Εμβόλιμη η 29η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία, με μια αναμέτρηση να διεξάγεται σήμερα (29/02) και να ανοίγει την αυλαία. Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις διεξάγονται αύριο (01/03) στις 21:30. Ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης τίτλου η Κροτόνε, μετά την ήττα της Κάλιαρι, το βράδυ της Παρασκευής.

Κάλιαρι – Νοβάρα (29/02, 21:30): Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Τσεζένα (2-0), η Κάλιαρι θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Νοβάρα, έχοντας ως μόνο στόχο την παραμονή της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αήττητη εντός έδρας, έχοντας δεκατρείς νίκες και μια ισοπαλία. Με μόλις μια ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια της, η Νοβάρα δεν είναι και στα καλύτερα της, με αποτέλεσμα να “παλεύει” πλέον για την παραμονή στην οκτάδα.

Προγνωστικό: 1 (1.62 @ Stoiximan)

Άσκολι – Μοντένα (01/03, 21:30): Στην τρίτη της ισοπαλία στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώθηκε το περασμένο Σάββατο η Άσκολι, στην εκτός έδρας μετά την Πεσκάρα (2-2), βαθμό που ούτε η ίδια περίμενε να πάρει. Παραμένει αήττητη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, ενώ δεν έχει χάσει ούτε στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Από δυο σερί νίκες, με σκορ 1-0, προέρχεται η Μοντένα και δεν θέλει να φύγει με ήττα από την έδρα της Άσκολι, με την οποία και ισοβαθμεί. Μια νίκη και δυο ισοπαλίες σε όλα τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της.

Προγνωστικό: N/G (1.87 @ Goalbet)

Βιτσέντζα – Προ Βερτσέλι (01/03, 21:30): Ματς “φωτιά” αναμένεται να είναι η αναμέτρηση των δυο, καθώς αμφότερες καταλαμβάνουν τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία. Τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες το σερί των γηπεδούχων στα τελευταία παιχνίδια τους, έχοντας πετύχει μόλις τρια γκολ. Εντός έδρας έχουν μόλις μια νίκη στα τελευταία εφτά παιχνίδια. Ένα βαθμό πίσω από την Βιτσέντζα είναι η Προ Βερτσέλι, που έχει ηττηθεί μια φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Βγάζει το Under στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, κάτι που κάνει εντός και η Βιτσέντζα.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.62 @ Stoiximan)

Κόμο – Βίρτους Λαντσιάνο (01/03, 21:30): Ακόμη μια αναμέτρηση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Η ουραγός Κόμο προερχόμενη από δυο σερί εντός έδρας ήττες κόντρα σε Άσκολι (1-0) και Μπρέσια (2-1), εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές, με την απόστασή της από την Σαλερνιτάνα, που είναι από πάνω της, να είναι στους πέντε βαθμούς. Από την πλευρά της, η Λαντσιάνο βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, μετρώντας τρεις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας παράλληλα μεγαλύτερες πιθανότητες για παραμονή. Βγάζει το Under εκτός έδρας η Λαντσιάνο, κάτι που κάνει εντός και η Κόμο.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.67 @ Goalbet)

Λιβόρνο – Κροτόνε (01/03, 21:30): Μόλις ένα βαθμό μετράει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, η Λιβόρνο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Προερχόμενη από την ήττα στην έδρα της Αβελίνο (2-1), έχει αποδείξει πως δεν είναι και πολύ δύσκολη αντίπαλος εντός έδρας, μετρώντας μόλις μια νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια μέσα στο σπίτι της. Με μόλις δυο βαθμούς να τη χωρίζουν από την πρωτοπόρο Κάλιαρι, η Κροτόνε θα μπει στον αγωνιστικό χώρο μόνο για τους τρεις βαθμούς, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της πρώτης.

Προγνωστικό: 2 (2.55 @ Stoiximan)

Σπέτσια – Τσεζένα (01/03, 21:30): Με τις δυο ομάδες να βρίσκονται εντός οκτάδας και πλέι οφ, το μόνο που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν την παραμονή τους εκεί. Αμφότερες προέρχονται από ένα αήττητο σερί έξι αγώνων, με τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία και τους φιλοξενούμενους μια νίκη λιγότερη. Όντας τρεις βαθμούς πιο πίσω στη βαθμολογία, η Σπέτσια έχει προβάδισμα νίκης στο παιχνίδι αυτό, καθώς στα εφτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια δεν έχει ηττηθεί, ενώ η Τσεζένα αγνοεί τη νίκη εδώ και έντεκα παιχνίδι μακριά από το σπίτι της. Ωστόσο, πιστεύουμε πως και οι δυο ομάδες θα καταφέρουν να σκοράρουν.

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Goalbet)

Μπρέσια – Αβελίνο (01/03, 21:30): Μετά από πέντε αγωνιστικές, μετρώντας μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες, η Μπρέσια κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας Κόμο (2-1). Είναι οριακά εντός πλέι οφ και σε περίπτωση ήττας δίνει τη θέση της στην Αβελίνο. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται και αυτοί από την πρώτη τους νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές, επικρατώντας εντός έδρας της Λιβόρνο (2-1). Αμφότερες με G/G στα τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα.

Προγνωστικό: G/G (1.75 @ Stoiximan)

Σαλερνιτάνα – Βίρτους Εντέλα (01/03, 21:30): Στην αναζήτηση της πρώτης της νίκης μετά από πέντε αγωνιστικές εξακολουθεί να βρίσκεται η Σαλερνιτάνα, η οποία “καίγεται” για βαθμούς σε κάθε παιχνίδι της, καθώς θέλει να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης. Τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες το σερί της προερχόμενη από την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Τραπάνι. Αντιθέτως, η Εντέλα με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, έχει καθιερωθεί στην πρώτη πεντάδα και θέλει να παραμείνει εκεί, με σκοπό να διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Θέλουν αμφότερες τη νίκη, οπότε περιμένουμε γκολ και από τις δυο.

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Goalbet)

Μπάρι – Τερνάνα (01/03, 21:30): Η αγωνιστική πτώση της στις τελευταίες αγωνιστικές, έβγαλε τη Μπάρι εκτός πλέι οφ. Με μόλις δυο βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, οι γηπεδούχοι θέλουν άμεσα τη νίκη, ώστε να μη χαθεί ακόμη περισσότερο πολύτιμο έδαφος από την πρώτη οκτάδα. Εντός έδρας ήττα υπέστη η Τερνάνα το περασμένο Σάββατο, από την Σπέτσια (1-2), που έδωσε τέλος στο σερί των δυο συνεχόμενων νικών. Με πιθανή νίκη στην έδρα της Μπάρι μειώνει στον πόντο τη μεταξύ τους διαφορά και μπαίνει στο “κόλπο” των πλέι οφ.

Προγνωστικό: 1 (2.02 @ Stoiximan)

Περούτζια – Λατίνα (01/03, 21:30): Να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσμα θέλουν και οι δυο ομάδες, καθώς καμία τους δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Από τρεις σερί ήττες προέρχονται οι γηπεδούχοι, που είναι ένα βαθμό πάνω από την αντίπαλό τους. Μετράει μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, στα οποία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει κιόλας. Από την άλλη πλευρά η Λατίνα δεν έχει ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μακριά από το σπίτι της, με μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, χωρίς να σκοράρει στα δυο τελευταία.

Προγνωστικό: N/G (1.75 @ Goalbet)

Πεσκάρα – Τραπάνι (01/03, 21:30): Για τέταρτη σερί αγωνιστική, η Πεσκάρα έμεινε μακριά από τη νίκη, καθώς υποχρεώθηκε στην τρίτη της ισοπαλία. Συγκεκριμένα, “πέταξε” δυο βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Άσκολι, που δίνει μάχη για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οκτώ αγωνιστικές παραμένει αήττητη εντός έδρας, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Από τη μεριά της η Τραπάνι κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Έχει αποδείξει πως είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά στην αντίπαλό της αλλά και να “πετάξει” βαθμούς εύκολα. Πιστεύουμε στη νίκη των γηπεδούχων.

Προγνωστικό: 1 (1.75 @ Stoiximan)