Με το παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ κόντρα στην Βέστερλο, ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος. Στην έδρα της Οστάνδης δοκιμάζεται η Γάνδη, ενώ κόντρα στην Μπέβερεν θα αγωνιστεί η τρίτη Άντερλεχτ.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ (19/02, 21:30): Την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θέλει η Κλαμπ Μπριζ, που δεν είναι διατεθειμένη να “αφήσει” βαθμούς κόντρα στην Βέστερλο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πέντε σερί νίκες, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία ματς τους. Τη δική της μάχη δίνει και η Βέστερλο, που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, εκτός έδρας, μετρώντας μόλις μια νίκη στα εφτά τελευταία παιχνίδια μακριά από το σπίτι της.

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Stoiximan)

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ (20/02, 19:00): Μονόδρομος η νίκη για την Σταντάρ Λιέγης στην αναμέτρηση, καθώς για να ελπίζει σε συμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα πρέπει να πάρει άμεσα βαθμούς. Προέρχεται από μια νίκη και τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, οι δυο εκ των οποίων ήταν εντός έδρας. Με απολογισμό 4-2-1 στα τελευταία εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος, η Σαρλερουά κατάφερε να βρεθεί μέσα στην πρώτη εξάδα και θα κοιτάξει να παραμείνει εκεί, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα από το παιχνίδι κόντρα στη Σταντάρ.

Προγνωστικό: Over 2,5 (2.00 @ Goalbet)

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΛΕΟΥΒΕΝ (20/02, 21:00): Οι δυο ουραγοί της κατηγορίας “κοντράρονται” με μόνο στόχο την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Μονόδρομος η νίκη λοιπόν για “αμφότερες”, με τους γηπεδούχους να αγνοούν τη νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές, μετρώντας δυο ισοπαλίες και έξι ήττες. Στις ήττες μάλιστα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από την αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά η Λέουβεν μπορεί να μετράει μόλις μια ήττα στα εφτά τελευταία παιχνίδια της, ωστόσο οι τέσσερις ισοπαλίες στις οποίες υποχρεώθηκε, δεν της επέτρεψαν να βρεθεί σε μια καλύτερη βαθμολογική θέση.

Προγνωστικό: Χ (3.40 @ Betshop)

ΚΟΡΤΡΑΪΚ – ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (20/02, 21:00): Αδιάφορο ματς και για τις δυο, που απλά δεν θέλουν να χάσουν, έτσι ώστε να παραμείνουν πάνω από τις δυο τελευταίες θέσεις και να συμετάσχουν στα πλέι οφ για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Μέτριες οι εντός έδρας αναμετρήσεις για την Κορτράικ, καθώς έχει αποδείξει πως μπορεί να σκοράρει εύκολα γκολ, όμως εξίσου εύκολα θα δεχθεί κιόλας. Πέντε βαθμοί συγκομιδής στα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Σεντ Τρούιντεν, που αν “αυτοκτονήσει” στα τελευταία ματς, θα μπει σε μπελάδες.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Magicbet)

ΛΟΚΕΡΕΝ – ΓΚΕΝΚ (20/02, 21:30): Χωρίς νίκη στα έξι τελευταία είναι η Λόκερεν που πλέον έχει απομακρυνθεί πολύ από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Πρέπει να «ξυπνήσει» αγωνιστικά αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή, αλλά το ματς κόντρα στη Γκενκ δεν ενδείκνυται για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχουν βρει ρυθμό τον τελευταίο μήνα, γεγονός που τους έφερε εντός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ. Πρέπει να παραμείνουν σοβαροί αν θέλουν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Λόκερεν μοιάζει βατή αντίπαλος ώστε να συνεχίσουν νικηφόρα.

Προγνωστικό: 2 (2.50 @ Interwetten)

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΓΑΝΔΗ (21/02, 15:30): Αρκετά κακή αγωνιστικά παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η Οστάνδη, μετρώντας μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία. Βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ αλλά θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα της αν θέλει να παραμείνει εκεί. Η Γάνδη από την πλευρά της μπορεί να ισοβαθμεί στην κορυφή με την Κλαμπ Μπριζ στους 55 βαθμούς αλλά έχει γνωρίσει τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία. Πιθανόν να παρουσιαστεί και κουρασμένη μετά τη μεσοβδόμαδη ήττα από τη Βόλφσμπουργκ με 2-3 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.95 @ Expekt)

ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (21/02, 19:00): Μόλις μια νίκη στα 11 τελευταία έχει η Μπέβερεν, ενώ προέρχεται και από τον διασυρμό με 1-6 στην έδρα της Γκενκ. Επιθετικά είναι καλή βρίσκοντας δίχτυα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο η άμυνά της «μπάζει» από παντού. Η Άντερλεχτ από την άλλη δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της στο πρωτάθλημα, μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία και πλησίασε στο -4 από την κορυφή. Θέλει αποκλειστικά και μόνο τη νίκη και λογικά θα την πάρει.

Προγνωστικό: 2 (1.50 @ Stoiximan)

ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΜΑΛΙΝ (21/02, 21:00): Από ασταθής ως και «κακή» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ζούλτε του τελευταίου μήνα, μετρώντας μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες στα πέντε τελευταία. Θέλει πάση θυσία τη νίκη όντας στο -1 από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και η Μαλίν μοιάζει ιδανικός αντίπαλος ώστε να αρχίσει να ανακάμπτει. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα όντας μακριά τόσο από τα πλέι οφ όσο και από την επικίνδυνη ζώνη. Κάπως «αδιάφορη» η συνέχεια του πρωταθλήματος για αυτούς, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Προγνωστικό: 1 (2.06 @ Goalbet)