάνθια – Κόρδοβα (20/03, 20:15): Η πρώτη νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (1-2-1) ήταν για τη Νουμάνθια το 3-2 του περασμένου σαββατοκύριακου επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο Β, ταυτόχρονα όμως μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες εννιά (3-5-1). Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα η Κόρδοβα, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Λούγκο (1-2) και παρουσιάζει εναλλαγή νίκης-ήττας στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (Ν-Η-Ν-Η). Η Νουμάνθια σκοράρει σχεδόν ανελλιπώς μέσα στην έδρα της, η Κόρδοβα δέχεται γκολ με ευκολία. Το G/G μοιάζει ασφαλής λύση.

Προγνωστικό: G/G (1.85 @ Interwetten)